20190118

18.1.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut veljen tyttärelle, Lauralle!

11 astetta pakkasta noustessamme uuteen aamuun. Keittelin kahvit ja ryyppäilin. Kävin viemässä Emilian ja Danielin suksineen kouluun 8:ksi. Palattuani aamupala jatkui. Uutta luntakin oli tullut hienoinen kerros entisen päälle. Vähän hahtuvia leijaili ilmassa. Luin Roomalaiskirjettä. Loikoilin sohvalla.

Laitoin takkaan tulen. kahvia.

12 hain Danielin ja Emilian suksineen koulusta. Sukset veimme heille kotiin ja tulimme meille.

Söimme.

Kävin hiihtelemässä Tarvaalan ladulla n. 10 km. Yli 13 astetta pakkasella.

Palattuani kotiin hiihtoreissulta pääsin syömään lettuja kahvin kanssa. M-L oli paistellut juuri. Emilian ja Danielin kanssa olivat popsineet.

Radio-Patmoksesta tulevaa haastattelua tulin kuunnelleeksi sohvalla loikoillen.

Poljeskelin kuntopyörää 32 min., jäykkyydellä 10, janalla 0-10.

Iltapalaa ja teetä.

"Hengen lahjoja vailla oleva seurakunta.

Hengen lahjoja vailla oleva seurakunta ryöstää itse itseltään moninaisen avun, jonka Herra haluaa antaa.
Se on kuin ruumis, jolla on heikot, ei täysin toimintakykyiset jäsenet. Eiväthän jäsenet ole pelkästään tekemässä ruumista täydelliseksi, vaan niillä on omat tehtävänsä. Jos jäsenten tai elinten toimintoja rajoitetaan, koko ruumis kärsii.
Se on kuin organismi, jolta puuttuvat tietyt vitamiinit. Seurauksena on puutostiloja ja kehityshäiriöitä. Terveeseen kehitykseen kuuluvat kaikki vitamiinit. Hengen lahjat edistävät tervettä kasvua ja hengellinen elämä vahvistuu.
Se on kuin rakennusryhmä, jonka on rakennettava temppeli puutteellisin työkaluin. Työ sujuu vaivalloisesti, etenee hitaasti ja pysähtyy lopulta kokonaan. Seurakunta ja yksilöuskova tarvitsevat jatkuvaa vahvistusta eri alueilla ja eri tavoin. Tietenkään lahjojenkaan avulla ei synny mitään täydellistä, mutta paljon enemmän saadaan aikaan.
Se on kuin urkusoitin, josta puuttuu useita pillejä. Se ei pysty saamaan aikaan täydellisiä sointuja, jotka tarvitaan todelliseen musiikkielämykseen.
Se on kuin talous tyhjine kassoineen, kellareineen ja latoineen. "Moninaisen armon taloudenhoitajina" meillä ei pitäisi olla puutetta mistään armolahjasta.
Se on köyhä - huolimatta suuresta armonrunsaudesta, johon se on kutsuttu.
Hengen lahjoja vailla oleva seurakunta ei ole siinä muodossa, kuin sen Uuden testamentin mukaan pitäisi olla. Se ie vastaa kutsumustaan eikä lähettämistään" (Reinnhold Ulonska, Yhteiseksi hyödyksi. Pyhän Hengen lahjat ja niiden käyttö, RV_KIRJAT 1985, s. 150, 151).

Siunausta!

Ps. "Tavoitelkaa rakkautta ja pyrkikää saamaan hengellisiä lahjoja" (1. Kor. 14:1).

"Samoin tekin, koska tavoittelette henkilahjoja, niin pyrkikää seurakunnan rakennukseksi saamaan niitä runsaasti" (1. Kor. 14:12).

"Pyrkikää osallisiksi parhaimmista armolahjoista..." (1. Kor. 12:31a).

T E R V E T U LO A !





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti