20190120

20.1.

Sunnuntai. 13.3 astetta pakkasta nousun aikaan. Aamupalaa ja kahvia. Luin Roomalaiskirjettä.

10:ksi menimme Marja-Leenan kanssa helluntairukoushuoneelle rukoushetkeen, alakertaan. Haimme Salmen mukaan. 4-5 rukoilijaa.

11 alkoi yläkerrassa tilaisuus, jonka Arto Riihinen johti. Paavo Järvinen puhui. Kasattu lauluryhmä johteli ylistyslauluihin. Puhe oli ajankohtainen. Minunkin sisimpääni aihepiiri on noussut viime viikkojen aikana - niinkuin sen näistä ns. blogijutuistakin voi huomata. Myös eilisessä rukoustilaisuudessa toin asian esille: Jumala on yliluonnollinen Jumala. Seurakunta on yhteisö, jossa tämä yliluonnollisen Jumalan vaikuttama yliluonnollisuus tulee olla läsnä. Muuten seurakunta ei erotu muista yhteisöistä. Rukoilimme armolahjoja. Seurakunnan tulee tavoitella armolahjoja, koska muuten ei voi tapahtua niitä yliluonnollisia asioita, joita Jumala näiden lahjojen kautta tekee. Paavo Järvisen saarna oli jatkumoa siihen. Oliko se osa rukousvastausta yhteiseen rukoukseen? Kannattaa kuunnella Paavon puhe Uskotv:sta. Jos ei se vielä ole siellä, niin kuitenkin tulee. Runsaasti tuli ihmisiä esille kokouksen lopussa, osoituksena siitä, että haluaa päästä osalliseksi armolahjoista.

Kokouksen loputtua oli kahvitarjoilu.

Ajelin kokouksesta yksin kotiin. M-L ja Terhi-Marja jäivät lähetystiimin palaveriin.

Seurasin hiihtokisoja netin kautta. Tultakin polttelin takassa.

M-L laittoi hyvää ruokaa palattuaan rukoushuoneelta kotiin. Söimme.

Laitoin uudestaan tulta takkaan.

Myöhemmin poljeskelin kuntopyörää 1 h + 30 min, 5 minuutin tauolla, jäykkyydellä 10, janalla 0-10. Samalla luin kirjaa

Iltapalaa ja teetä. Pakkasta himpun alle 20 astetta. Pyöreä kuu taivaalla. Huomenaamulla pitäisi olla täydellinen kuu-ukon pimennys.

"... On myös mahdollista, että jotkut lahjat on työnnetty taka-alalle vastoin Jumalan tahtoa. Emme käytä Herralta saamaamme armolahjaa vaikka meidän pitäisi.
Tämä näyttää olleen Paavalin mielessä kun hän joutui toistuvasti muistuttamaan Timoteusta: "Älä laiminlyö armolahjaa, joka sinussa on..." (1. Tim. 4:14). "Siitä syystä minä sinua muistutan virittämään palavaksi Jumalan armolahjan, joka sinussa on..." (2. Tim. 1:6) ja "tee evankelistan työ..." (2. Tim. 4:5). Oletamme tietenkin, että evankelistan armolahja oli yksi Timoteuksen lahjoista. Lahjojen käyttämättä jättäminen on yksi "Hengen sammuttamisen" tapa, jota meidän tulisi välttää kaikin keinoin" (C. Peter Wagner, Löydä lahjasi. Armolahjat seurakuntaa rakentamassa, KARAS-SANA 1992, s. 78, 79).

Siunausta!

Ps. "Sitä tässä huoneenhaltijoilta ennen muuta vaaditaan, että heidät havaitaan uskollisiksi" (1. Kor. 4:2).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti