20180410

10.4.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut meijjän - oikeestaan Marin Terolle, Tampereelle! Samoin myös Haapalan terolle, mutta ei Tampereelle! Ja Sallisen Terolle, naapuriin!

1.7 astetta plussalla noustessani uuteen päivään - joka oli tiistai. Taivas oli sininen ja aurinko paistoi. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin hesekielin kirjaa. Marja-leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin klo 11 Päivärukoushetkessä helluntairukoushuoneella - 5 rukoilijaa. M-L oli samalla reissulla asioilla kylällä. Otin hänet kyytiin matkalta, kun oli kävelemässä kotia kohti.

Kahvia. Kiinnittelin vielä eilen laavun päälle - takapihalla - laittamaani pressua.

Söimme. M-L pasitoi hyviä jauhelihapihvejä, joissa oli kermakastiketta ja sipulirenkaita. Maistuivat hyviltä kukkakaalimuussinja salaatin kanssa. Kahvia.

Kävin hiihtelemässä Kusiaismäessä 21 km luistelukalustolla. Huikean hieno kevättalven päivä. Aurinko paistoi ja taivas oli ihka sininen. Taisi olla kuutisen astetta mennessäni lämmintä. Ladun pinnassa se nyt ei niin paljon ollut, mutta luisto oli erinomainen - samoin latu ja baana.

Palattuani kotiin meille oli polkaissut pyörillä kaksi iloista lähisukulaislasta - Emilia ja Daniel. Olimme sopineet 18:ksi paistavamme lettuja laavussa takapihallamme. M-L teki taikinan ja laittoi tykötarpeet koriin valmiiksi. Daniel sytytteli tulen tulipaikkaan. Sitten vaan lettuja paistelemaan ja nokipannukahveja keittelemään. Hyvällehän net kyllä maistuivat kahvin/mehun kera - mutta kyllähän sen verensokerilukemistakin huomasi parin tunnin päästä. Siitäkin huolimatta, että otin ennen lettujen syöntiä pikainsuliinia. Sen ottamista täytyy harjoitella - siis sitä, minkälaisia määriä sitä täytyy pistää, että sillä on jotakin vaikutusta.

Danielin kanssa vielä istuskelimme tulilla laavussa ja tarinoimme senkin jälkeen kun sisko-likka Emilia jo polkaisi kotiin pyörällään.

Lopetellessamme lettuoperaatiota soitti Denis saunaan heille. Sielläpä sitten Danielin ja Deniksen kanssa lauteilla hyvissä löylyissä hikoiltiin.

Palattuani saunasta laitoin takkaan tulen.

Iltapalaa ja teetä.

"Jaa se jokin toisten kanssa.

Oletko koskaan kysynyt itseltäsi, mitä tapahtuisi, jos seurakunnat tekisivät todella työtä yhdessä? Vesta Kelly on sanonut: Lumihiutaleet ovat hauraimpia asioita luonnossa, mutta mietipä, mihin ne pystyvät vain pysymällä tiiviisti yhdessä." Ajattele, mitä uskovat voisivat tehdä, jos liittoutuisivat keskenään. Mitä jos emme olisikaan kateellisia, varjelisi omaa työtämme ja kokisi kaikkea helposti uhkaksi, vaan olisimme vaarallisen avokätisiä resurssien, ideoiden ja työmuotojen jakamisessa? Mahtaisiko Jumala vahvistaa sitä jotakin? (Craig Groeschel, Se jokin, s. 175, Päivä Osakeyhtiö 2009).

Siunausta!

Ps. "Mutta minä kehoitan teitä, veljet, pitämään silmällä niitä, jotka saavat aikaan erimielisyyttä ja pahennusta vastoin sitä oppia, jonka te olette saaneet; vetäytykää pois heistä. Sillä sellaiset eivät palvele meidän herraamme Kristusta, vaan omaa vatsaansa, ja he pettävät suloisilla sanoilla ja kauniilla puheilla vilpittömien sydämet" (Room. 16:17-18).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti