20180403

3.4.

Tänäkin aamuna Marja-Leena selvisi sängystä ennen minua. 0.8 astetta miinuksella noustessani. Taivas oli harmaa. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Hesekielin kirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin hiihtelemässä Tarvaalan ladulla 20 km - 4 x 5 km. Ensimmäisellä kiekalla avasin ladun. Jokaisella kierroksella oli latu aukeilla kohdilla ennättänyt mennä sileäksi ja kinosten alle, sillä tuuli oli melkoinen. Rannan haapojen oksistossa tuuli miltei piti jymisevää ääntä. Kolmannen kierroksen aikana aurinko ilmestyi näkyviin, kun yhtenäinen harmaa pilviverho aukeili pienemmiksi pilviksi. Viimeisella kierroksella pilvet olivat jo hyvin valkeita. Muutama puhelu tuli hiihtelyn aikana - mutta sehän on eläkeläissaarnaajalla tuo toimisto taskussa.

Palattuani kotiin maistui ruoka, ynnä kahvi.

Kävin hakemassa puita sisälle. M-L sytytteli tulen takkaan.

Iltapalaa ja teetä.

Kävin Deniksen kanssa saunassa heillä - soitteli, että on sauna kuumana.

"Ketä sinä rakastat? Jos rakastat Jumalaa, sinun pitäisi rakastaa ihmisiäkin. Jos et rakasta ihmisiä, et rakasta Jumalaakaan. Näin yksinkertaista se on. Meistä on ihan mukavaa rakastaa niitä, jotka ovat samanlaisia kuin me, mutta meidät on kutsuttu rakastamaan myös niitä, jotka eivät ole meidän kaltaisiamme......
.....Ketä sinä rakastat? Rakastatko ihmisiä, jotka eivät vielä tunne Kristusta? Ne, joilla on polttoaineenaan se jokin, rakastavat - syvästi. Mutta totta puhuen monet niin sanotut kristityt eivät rakasta. Ei tarvitse katsoa kovin kauas löytääkseen seurakuntia, jotka ovat täynnä maailmasta eristäytyviä, omissa piilopaikoissaan kyyristeleviä ihmisiä ... Nämä sisäänpäin kääntyneet uskonnolliset tyypit pitävät välimatkaa jokaiseen, joka juo olutta, sadattelee huonon lyönnin jälkeen pelatessaan golfia, polttaa jotakin - mitä tahansa; jolla on tatuointi ja joka käyttää reikäisiä merkkifarkkuja. He välttelevät homoseksuaaleja. He arvostelevat rokkareita. He tuijottavat tuomitsevasti violettia tukkaa ja irokeesikampausta. ... Monet ovat unohtaneet, että Jeesus tuli tuollaisten ihmisten tähden.
Rakastatko niitä, joilla ei ole vielä Kristusta elämässään? Ole rehellinen. Onko sinun seurakunnassasi ihmisiä, joiden sydän sykkii niille, jotka ovat Jumalan perheen ulkopuolella? Seurakunnat joilla on se jokin, pitävät huolta toisistaan ja kantavat huolta niistä, jotka ovat kaukana Jumalasta. Seurakunnat ja yhteisöt, joilla ei ole sitä jotakin, huolehtivat enemmän lauman sisällä olevista lampaista kuin seurakunnan ulkopuolella olevista vuohista. Ja huolenpidon puute puhuu selvää kieltä. Kävin seurakunnassa, jossa oli kauniit lasimaalausikkunat. Ikkunoihin oli kirjoitettu sanat: "Jeesus on maailman valo." Ainoa ongelma oli, että sanat näkyivät sisällä oleville eivätkä niille, jotka tarkkailevat seurakunnan sanomaa ulkoapäin" (Craig Groeschel, Se jokin, s. 151, 152, 153, Päivä Osakeyhtiö 2009).

Siunausta!

Ps. "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi. Toinen on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi" (Mark. 12:30-31).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti