20180402

2.4.

2. Pääsiäispäivä. Muista: Jeesuksen  elämä, kuolema ja ylösnousemus ovat historiallisia tosiasioita - mutta vain uskon kautta Jeesukseen pelastutaan, ei totena pitämisen kautta.

Noustessani oli lämpötila plussalla 0.1 astetta. Taivas oli harmaa. Marja-Leena nousi ennen minua.

Söimme aamupalaa ja joimme kahvia.

Luin Hesekielin kirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin hiihtelemässä Tarvaalan ladulla 25 km - 5 x 5 km +. Tänään tuli täyteen 2300 km näille lumille. Toisen kierroksen lopussa alkoi lumisade. Tuulikin aikalailla. 1 aste kylmän puolella palatessani hiihtolenkillä.

Ruokakin maistui, ynnä kahvi.

Luin yhden kirjan loppuun, joka on ollut jo pidempään luettavana - minulla kun on montakin kirjaa useinkin "auki" samaan aikaan. Torkuin

Hain puut ja laitoin takkaan tulen.

Iltapalaa ja teetä.

Kävin saunan löylyissä.

"Oletko joskus käynyt kirkossa niin, ettei kukaan ole ollut huomaavinaan sinua? Sellainen synnyttää uskomattoman tukalan ja epämukavan olon, jolloin tuntee itsensä ei-toivotuksi. Kummallista on, että seurakunnat, jotka tuntuvat ulkopuolisesta epäystävällisiltä, voivat olla täynnä maailman ystävällisimpiä ihmisiä. Jos siis on sisäpiiriläinen.
Seurakunnat, joilta puuttuu se jokin, saattavat olla erittäin ystävällisiä. Niissä saatetaan itse asiassa olla niin läheisiä, niin hyviä ystäviä, niin likeisiä tuttuja - toinen toisensa kanssa - että ne tahattomasti jättävät itselleen tuntemattomat ihmiset vaille huomiota. Toisaalta taas ne seurakunnat, joilla on se jokin, muistavat, että Jeesus tuli ulkopuolisia varten. Hän tuli heitä varten, jotka ovat eksyksissä. Rikki. Tuskissaan. Ilman omaa ääntä. Yksin. Ylenkatsottuja. Köyhiä. Jeesus tuli niitä varten, jotka uskonnolliset hylkäsivät. Monet seurakunnat kääntyvät huomaamattaan sisäänpäin ja unohtavat ne, jotka ovat juuri se syy, miksi jeesus tuli, juuri se syy, miksi me olemme maan päällä. Nämä seurakunnat ovat kuin sairaala, joka ei enää ota potilaita vastaan. Tai soppakirkko, joka ei enää ruoki nälkäisiä. Tai Paavo Pesusieni, joka ei enää käytä neliskulmaisia housuja. (Nyt taisi käydä niin, että otin yhden esimerkin liikaa.)
Kaiken kaikkiaan lähes jokaisella minulle tutulla seurakunnalla, jolla on se jokin, on suorastaan pakkomielle voittaa niitä, jotka eivät vielä tunne Jeesusta. Intohimoinen halua kertoa toisille Kristuksesta kalvaa heitä mutta kauniisti. Seurakunnat, joilta se jokin puuttuu, saattavat olla täynnä erittäin vilpittömiä Raamattuun uskovia kristittyjä, mutta he ovat valitettavasti enemmän huolissaan itsestään kuin kadotetuista" (Craig Groeschel, Se jokin, s. 150,151, Päivä Osakeyhtiö 2009).

Siunausta!

Ps. "Eloon jäämiseni ei minulle kuitenkaan merkitse mitään sen rinnalla, että pääsen matkani päähän ja saatan loppuun Herralta Jeesukselta saamani palvelutehtävän; julistaa evankeliumia Jumalan armosta" (Apost. teot 20:24).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti