20180405

5.4.

Torstai - ja yhtä paljon toivoa täynnä kuin muutkin päivät. 4 astetta plussalla noustessani. Taivas oli harmaa. Aamupala ja kahvi maistuivat. Luin Hesekielin kirjaa - hänen, jonka Jumala käski syömään kirjakäärön. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Mätteli lapiolla vähän märkää lunta etupihalta - tiputin sitä tulemaan katolta, kun roikkui ja oli tulollaan.

Kävin hiihtelemässä 20 km - 4 x 5 km - Tarvaaalan ladulla. Suviseksi veti kelin tänään. Hidasta hiihdeskelyä - kuten parina aikaisempanakin päivänä ladun vuoksi. Hitaitahan net tieten ovat normaalioloissakin nuo vuolijan hiihtolenkit. Eipä ole kolmeen päivään muita hiihtäjiä sillä ladulla näkynyt. Saanut sitä itse aukomaansa latua hiihdellä. Velimies heimo soitteli tekopalkisiltani hiihtelyn aikana.

Kotiin palattuani maistui taas ruokakin - ja kahvi.

Ruuan jälkeen lapioin lumilapiolla 2 h 15 min. teitä takapihalle - laavulle, pressusaunalle, takaovelle. Hanki on niin paksu, että kapeat tiet ovat kuin juoksuhautoja. Pressusaunan ympäryksen lapioin myös- jos sattuisi vaikka tuikkaamaan tulen kiukaan alle, niin olisipahan valmiina. Laavun ympäriltä otin myös lumen pois ja sen pressun päältä. varmaan yön aikana tulee taas katolta lunta alas. Ainakin on luistanut alaspäin. 

Hain puut ja laitoin tulen takkaan.

Iltapalaa ja teetä.

"Tony Campolo kertoo saarnamiehestä, joka nuhteli sisäänpäin kääntynyttä seurakuntaansa: "Ongelmamme on", saarnamiehen ääni jylisi, "että ihmisiä kuolee ympäri maailmaa, ettekä te välitä hittojakaan!" Kun saarnaaja paukautti viimeisen sanan, väki haukkoi henkeään. Naiset katselivat toisiaan typertyneinä. Lapset istuivat asennossa uskaltamatta hievahtaakaan. Vanhimmistonjäsenet vilkuilivat toisiinsa lähettäen äänettömiä viestejä, jotka jokainen ymmärsi: meidän pn pidettävä palaveri. Pian.
Pastori jatkoi paljon hitaammin ja ilmeisen tuskaisena: "Kaikkein surullisinta on..." Hän piti tauon ja aloitti sitten uudelleen, "Kaikkein surullisinta on, että useimmat teistä ovat harmistunempia siitäm että kirkossa käytetään sanaa hitto kuin siitä, että ihmisiä kuolee ja menee helvettiin."
Auts!
Kannatko sinä huolta niistä, jotka ovat ilman Kristusta? Ennen kuin annat ulkoa ohjautuvan pyhäkoulutyttö- ta -poikavastauksen, jonka useimmat papit antaisivat, haluan auttaa sinua vastaamaan tähän kysymykseen rehellisesti.

  • Milloin viimeksi kotonasi oli kylässä ihminen, joka ei tunne Jeesusta? (Putkimiestä, joka korjaa astianpesualtaan, ei lasketa.)
  • Miten monta merkityksellistä keskustelua olet käynyt ei-kristityn kanssa viikon aikana?
  • Keiden uskosta osattomien puolesta rukoilit tänään?
Ellet pysty vastaamaan näihin kysymyksiin mainiten useita nimiä, on mahdollista, että olet matkalla kohti välinpitämättömyyttä. Tai olet jo saattanut tulla perille ja asettua taloksi tuohon vaaralliseen päämäärään" (Craig Groeschel, Se jokin, s. 155, 156, Päivä Osakeyhtiö 2009).

Siunausta!

Ps. "Oletteko ymmärtäneet tämän kaiken? He vastasivat hänelle: Olemme. Ja hän sanoi heille: Niin on jokainen kirjanoppinut, joka on tullut taivasten valtakunnan opetuslapseksi, perheenisännän kaltainen, joka tuo aarrekammiostaan esille uutta ja vanhaa" (Matt. 13:51-52).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti