20180413

13.4.

Perjantaita. 10.6 astetta lämmintä noustessani - auringossa. Siis minä en noussut auringossa, eikä lämpötila ollut mitattu auringossa. Puujalkavitsailua. Taivas oli sininen. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Hesekielin kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin hiihtelemässä Kusiaismäessä 21 km. Tänään "sujahti" 2500 km tolppa ohi hiihtelyissäni - 2507 km näille lumille. "Sanat eivät riitä kertomaan, paljon niitä tarvitaan...", voisin sanoa vanhan iskelmän sanoin, kuvaillakseni päivän säätä ja myöskin latua/baanaa hiihtokeskuksessa. Lienee talven parhain hiihtosää/keli. Passasi. Luistelusuksilla liikenteessä, tai paremminkin liikkeessä - ei kuitenkaan elintarvike-, tai vaate- -sellaisessa. Taisi taas luisklahtaa sinne puujalkaosastolle. Varmaan siksi, kun ei muuta irtoa. 

Söimme. Kahviakin.

M-L oli laittanut illan tilaisuuden tarjoilujutut kasseihin ja laatikoihin valmiiksi.

Ennen 16 lähdimme liikkeelle kohti illan kokouspaikkaa. Menimme kaupan kautta. haimme myös Salmen mukaan. Sitten vain Kalmarin Nahjukselle - Kalmarin Kylätalolle. Oli niin keväinen sää. 17:ksi tuli ovien aukaisija, kuten oli sovittukin. M-L alkoi laitella tarjoilujuttuja. Lehtomäen matti viritteli äänentoiston paikoilleen.

18 alkoi "On Yksi Nimi ylitse muiden..." KYLÄILTA. Väkeä yli 40 henkeä - "keittiön" - eli M-L:n mukaan. Kutsuja oli jaettu yli 200 + Jumalalla on sinulle asiaa -vihkosia. Johtelin illan. Alkulaulun ja Puhtaiden purjeiden - lauluryhmä - laulujen jälkeen, johti Matti Lehtomäki rukoukseen ja käytti henkilökohtaisen todistuspuheenvuoron. Yhteislauluissa esilaulajana toimi Tarja Pollari ja Raija Kalenius säesti harmonikalla. Puhtaat purjeet-ryhmässä oli 6 henkeä. Raija Kalenius säestu ryhmää harmonikalla. Toisen yhteislaulun jälkeen käytti Paavo Pitkänen henkilökohtaisen puheenvuoron. Puhtaat purjeet lauloi ja Tarja Pollari todisti. Kolmannen yhteislaulun jälkeen puhuin ja johtelin illan loppurukoukseen - myös syntisen rukoukseen, johon saivat yhtyä ne, jotka niin halusivat tehdä. Puhtaat purjeet-ryhmä lauloi lopuksi. Tarjolla oli "ilmaisluettavaa." Illan päätteeksi oli M-L:n järjestämä kahvitarjoilu vapaaehtoisella maksulla. Kuulin sanottavan, että tarjoilut olivat hyvät. Kiitos kaikille vastuissa olleille! Kiitos Jumalalle! Olimme liikkeellä totisella mielellä, sydämestämme haluten olla siunaukseksi ihmisille. Matka jatkuu.

Vietyämme Salmen kotiin palasimme mekin kotiin. Mukillinen termoksessa ollutta kahvia piti vielä kitata kitaansa, ynnä sämpylää sen kera.

Seuraavassa lainauksessa oleva Dino on Dino Rizzo, Baton Rougessa, Louisianassa sijaitsevan Healing Place Church -seurakunnan pastori.

"Dino painottaa sitä tosiasiaa, että Kristuksen seuraajat kuuluvat samaan tiimiin. Hän on itse esimerkkinä ja rohkaisee muitakin tekemään oman osansa, jotta erottavat muurit murtuisivat ja sydämet sykkisivät samaan tahtiin sen sijaan että vertailtaisiin erilaisia tyylejä tai lähdettäisiin kilpasille. Dino sanoo: "On olemassa kahdenlaisia ihmisiä: seurakunnan rakentajia ja valtakunnan rakentajia. Me emme usko olevamme ainoita hyväntekijöitä - - Kuvitelma siitä, että olisimme ainoita, jotka tekevät oikein tai jotka ylipäänsä tekevät jotakin, saattaisi johtaa ylimielisyyteen, joka erottaa meidät toisista. Arvostamme "kaikki muut ennen minua" -asennetta. Kun toimii näin, on todellisuudessa todella vapaa." (Craig Groeschel, Se jokin, s.187, Päivä Osakeyhtiö).

Siunausta!

Ps. "Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille ja kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaassti ja jumalisesti nykyisessä pahassa maailmanajassa" (Tiit. 2:11-12).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti