20180426

26.4.

Torstai. Aivan sinisen taivaan ja auringonnousun hetki noustessani - 16.4 astetta lämmintä auringossa. Aamupalaa ja kahvia. Luin Hesekielin kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin hakemassa Sirkalta sukkia seuraavaa reissua varten sukulaiskansan pariin. Samalla reissulla ostin lahjan sukulaisen 90 v-päivää varten - olisi tarkoitus piipahtaa huomenissa - jHs.

Söimme hyvää kaali-jauhelihakeittoa. Sen jälkeen kävin tekemässä tulet takapihan laavun tulipaikkaan - sitä välillä kaipaa savunhajua nokkaan ja nokea sormiin. Sanotaan se nyt vaikka tuon moisin sanankääntein. M-L teki lettutaikinan. Istuskelin ja paistelin - ja siinä paistellessä pistelin poskeen - lettuja. Oli minulla kyllä haarukkakin. Kahvia tietenkin kyytipoikana. M-L:lle tarjoilin letut sisään.

Laitoin tulen takkaan. 

M-L kävi kylällä kauppa-asioilla.

Lenkilläkin tuli käydyksi urheilukentällä. 10 km rauhallisella vauhdilla - jonkun km:n hölköttelin, joitakin menin ihan vanhalla "hevosmiehen tyylillä", koetin vähän ihan tekniikallakin. Tuli avatuksi jalkalenkkien kausi rauhallisesti tunnustellen. 9 astetta lämmintä kun menin. Taivas harmaa. 

Iltapalaa ja teetä.

"... Lähden takaisin kertomaan mikä muutti elämäni

Tähän innokkaiden todistajien joukkoon mahtuu entisiä imaameja ja islaminuskon oppineita yhtä hyvin kuin tavallisia miehiä ja naisia, joita kaikkia heidän sukunsa vihaa sen vuoksi, että he ovat jättäneet entisen uskontonsa ja kokeneet Jeesuksen uudestisynnyttävän voiman elämässään. He ovat valmiita lähtemään takaisin sinne, josta ovat tulleet, jopa ensin paenneet uskonsa vuoksi. Se voi merkitä voimakasta vainoa, kidutusta, vankeudessa oloa ja jopa julmaa kuolemaa. Mutta he ovat valmiita siihen, sillä he eivät voi olla puhumatta siitä, mitä ovat nähneet ja kuulleet sekä kokeneet Jeesuksen seurassa. Tämä joukko kasvaa jatkuvasti, samaan aikaan kun meidän länsimaittemme kirkkojen ja seurakuntien jäsenmäärät ovat laskussa.

Mekin saamme innostua

Onko meillä mahdollisuus saada tuota intoa edes rahdun verran? Kyllä, siihen on aivan samat mahdollisuudet. Meidän ei tarvitse välttämättä kokea hirvittävää vainoa, ennen kuin into täyttää sydämemme. Mutta saattaa olla mahdollista, että Jumala armossaan kohtaa meitä jopa vainon avulla, että saamme takaisin sen rakkauden ja innon Jeesuksen seuraamiseen, josta Raamattu meille puhuu. Meidän on ainoastaan tehtävä valinta: joko Jeesuksen seuraaminen ja alkuperäisen innon ja rohkeuden saaminen sydämeemme tai tyytyminen ulkokohtaiseen uskonnolliseen menoon ja vain inhimilliseen viisauteen Raamatun tulkinnassa, mukaan lukien sen, että varmistumme omasta mukavuudestamme, josta ei tarvitse luopua. Kumman valitsemme? Vetääkö Jeesuksen rakkaus puoleensa? Täyttääkö sydämemme into kertoa hänestä muille? Vielä ehdimme mukaan niiden joukkoon, jotka ovat valmiita antamaan kaiken Jeesuksen ja evankeliumin tähden" (Juhani Huotari, Lähetysjohtaja, Marttyyrien Ääni-lehti, s. 2.).

Siunausta!

Ps. "Ja nyt, Herra, katso heidän uhkauksiansa ja anna palvelijaisi kaikella rohkeudella puhua sinun sanaasi; ja ojenna kätesi, niin että sairaat paranevat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu sinun pyhän Poikasi Jeesuksen nimen kautta. Ja kun he olivat rukoilleet, vapisi se paikka, jossa he olivat koolla, ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi  ja puhuivat Jumalan sanaa rohkeasti" (Apost. teot 4:29-31).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti