20180424

24.4.

Tiistai. Erilainen päivä elämässä. Heäsin kun Marja-leena vastasi puhelimeen - tai soitti itse - ja lähti autolla liikkeelle. Viemään Danielia kouluun. Nousin sitten myöhemmin. Oli plussalla 3.2 astetta. Oli satanut. Harmaa taivas. M-L ei ollut vielä palannut kotiin. Söin aamupalaa ja join kahvia. Luin Hesekielin kirjaa.

Kun ei M-L:naa kuulunut kotiin laitoin hänelle tekstiviestin, että missä on.Johonkin aikaan tuli tekstiviesti häneltä: "Oon vielä täällä tk:ssa tipassa." Jälkeenpäin selsisi, että oli jo aiemmin lähettänyt minulle tekstiviestin, jota ei minulle tullut.

Lähdin kävellen - 5 km - tk:een. Matkalla laitoin Terhi-Marjalle, Terolle ja Timolle tekstiviestin ja pyysin muistamaan rukouksin. Samoin meidän pastorille, Mika Turuselle, kun oli juuri menossa Päivärukoushetki rukoushuoneella. En siinä vaiheessa tiennyt mistä on kysymys, kun on tk:ssa ja tipassa.

Kun pääsin tk:lle en heti päässyt M-L:n luokse, kun nukkui. Jonkinajan kuluttua hoitaja ohjasi minut hänen luokseen. Oli heräillyt ja oli pitkällään johtoja rinnassaan. Olivat nukuttaneet ja laittaneet sähköshokeilla sydämen rytmit paikoilleen. Oli ollut paha olo kun oli vienyt Danielin kouluun. Siksi ajoi samalla reissulla tk:lle, jossa verenpaineet olleet korkealla ja sydämessä rytmihäiriöitä. Siksi tiputusta, sydänfilmiä ja röntgeniä ja sähkön antamista. Jo eilenkin illalla olivat verenpaineet korkealla ja olo ei ollut hyvä.

Kävin välillä kylällä asioilla - postissa, sekä hakemassa kotoa vaahtosammuttajan. Kylällä oli nääs torilla niiden tarkastuspiste. Oli niin vanhaksi mennyt sinne viemäni sammutin, että ostin uuden. Kahvitkin kävin Sokkarilla juomassa.

Kun minulle annettu aika oli kulunut, jolloinka lupasivat, että M-L pääsee pois, menin hänet hakemaan. Kävimme apteekissa hakemassa lääkettä, jota määrätty. 

Kävimme ennen kotiin menoa syömässä Halpa-Hallissa lehtipihvit. Kotona piti lämmitellä mikrossa aamullista kahvia.

Olen kiitollinen Jumalalle, että Hän auttoi ja sain pitää rakkaan vaimoni, lapset äitinsä ja lastenlapset mumminsa. Avutonhan sitä on ihminen tällaisten asioiden edessä - ei sitä osaa turvata muuhun kuin Jumalaan.

Kävin hiihtelemässä Kusiaismäessä 4.5 km. Muistin siellä, että tänäänhän on Häkkilän - peltokylän - Kohmun yhteiskristillisen rukouspiirin ilta. Niinpä hönkäsin kotiin ja ajelin peltokylälle - Laitisille - missä piiri kokoontui. Oli kahvia ja hyviä tarjoiluja, rukousta ja Apostolien tekojen luku, josta keskusteltiin. Lämmin ilta. Edellinen kokoontuminen meni minulta sivu suun, kun olivat viikot menneet sekaisin mielessäni. Tämän iltaisesta piiristä lähtiessäni tartuin pihaan kiinni. Lauri hinasi autollaan minut siitä pois. Satoi vettä.

Palattuani kotiin oli M-L paistanut lohenpuolikkaan ja mennyt nukkumaan. Söin iltapalaksi lohta. Join aamullista kahvia ja myös teetä.

"Kirkko etsii parempia menetelmiä; Jumala etsii parempia ihmisiä ... Kirkko ei tarvitse eänään laajempaa tai parempaa koneistoa, ei uusia organisaatioita eikä enemmän tai uudempia menetelmiä, vaan ihmisiä, joita Pyhä Henki voi käyttää ... rukouksessa voimakkaita ihmisiä. Pyhä Henki ei asu menetelmissä vaan ihmisissä. Hän ei tule järjestelmiin, vaan ihmisiin. Hän ei pyhitä suunnitelmia vaan rukoilevia ihmisiä" (E. M. Bounds, Löytöretki Kristuksessa kasvamiseen, kristitty ja rukous, s. 5, 6, Karas-Sana Oy 1975).

Siunausta!

Ps. "Sillä Herra on Henki, ja missä herran henki on, siinä on vapaus" (2. Kor. 3:17).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti