20180415

15.4.

Sunnuntai. Plussalla 4 astetta noustessani. Aurinko paistoi. Sininen taivas. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Hesekielin kirjaa.

10:ksi menimme rukoushetkeen helluntairukoushuoneen alakertaan M-L:n kanssa. Haimme Salmen mennessä mukaan. Yhdeksisen rukoilijaa.

11 alkoi yläkerrassa kokous. Arto Riihinen johti. Mika Turunen puhui. Lapsensiunaus. Maju Aho ja Inkeri Riihinen musiikissa.

Tilaisuuden päätyttyä kahvitarjoilu alakerrassa.

Kävin viemässä Salmen kotiin. Vaihdoin kotona vaatteet ja haukkasin vähän palasta. Laitoin jo sukset valmiiksi autoon, kun menin hakemaan M-L:aa ja Terhi-Marjaa helluntairukoushuoneelta "lähetystiimin" palaverista. Tuotuani heidät kotiin, menin samantien Kusiaismäkeen hiihtelemään 21 km, vapaalla tyylillä. Tunsi olevansa melkein "ainoa hiihtelijä maailmassa", kun muita ei näkynyt. Ainakin 14 astetta lämmintä. Sininen taivas ja mahtava auringonpaiste. Suuri etuoikeus hiihdellä niin lämpimässä säässä. M-L kävi lenkkini aikana kävelylenkillä - kuten muutamana edellisenäkin päivänä.

Palattuani kotiin söimme.

Denis oli tuonut runsaasti isoja ahvenia. "Suolistin" ne. Kaikissa oli runsaasti mätiä - kahdessa vain "maitia." Otin ne talteen ja M-L keitti ne jo tänä iltana. Kiitos vaan kalamiehelle kaloista!

Iltapalaa ja teetä.

"Onko sinulla se jokin?
Ole rehellinen. Onko sinulla jotakin erityisen hyvää, joka on tullut Jumalalta ja joka on häntä varten? Ajatteletko enemmän sitä, että olet Jumalan mielen mukainen, kuin sitä, millaisella strategialla saisit seurakuntasi kasvamaan? Haluatko enemmän sitä, että toimit Jumalan tahdon mukaan, kuin että saisit ihmisten suosiota? Oletko kiinnostuneempi siitä, mitä Jumala ajattelee sinusta, kuin ihmisten mielipiteistä?
Toivottavasti voit luottavaisin mielin ja Jumalan mielen mukaan vastata näihin kysymyksiin. Silloin sinulla nimittäin luultavasti on se jokin.
Minä en vuosiin voinut. Halusin, että minut huomataan, minua arvostetaan ja minulle annetaan hyvää palautetta. Tarvitsin sitä, että ihmiset ajattelivat ja puhuivat minusta hyvää sekä ihailivat onnistumistani johtajana. Tietenkin halusin nähdä ihmisten pelastuvan ja kasvavan hengellisesti, mutta ollakseni rehellinen se ei ollut käyttövoimani. Sen sijaan minua ajoi eteenpäin halu todistaa jollekin ja jollekulle tuntemattomalle pystyväni johonkin. Jos vain tekisin vieläkin enemmän, jos saisin aikaan entistä enemmän ja yltäisin suurempiin saavutuksiin, saattaisin olla tarpeeksi hyvä.
Jos sinä olet tällä hetkellä samassa tilanteessa, sinun kannattaisi harkita sitä, että teet niin kuin minä tein. Tee parannus. Ano Jumalalta: Anna se jokin minulle takaisin! Anna se minulle takaisin niin, etten enää koskaan menetä sitä" (Craig Groeschel, Se jokin, s. 199, 200, Päivä Osakeyhtiö). '

Siunausta!

Ps. "...saarnaa sanaa, astu esiin sopivalla ja sopimattomalla ajalla, nuhtele, varoita, kehoita, kaikella pitkämielisyydellä ja opetuksella. Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin..." (2 Tim. 4:2-4).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti