20150812

12.8.

Illalla ainakin satoi vettä - liekö yölläkin. Aamulla oli pilvistä - niinkuin oikeasstaan koko päivän. Aurinkokin kyllä jossain vaiheessa paistoi. Lämpötila yli 20 astetta. Marja-Leena kävi laittamassa Emiliaa ja Danielia kouluun. Aamupalaa ja kahvia - takapihalla oli mukavan raikasta. Luin Jeremian kirjaa myös siellä. M-L luki hartauskirjasta paikan. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Sahailin sirkkelillä tuosta tontin reunamilta ottamani rangat liiteriin. Oli mukava shortseissa ja sandaaleissa ilman paitaa työjellä. Välillä kävin juomassa kahvia ja syömässä.

M-L kävi hakemassa Emilian ja Danielin meille koulusta. Menivät samalla reissulla Summassaaren uimarannalle. Ei ollut ollut muita uimareita kuin Emilia ja daniel, jotka ovat innokkaita siihen hommaan. Tultuaan meille Daniel tuli heti antamaan puita sahauspaikalle. Myöhemmin nosteli puita kärrystä sirkkelin viereen, sekä harjasi kärryn lavan puhtaaksi. 

M-L paistoi lettuja, joita olikin mukava kahbvin kanssa pistellä menemään rankahomman päätteeksi.

Terhi-Marja kävi hakemassa lapsensa kotiin töistä tullessaan.

M-L meni kylälle kauppa-asioille. Minä lähdin 12.3 km "kävelynomaiselle" lenkille - Leuhunkosken Voimalaitoksen lenkki - tuollaisella n. 7.10 min/km-vauhdilla. Palattuani kotiin saapui M-L:kin kylältä. 

Ajelin helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan - 14 rukoilijaa. Rukous on tärkeä asia.

M-L oli laittanut kukkia kolmijalan varaan roikkumaan takapihalle.

Söimme iltapalaa ja joimme hopeateetä

Eilen illalla oli minulta unohtunut puhelin urheilukentälle - vesiesteen puomin päälle, jossa kohdassa aina venyttelen. Eräs nuori neitonen oli sen siitä löytänyt juuri ennenkuin alkoi satamaan. Oli soittanut siinä olleisiin numeroihin - Terhi-Marjalle ja Timolle - sattumanvaraisesti. Timo oli vastannut jasoitti sitten M-L:lle. Tänään M-L soitti aamulla löytäjälle, jonka nimen Timolta saimme ja kävi hakemassa puhelimen. Ajattelen, että tällaisissa tapauksissa aukenee aina myöskin mahdollisuus olla jollakin tavalla "osoittamassa suuntaa" taivasta kohti. Niinpä M-L sai antaa löytäjälle vihkosen: Jumalalla on sinulle asiaa. Auton avaimet ovat myös kateissa eilisen ranganajon jäljiltä. Olemme rukoilleet, että löytyisivät. Että sellaista tapahtuu vaariskalle!

Lainailu jatkuu:

"ANTAMISEN ASENNE

Oikealla asenteella antaminen on ratkaisevan tärkeää. Ensimmäisessä Korinttolaiskirjeessä 13:3 sanotaan: "Vaikka jakaisin kaiken omaisuuteni nälkää näkeville ... mutta minulta puuttuis rakkaus, en sillä mitään voittaisi." On vaikea kuvitella mitään ihailtavampaa kuin koko omaisuutensa antaminen köyhille. Mutta jos se tehdään väärällä asenteella, ilman rakkautta, siitä ei ole antajalle mitään hyötyä. Herra on antanut esimerkin rakkauden motivoimasta antamisesta: "Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa" (Joh. 3:16)). Huomaa järjestys: Koska Jumala rakasti, Hän antoi.
Minun oli vuosia vaikeaa antaa säännöllisesti rakastavasta sydämestä. Uskon, että se onnistuu ainoastaan silloin, kun ymmärrämme, että lahja on oikeastaan peräisin Herralta itseltään. Esimerkki tästä näkökulmasta löytyy 4. Mooseksen kirjasta 18:24: "Sillä ne kymmenykset, jotka israelilaiset tuovat minulle uhrilahjana, minä annan leeviläisten perintöosaksi."
Jos ajattelemme antavamme omastamme vain seurakunnalle, kristilliselle järjestölle tai hädänalaiselle ihmiselle, kyse on hyväntekeväisyydestä. Mutta kun annamme Herralle, siitä tulee palvontaa. Koska Jeesus Kristus on Luojamme ja Pelastajamme, joka uskollisesti antaa meille mitä tarvitsemme, voimme ilmaista kiitollisuuttamme ja rakkauttamme, antamalla lahjamme Hänelle. Esimerkiksi kun seurakunnassa kerätään kolehtia, voimme tietoisesti muistuttaa itseämme siitä, että annamme lahjamme Herralle.
Pysähdy tutkimaan itseäsi. Miten suhtaudut antamiseen? En voi liikaa korostaa sitä, miten tärkeää on antaa oikealla asenteella" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 88-89).

Siunausta!

Ps. "Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi; mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne" (Matt. 6:14,15).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti