20150816

16.8.

On taasen sunnuntai. Noustessamme siihen oli sininen taivas ja auringonpaiste. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Jeremian kirjaa.

11:ksi ajelimme Marja-Leenan kanssa Uuraisten Helluntaitemppelille kokoukseen. Terhi-Marjakin oli siellä perheineen - ja tietenkin Timo, kun kuuluvat seurakuntaan. Tilaisuuden johteli Päivi Paananen, joka minut ja Terhi-Marjankin pyysi tilaisuuteen, joka oli lähetyskokous. Aiheena oli erityisesti Venäjän työ. Puheenvuoroja käyttivät Terhi Tukiainen, Terhi-Marja Kuzmin, Timo Kuusjärvi ja minä lopuksi. Kullakin henkilökohtainen - itse valittu - näkökulma asiaan. Itse toin esille kokemusteni kautta suomalais-ugrilaisten kansojen haasteen.

Tilaisuudesta ajelimme Höytiälle, Timolle. Siellä oli aurinkoisen ilopillerin, pikku-Milenan, 1 v synttärit. Hetipä mentyämme saimme syödä hyvät ruuat. Paikalla olivat meisdän - mummin ja vaarin - lisäksi täti - Terhi-Marja perheineen, sekä myöhemmin saapunut eno - Haapalan Tero perheineen, sekä mamma -Haapalan Raija. Mukava oli pientä päivänsankaria seurailla - ja hänen edesottamuksiaan lahjojen kanssa. Ennen juhlakahvien ja kakkujen kimppuun käymistä kävimme Timon - joka nukutti Milenaa vaunuissa - ja Deniksen kanssa kävelemässä kolmisen kilometriä aurinkoisella tiellä. Samalla kävimme tutustumassa yhden - tarinoiden mukaan - mielenkiintoisen miehen - nyt jo kuolleen - asuinsijoihin. Monenlaisia ihmiskohtaloitahan tämä elämä kätkee sisäänsä. Juhlakahvit kakkuineen maistuivat liiankin hyvin. Mukavathan olivat synttärit Milenalla.

Palattuamme kotiin "vetelin vähän aikaa lonkkaa" sohvalla. 

Kävin urheilukentällä 8.4 km "kävelynomaisella" lenkillä. Aurinko paistoi ja oli lämmintä parikymmentä astetta - tosi nalkoi jo vähän laskea. Kävelin 1 km jaksoissa, km-ajoin 8.11., 7.00., 6.45., 6.24., 6.00., 5.23., 7.06. Alkuväleissä vähän venyttelin. Siirtymäkävelyjä kilometrien välissä oli yhteensä 1400 m.

Söimme iltapalaa ja joimme hopeateetä.

Lainaamista jälleen:

"Pääsemme lähemmäs Jumalaa

Ennen kaikkea antaminen kääntää huomiomme ja sydämemme Kristukseen. Matteus 6:21 kertoo: "Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi." Tämän vuoksi on niin tärkeää antaa jokainen lahja tietoisesti Jeesukselle Kristukselle. Kun annat lahjasi Hänelle, sydämesi lähestyy automaattisesti Herraa" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 89).

Siunausta!

Ps. "Muuan nuori mies todisti eräässä Moodyn kokouksessa, että hän oli jo viisi vuotta saanut halleluja-hengessä viettää kirkastusvuorijuhlaa. Moody keskeytti ja kysyi: "Montako sielua olette tuona aikana johdattanut Jumalalle? Yhdenkö? Ettekö yhtään? Siinä tapauksessa olette ollut liian korkealla" (Jukka Rokka: Lupausten aarrekammiot, Ristin Voitto 1976, s. 88-89).

Ps. Ps. "Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustyaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas" (1. jOH. 2:1).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti