20150826

26.8.

Lämmin päivä se oli tämäkin - ja taivas oli sininen, sekä aurinko paistoi. Noustuamme söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Takapihan puolelle hiissauduimme kahvikuppeinemme istuskelemaan. Siellä lueskelimme myös Raamattujamme - minä Jeremian kirjaa. Marja-Leena luki kohdan tälle päivälle hartauskirjasta. Rukoilimme - jonkun linnun laulaessa - takapihalla.

Pekingin MM-kisoja tuli katseltua. M-L haki Danielin 12 maissa ja Emilian 14 maissa koululta meille.

Söimme. Se on suuri kiitosaihe, että on ruokaa, jota syödä - kaikilla ei ole.

Iltapuolella veti taivaan pilveen. M-L meni kylälle kauppa-asioille. Minä 8.3 km hiljaiselle "kävelynomaiselle" lenkille eilisen hieronnan jälkeen. Vähän vesiä tihkutteli.

19:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan. Reenilän Jouko johteli. Hän kysyi laulujen jälkeen, että onko jollakin sydämellä sanoa jotakin. Minulla oli. Käytin puheenvuoron. 14 rukoilijaa. Poispäin kokouksesta ajellessani totesin, että yhtäkkiä sää muuttuikin ihan syksyisen tuntuiseksi. Oli aika pimeää, kun taivas oli pilvessä ja vettä tihkutteli. Lämpötila 17 astetta - menomatkalla 21.

"Lämmitysjuttu" on edennyt hyvin - tällä hetkellä uupuu vain 14 euroa.

Söimme iltapalaa ja joimme hopeateetä. Kynttilät paloivat pöydällä. 

Pieni pätkä lainausta jatkoksi:

"Antamisen tulisi olla ennakolta suunniteltua

Kun olin tullut uskoon, Bev kysyi minulta lähes joka sunnuntai: "Kulta, paljonko haluaisit antaa tällä viikolla kolehtiin?" Vakiovastaukseni oli: "Ei sillä ole niin väliä. Päätä sinä." Välinpitämättömän suhtautumiseni vuoksi en ollut sellaisella paikalla, että olisin saanut kokea antajalle tarkoitettuja siunauksia. Todellisen antamisen ilon tunteminen ja antamisen siunausten niittäminen edellyttää, että annamme ajatuksella. "Kukin antakoon sen mukaan kuin on mielessään päättänyt, ei vastahakoisesti eikä pakosta, sillä iloista antajaa Jumala rakastaa" (2. Kor. 9:7).
Antamiseen pitäisi sisältyä harkintaa, suunnittelua ja rukousta. Monet uskovat kuitenkin toimivat kuten minä ennen - he eivät ajattele antamista ennen kuin uhrikoppa tulee kohdalle.
Parhaan esimerkin ennakolta suunnitellusta antamisesta antoi Vapahtajamme, joka "häpeästä välittämättä kesti ristillä kärsimykset" (Hepr. 12:2)" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s.96).

Siunausta!

Ps. "Kaikki kansat, jotka sinä tehnyt olet, tulevat ja kumartuvat sinun edessäsi Herra, ja kunnioittavat sinun nimeäsi" (Ps. 86:9).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti