20150831

31.8.

Niinhän se on - elokuun viimeinen päivä. Sellainen vähän pilvinen ensin, mutta auringoksihan se muuttui. Marja-Leena kävi viemässä Emilian ja Danielin kouluun, sekä käväisi kylällä kauppa-asioilla. Aamupalaa ja kahvia. Luin Jeremian kirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

12 maissa hain Danielin koulusta meille. 13 hain Emilian. Aurinko paistoi lämpimästi. 

Söimme.

Olimme ulkona auringossa. Koetimme saada pientä mopoa käyntiin. Lähtikin pari kertaa, mutta sammui, emmekä enää saaneet sitä "syttymään". Ruohonleikkurin kyllä saimme pörräämään. Emilia sitä ensin työnteli ruohikolla. Vähän potkiskelimme jalkapalloa nurmikolla Danielin ja Emilian kanssa. Mummi työnteli ruohonleikkuria niin kauan kunne bensa loppui. Sitä ei ollut kotona, joten loppu ruohikko saaq odottaa parturoimistaan - vaan eipähän tuo karkaa. Daniel vähän koetti vuoleskellakin - kuin Vaahteramäen Eemeli - jotain laudankappaletta. Välillä kirmailivat pitkin pihaa. Emilialla on huomenna koulun kilpailut urheilukentällä - ainakin 60 m meinaa pinkaista.

Kävin kylällä, postissa, viemässä pyydetyt "Jumalalla on sinulle asiaa" -vihkoset postin kuljetettavaksi. Palattuani oli Denis juuri hakemassa töistä tullessaan lapsiaan.

Kävin 12.3 km "kävelynomaisella" lenkillä, hiukan yli 7 min/km. Leuhunkosken Voimalaitoksen lenkin kiersin. Mukava sää - aurinko paistoi ja oli lämmintä. Ilmoittelevat, että kelit voivat ruveta kylmenemään. Kyllähän näitä tällaisiakin aurinkoisia säitä olisi mukava elellä.

Jossain vaiheessa piti syödä iltapalaa ja juoda teetä - ennen sitä kävimme katsomassa ulkoapäin yhtä taloa. Emme itsellemme, emmekä muillekaan. Muuten vaan mielenkiinnosta. Mukavalla paikalla ja mukavan värinen.

Eläessämme uskovina täällä maailmassa kohtaamme monenlaisi asioita. Joudumme tekemään ratkaisuja kuinka suhtaudumme niihin. On hyviä ja huonoja asioita. Hyvistäkin asioista voi tulla meille huonoja.
Greg Laurie antaa muutaman hyvän kysymysmallin, jolla voimme koetella kuinka kukin asia meihihin vaikuttaa:
1) Rakentaako se meitä hengellisesti? Lue 1. Kor. 10:23.
2) Ottaako se meidät valtaansa? Lue 1. Kor. 6:12.
3) Tuleeko minulle siitä huono omatunto? Lue Room. 14:23.

Seuraavaksi lainailua edellispäivien jatkoksi:

"2. Jumalan huolenpito

Omien tarpeidemme täyttymisen edellytyksenä on, että annamme tarvitseville. "Joka köyhiä auttaa, ei puutetta koe, mutta katseensa kovettavaa kirotaan" (Sananl. 28:27)". (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 99).

Siunausta!

Ps. "Niin tulkaa, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra. Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi" (Jes. 1:18).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti