20150806

6.8.

Oli pilvinen aamu - satanutkin. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Jeremian kirjaa. Marja-Leena luki hartauskirjasta tälle päivälle tarkoitetun kohdan. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

M-L kävi hakemassa Emilian ja Danielin meille. Danielilla iso aarrearkku muknaan ja Emilialla oma laukkunsa. Eilen aamulla Danielilla kaksi kitaraa, pieni haitari, ym kamaa molemmilla - ja niin vain pyörillä kulkivat meille. On siinä naurussa pitelemistä kun he aina kimpsuineen saapuvat - tosin eilen oli mummin pyörässäkin niitä tavaroita.

Valmistautumista molemmilla - mutta varsinkin M-L:lla - NUOTIOILTAAN, joka oli tänä iltana torilla.

Kävin jo puolenpäivän maissa "kävelynomaisella", 12.3 km lenkillä - Leuhunkosken Voimalaitoksen lenkin - hiukan alle 8 min/km-vauhtia. Oli pilvistä. Pientä sumusadetta - että juuri ja juuri huomasi.

Söimme hyvää kotona tehtyä hernekeittoa. M-L teki lettutaikinoita illaksi - ja myös vähän koepaistoi, että tietää tuleeko taikinasta hyviä lettuja.

Niin vain M-L löysi toisenkin 6.1 l nuotiokahvipannun. Se tuli tänään 14.30 maissa matkahuoltoon, josta kävin sen hakemassa - eli nyt on kaksi 6.1 l kahvipannua. Se kätevöittää toimintaa NUOTIOILLASSA. Samalla reissulla vein meidän laavusta kuusesta moottorisahalla sahattuja istuimia ja pöydän torille jo valmiiksi.

16 maissa kävi Terhi-Marja hakemassa lapset meiltä. Me M-L:n kanssa lähdimme auto täynnä nuotioiltatarvikkeita torille - mukanamme oli mm. kaikki mitä illassa tarjotaan. 

Torille olivat jo Pimiän Jussi ja Parkkosen Hannu tuoneet rukoushuoneelta tarjoiluteltan, penkit ja pöydät ja olivat Lehtomäen Matin kanssa pystyttämässä tarjoilutelttaa. Sitten vaan penkkejä paikoilleen ja kalusteita kohdalleen. Vastuunkantajia muutenkin alkoi saapua paikalle. Humpin Lauri toi hyvän - metsätraktorin vanteesta tehdyn - nuotioalustan ja puut, Bågmanin Tuomo vastasi kahvinkeitosta nuotiopannuilla, Vesa ja Juha-Pekka toivat ja hoitelivat äänentoistolaitteita, Aholan Soile paisteli makkaroita grillissä ja jakeli niitä ihmisille, Lehtomäen Matti ja Kuusjärven M-L paistoivat lettuja isolla pannulla - siinä paistui monta lettua yhtä aikaa - Kuzminin Terhi-Marja jakeli lettuja ihmisille. Se iso pannu ja makkaragrilli olivat Lehtomäen Matin tuomia. Kuzminin Denis käytännön ihmisenä tarttui auttamaan eri asioissa. Pimiän Jussi toimi järjestysmiehenä. "Ilta pimenee..." - NUOTIOILTA alkoi klo 18. Juontelin sen. Alkusanojen jälkeen lauloimme yhteislaulun, jonka jälkeen johdin alkurukoukseen. Yhteislaulu, jonka jälkeen esiintyi Miriam-ryhmä - israelilaisten tanssien ryhmä - parin kappaleen verran. Heidän tanssinsa tapahtui nuotion ympärillä ja sopi erinoamisesti iltaan. Kolmanteen kappaleeseen he ottivat meitä yleisöstä mukaan, mikä oli mukava juttu. Miriamissa tanssivat Bågmanin Tuula, Ahon Hannele, Nuotion Petra ja Kemppaisen Tanja. Seuraavaksi soitti Kaleniuksen Raija haitarilla muutaman kappaleen - se oli oikein sopivaa ja koskettavaa iltaan. Lahtelan Samuli käytti selkeän todistuspuheenvuoron. Yhteislaulua. Toikkasen Pentti soitti huuliharpuilla pari hyvää kappaletta - ja hyvin. Haastattelin heinäkuussa motoristitapahtumassa torilla uskoontullutta Frimanin Raimoa - oli kyllä hieno juttu, kun Raimo näin todisti uskostaan selkeästi. Lampisen Sonja soitti haitarilla muutaman kappaleen - iloitsimme soitosta ja soittajasta. Yhteislauluja. Pastorimme selkeäsanomainen loppupuhe, joka ei jättänyt asioita epäselviksi. Lopuksi yhteislaulua ja kiitossanoja.
Yhteislauluina lauloimme illan aikanaseuraavanlaisia lauluja: Ilta pimenee, Tänne polkumme johtaa, Tämä laulumme nouskoon, Koko maailma kädessään, Kanjoni-laulu (siitä tuli hyvää palautetta), Maksettu on, Oi herra luoksein jää (josta viimeinen säkeistö laulettiin seisaallaan kahteen kertaan koko kaupunkiin). Yhteislauluja johtivat kitaroiden kanssa - kolme kitaraa - Takalon Matti, Lampisen Sonja ja Kuusjärven Timo. Hyvä kolmikko.
Ja entäpäs sitten se sää? Nuotioillan alkamiseen asti oli pilvistä, mutta nuotioillan aikana aurinkoista. Olimme rukouksessa pyytäneet hyvää säätä, Kiitämme rukousvastauksesta, joka oli loistava - siis sen teki loistavaksi Hän, joka säät ja ilmat säätää.
Makkarat menivät kaikki. Lettutaikina - kolme ämpärillistä - meni kaikki.
Illassa oli mukana 150 - 200 henkeä - he olivat laajalla alueella. Oli paljon tuntemattomia ihmisiä kaupungistamme. Illasta ja sen ohjelmasta tultiin antamaan hyvää palautetta. Jotenkin jäi sellainen tuntu, että "hyvä kello kiirii kauas" illasta. Itselläni oli myös joku mielestäni arvokas kohtaaminen illan lopussa. Monet kuulivat Hyvän Uutisen, Evankeliumin, ja se tekee työtään heidän sydämessään. Monet olivat Pyhän Hengen puhuttelussa. Voi olla niitäkin, jotka tekivät hiljaa sydämessään päätöksen antaa elämänsä Jeesukselle. Tulevat päivät voivat näyttää tämänkin illan merkityksen konkreettisesti.
Sydämellinen kiitos jokaiselle erilaisessa vastuutehtävässä olleelle - niillekin, joita en kenties muistanut mainita! Kun nuotioilta oli ohi, hoitivat kaikki purkamistehtävänsä hyvin ja ripeästi. Hetkessä tori oli kuin ei olisi mitään iltanuotiota ollutkaan. Kiitos kaikille mukanaolleille! Mutta - ennen kaikkea Kolmiyhteiselle Jumalalle - Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle!

Kotiin päästyämme purkailimme täynnä ollutta autoa.

Söimme iltapalaa.

Jatkoa aikaisempien päivien lainauksiin:

"2. Saatettava ennalleen yhteytemme toisiin

Meidän täytyy tunnustaa epärehellisyytemme niille, joita se on loukannut. "Tunnustakaa siis syntinne toisillenne" (Jaak. 5:16). Tämä on ollut minulle vaikeaa. Välteltyäni vuosia tätä askelta olen alkanut tunnustaa muille epärehellisiä tekojani. Taloudellisen menestyksen puute voi olla seurausta tämän periaatteen rikkomisesta. "Joka rikkomuksensa salaa, ei menesty, joka ne tunnustaa ja hylkää, saa armon" (Sananl. 28:13)" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 82.).

Siunausta!

Ps. "Mutta jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille alttiisti ja soimaamatta, niin se hänelle annetaan. Mutta anokoon uskossa, ollenkaan epäilemättä; sillä joka epäilee, on meren aallon kaltainen, jota tuuli ajaa ja heittelee. Älköön sellainen ihminen luulko Herralta mitään saavansa" (Jaak. 1:5-7).  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti