20150821

21.8.

Nousimme jälleen auringonpaisteeseen ja siniseen taivaaseen. Eilen illalla oli vähän pilveäkin taivaalla - ja ne olivat hienon värisiä auringon paistaessa niihin laskiessaan. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia - takapihalla oli mukava niitä nauttia. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Eilen illalla Eelis Teronpoika soitteli mummille ja kyseli häneltä meidän molempien isän ja äidin nimiä ja heidän isiensä ja äitiensä nimiä - koulutehtävä.

11:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - kolme rukoilijaa. Paluumatkalla kävin kaupassa.

Daniel polki pyörällä koulusta meille - Emilia meni kaverinsa synttäreille. Saimme pienen mopon käyntiin. Daniel sillä ajaa huruutteli pitkin piha-alueitamme - ja onhan täällä tilaa ajeleskella. Välillä vetelimme mopoa käyntiin, kun sammui. Poljeskelin samalla siellä takapihalla kuntopyörää n. 45 min. - jäykkyydellä 6 26 min. jäykkyydellä 7 19 ja risat. Kipeä ison varpaan seutu sallii pyörän polkemisen. Lämmintä piisasi.

Terhi-Marja kävi hakemassa töistä tullessaan poikansa meiltä. Joimme kahvit/mehut. M-L on leiponut tänään pullaa ja kakkua - eli huushollissa on leijaillut hyvät tuoksut. Eikä maistelemisisltakaan ole vältytty.

18:ksi ajelimme M-L:n kanssa Vapaakirkkoon. Siellä oli tilaisuus, jossa oli sellainen puhuja, että näin jälkeenpäin ajateltuna ei kannattanut olla pois. Hän oli 44 v. pastori Jacob Marineni, Intiasta, jolla on vaikuttava elämäntarina, sekä vaikuttava Jumalan siunaama, kasvava, palvelutehtävä. Meidänkin mukaamme lähti tilaisuudesta yhden orpolapsen kuva - hänestä tuli meille kummilapsi. Suosittelen tutustumaan hänen palvelutyöhönsä Agape Intia ry:n - joka on v. 2005 perustettu suomalainen yhteiskristillinen yhdistys - nettisivuilta www.agapeintia.net. Yhdistyksen tarkoituksena on auttaa kansallista evankelioimis- ja avustustyötä Intiassa. Käytännössä tämä tapahtuu tukemalla tohtori Jacob Marinenin perustaman Gospel for Tribals Social Service Society- järjestön (GTSSS) toimintaa. Kun kuunteli tilaisuudessa - ja tutustuu heidän työhönsä - kokee, että Jumala on vahvasti mukana työssä. Heidän tavoitteenaan on mm. seuraavanlaisia asioita v. 2020 mennessä: Perustaa 2000 seurakuntaa, rakentaa 2000 kirkkoa, kouluttaa 2000 lähetyssaarnaajaa, huolehtia 5000 orvosta, tehdä 5000 porakaivoa, rakentaa lähetyssairaala, saada toimintansa omavaraiseksi paikallisella tuella, nähdä Kristuksen kunnia kansakuntansa keskuudessa. Jumala siunatkoon tuon(kin) työn jatkossakin.

Musiikissa tilaisuudessa olivat Marja-Liisa Oikari, Kari Hiekkavirta ja Saara Mörsky - sitä oli ilo kuunnella. Lämminhenkisen tilaisuuden johteli seurakunnan pastori Pekka Mäkelä, joka lopussa pyysi minutkin muutaman muun kanssa siunaamaan pastori Jacob Marinenia.

Mukava oli tavata taas tuttuja Vapaaseurakunnassa - olemme jälleen kaikki niin omissa lammaslaumoissamme, että on vähän kanssakäymistä Saarijärvellä.

Palailtuamme hyvästä tilaisuudesta kotiin, söimme iltapalaa ja joimme hopeateetä. 

Jatkan lainailua tärkeästä aiheesta:

"Paljonko meidän pitäisi antaa?

Jotta saisit vastauksen tähän kysymykseen, nöyrry Herran edessä. Etsi vilpittömästi Hänen tahtoaan omaan elämääsi. Bev ja minä olemme miettineet ja rukoilleet paljon sitä, paljonko meidän tulisi antaa. Olemme tulleet siihen tulokseen, että annamme vähintään kymmenykset. Sen lisäksi annamme sen mukaan, kun Jumala antaa meille varoja tai ohjaa meitä" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 94).

Siunausta!

Ps. "Herran pelko on viisauden alku, ja Pyhimmän tunteminen on ymmärrystä" (Sananl. 9:10).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti