20150829

29.8.

Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut - aitoon tunturi-Lappiin - Huttusen Tapsalle! Kun nyt alkuun pääsin, niin sydämelliset syntymäpäiväonnittelut 60 vuotta täyttävälle Paajalan Penalle! Jumala veljiä siunatkoon!

Noustuani pilvipoutaiseen aamuun, laittelin aamupalaa ja keittelin kahvia, sekä vähän evästä ja kamppeita reppuun. Luin Jeremian kirjaa. Ennen lähtöäni luki Marja-Leena hartauskirjasta kohdan tälle päivälle - lauantaille. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Tuossaq varttia vaille kymmenen tuli yksi urheilumies meille. Lähdimme minun autollani liikenteeseen. Ajelimme Leppävirran Takkulaan, jossa oli tänään TUL:n Perinneurheiluliiton kilpailuja - rullaluistelu-, rullasuksi- ja potkulautakilpailut (sellainen kunnollinen kilpailupotkulauta), sekä maantiekävelyn SM-kilpailut. Kilpailun aikana aurinko paistoi lämpöisesti. Osallistuin kävelyyn. Matka 3.2 km. Sarja 65 v. Sijoitus 1. Kääntöpaikassa oleva valvoja sanoi: Käveletpä nätillä tekniikalla. Ihan niinkuin Jarkko Kinnunen. Jospa se sattui siinä kohdassa olemaan - mene ja tiedä. Rukoilin lähtiessä johdatusta, että voisin olla evankeliumin edustaja kisoissa - sillä se on päätehtäväni elämässä ja sitä haluan olla avoimesti. En tietenkään ole se paras mahdollinen esimeerkki ko. asiassa, mutta halua on. Tulikin sellainen mielenkiintoinen hetki kiklpailun jälkeen palkintojenjakoa ennen. Jakelin kasaantuneille ihmisille kirjoittamaani vihkosta: Jumalalla on sinulle asiaa. Se oli mielenkiintoista, kun kaikkien silmien edessä ja kädessä oli samaan aikaan tuo vihkosen kannessa oleva teksti. Se oli avoin hetki, jossa ei ollut epämiellyttävää väkinäisyyttä - oli vain saman asian vuoks iyhteen tulleita ihmisiä. Se asia oli tuo kilpailu. Siinä oli kilpailijoita ja toimitsijoita. Jumala johdattaa. Käytetään tilaisuudet. Jos sanomme, että ei Jumala minua johdata, niin se ei ole totta. Voi olla kyse siitä, että emme ole astuneet sille "aaltopituudelle", että näkisimme asioita Hänen johdatuksekseen. Se voi olla jo vähän "hälyyttävä tila" meille uskovaisille. Sellaisina "normaalia elämää" elävinä uskovina, voimmekin olla elämässä Jumalan valtakunnan kannalta katsottuna "epänormaalia elämää." En kuitenkaan "tuomitse" ketään - jos niin olisin tekevinäni toisille, niin olisin aika ulkokultainen. Syystä siitä, että istun samassa veneessä.
Kun puhun ihan henkilökohtaisesti, niin haluan kertoa itselleni tulleesta profetian sanomasta, liittyen tuohon puhumaani evankeliumin edustajan olemiseen tuolla urheiluipiireissä(kin). Osa sanomasta kuului näin: Johdatan sinua paikkoihin, jonne et mene pastorina, vaan vertaisena. Saat olla siellä valtaamassa aluetta minulle. Sanoma tuli ihmisen kautta, jolle esim. tämä "urheilialue" elämässäni on tuntematon. Rohkaisi. Tuotahan se juuri on. En tiedä tykkäävätkö kaikki lukijat siitä mitä kerroin, mutta eiväthän ne oikeastaan ole ollenkaan siitä tykkäämisestä kiinni tällaiset "Jumalan asiat". Minun - ja meidän kaikkien - tulisi/tulee totella ainoastaan Jumalaa. Että sellaista.

Palkintojenjaon jälkeen huristelimme meille - ja aarinko paistoi. Kyydissäni ollut "toveri" kävi meillä kahvilla ennenkuin jatkoi matkaansa.

Kävin aurinkoisella urheilukentällä hiukan verryttelemässä - 3 km hissukseen - ja vähän venyttelinkin

Palailtuani kentältä laitoin saunan lämmite - ja kohta jo istuinkin lauteilla napottelemassa löylyä kiukaalle. Kyllähän se oli taas mukava istuskella kaikessa rauhassa löylyn jälkeen takapihan puolella vilvoittavassa pienessä tuulessa. Halvathan net on vuolijalla huvit.

Iltapalaa ja hopeateetä. 

Eihän siinä mittää - jatketaan lainauksella. Se on jatkumoa aikaisempien päivien lainaksille:

"Köyhät

En mennyt eilen illalla nälkäisenä nukkumaan, mutta varovaistenkin arvioiden mukaan miljardi ihmistä maailmassa teki niin. Tämä tieto on musertava. Määrä on niin suuri, että se voi saada meidät toivottomiksi sen suhteen, mitä voimme tehdä. Raamatussa opetetaan kuitenkin johdonmukaisesti, että meidän tulee antaa köyhille ja hädänalaisille.
Matteuksen evankeliumista 25:34-45 löytyy eräs Raamatun innostavimmista, mutta myös pysäyttäimmistä totuuksista. Lue huolellisesti tämä raamatunkohta:
"Sitten kuningas sanoo ... "Minun oli nälkä, ja te annoitte minulle ruokaa. Minulla oli jano, ja te annoitte minulle juotavaa ... " Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle: "Herra, milloin me näimme sinut nälissäsi ja annoimme sinulle ruokaa, tai janoissasi ja annoimme sinulle juotavaa? ..." Kuningas vastasi heille: "Totisesti: kaiken, minkä te olette tehneet yhdelle näistä vähäisimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle."
Sitten hän sanoo vasemmalla puolellaan oleville: "Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen ... Minun oli nälkä, mutta te ette antaneet minulle ruokaa. Minun oli jano, mutta te ette antaneet minulle juotavaa. ... Totisesti: kaiken, minkä te olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähäisimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle."
Jollakin salaperäisellä tavalla, jota emme voi täysin ymmärtää, Jeesus itse ottaa köyhien hahmon. Haluatko palvella Kristusta? Teet niin antaessasi köyhille. Jos tämä totuus on ällistyttävä, on sen kääntöpuoli kauhistuttava. Kun emme anna köyhille, jää Kristus itse nälkäiseksi ja janoiseksi.
Köyhille antaminen tai antamatta jättäminen vaikuttaa kolmeen uskonelämän alueeseen:" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja sana 2011, s. 97-98).

Siunausta!

Ps. "Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy" (Hebr. 11:1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti