20150808

8.8.

Noustessamme aamulla Mäntyluodossa oli pilvistä. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia - ja katselimme järvimaisemaa kolmen seinän ikkunoista. Luin Jeremian kirjaa. Marja-Leena luki hartauskirjasta paikan tälle päivälle - lauantaille. Rukoilimme yhdessä. 

Vähän sateli. Ukkonenkin hieman jyrähteli.

Ennen 12 lähdimme veneellä mustikkaan.  Menimme aika lähellä olevaan Sätkynniemeen.  Siihen vanhan kalasaunan rantaan vene ja ei kun selkää taittamaan. Aurinkoinen hyvä sää. Minä keräsin hitaasti käsin - no, ei M-L:kaan jaloin - ja M-L koneella. Liki täyteen saimme kaksi ämpäriä. Mukava, tuttu, niemi. Vähän pisaroitsi vettä, mutta ei kasteluksi asti, kun tulimme veneelle. 

Olimme 16 ja jotain takaisin Mäntyluodossa. Söimme ja joimme kahvia. Ukkonen meni yli ja sivuitse. Taukoamatonta kumisevaa jyrinää - ei taukoa yhtään. Satoikin hetken. 

Kannoimme tavarat veneeseen ja hurautimme Rasaniemen rantaan. Siitä autolla kirkolle, jossa kävin äitiä katsomassa vanhainkodilla tuossa 19 maissa. Siellä äiti makaili pienenä huoneessaan. Vasen käsi näkyi olevan aika musta, side ranteen kohdalla ja valkoinen hansikas siinä kädessä. Hieman juttelimme. Rukoilimme yhdessä Isä meidän -rukouksen. Ilme ja katse muuttuivat sen aikana kokonaan. Siunasin äitiä Herran siunauksella. Äiti taisi sanoa, etrtä mennään taivaan kotiin. Lähtiessä hän sanoi: Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

Ajelimme M-L:n kanssa kotiin Saarijärvelle, jossa olimme 20 ja jotain. Laitoin saunan heti lämmite. 

Kävimme saunassa. Mukava oli taaqs vilvuutella löylynoton jälkeen takapihalla.

Söimme iltapalaa ja joimme hopeateetä.

Taitaapi tulla huomenna yllätysvieraita - sellainen tekstari tuli M-L:lle ajellessamme kotiin. No, yllätys ja yllätys...

Jospa taas asiaakin - eli jatkan vähän lainauksia:

"Palautettava epärehellisesti hankittu omaisuus

Jos olemme saaneet jotakin haltuumme epärehellisin keinoin, meidän on palautettava se oikealle omistajalleen. "Hän on tehnyt synnin ja joutunut syynalaiseksi. ... Hänen tulee palauttaa tai korvata omistajalle täydestä arvosta se, mitä hän on väärin vannoen väittänyt omakseen, ja maksaa lisäksi viidesosa sen arvosta" (3. Moos. 5:23-24).
Korvaus on konkreetti nen katumuksen ilmaus ja yritys korjata virhe. Jos korvauksen maksaminen kärsineelle osapuolelle ei ole mahdollista, epärehellisesti hankittu omaisuus tulee antaa Herralle. Neljännessä Mooseksen kirjassa 5:8 opetetaan: "Jos hän ei voi maksaa korvausta vahinkoa kärsineelle itselleen eikä tällä myöskään ole lähisukulaista ... vahingonkorvaus kuuluu Herralle." (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 82-83).

Siunausta!

Ps. "Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat!" (Luuk. 11:13).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti