20150818

18.8.

Ei muuta kun sininen taivas tänäänkin - vailla pilviä. Aurinko paistoi silloin tietenkin "täydeltä terältä". Eiliten vesurilla satutettu oikean jalan isonvarpaan seutu oli yöllä kipeä. Onhan sitä ollut varottava tänään muutenkin. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. 

Ajelin 11:ksi helluntairukoushuoneen alakertaan Päivärukoushetkeen - 5 rukoilijaa paikalla.

Marja-Leena meni 12:ksi pyörällä Danielia vastaan koulusta. Tulivat molemmat pyörällä meille.

Saimme pienen mopon käyntiin, sillä Daniel huristeli pihapiirissämme tiettyä reittiä. M-L kävi kylällä kauppa-asioilla.

Kävin tavoittamassa Emiliaa 14 maissa koululta, mutta oli ehtinyt jo lähteä pyörällä kitkuttelemaan meille. Olisimme jättäneet pyörän heille. Ei pitänyt Emilia pitkänä matkaa - n. 3.3 km.

Söimme hyvää kasvissosekeittoa.

Daniel ja Emilia ajelivat mopolla vuorotellen.

M-L pesi takapihalla mattoja painepesurilla pressun päällä.

Denis kävi hakemassa lapsukaiset meiltä töistä tullessaan.

Illemmalla poljeskelin pyörää takapihalla - tosin kuntopyörää - 1 h 3 min. Ensin 21 min. jäykkyydellä 5, jatkoin 21 min. jäykkyydellä 6 ja jatkoin 21 min. jäykkyydellä 10 (jäykkyydet janalla 0-10). Kun en nyt lenkilkle pääse, niin piti vähän pyöräillä - se on myös hyvä tapa laskea verensokeria. Siihen tepsii kaikenlainen liikunta - myös ns. hyöty-sellainen.

M-L jatkoi matonpesua miltei 21 asti. Nyt kyllä matot kuivuvat.

Iltapalaa ja hopeateetä.

Jatkan hyviä lainailujani:

"Investointeja iankaikkisuuten

Matteuksen evankeliumissa 6:20 sanotaan: "Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä ei koi eikä ruoste tee tuhojaan eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta." Jeesus kertoo tässä, että on olemassa "Taivaallinen säästöpankki". Hän haluaa meidän tietävän, että voimme investoida iankaikkisuuteen.
Paavali kirjoitti: "Ei niin, että haluaisin lahjaa, vaan minä haluan teidän hyväksenne karttuvaa hedelmää" (Fil. 4:17). Meillä jokaisella on kirjaimellisesti tili taivaassa. Saamme nauttia sen varoista ikuisesti. Raamattu opettaa, että emme voi viedä maan päältä mitään mukanamme, mutta voimme tehdä talletuksia taivaalliselle säästötilillemme kuolemaamme saakka.
Randy Alcorn kuvaa erinomaisessa kirjassaan Money, Possessios and Eternity (Raha, omaisuus, iankaikkisuus), miten viisasta ja arvokasta on tehdä iankaikkisia investointeja.
Kuvitellaan, että elät Amerikan sisällissodan loppuaikaa. Asut etelävaltioissa, mutta todellinen kotisi on pohjoisessa. Etelässä ollessasi olet saanut kerättyä melkoisen summan etelävaltioiden valuuttaa. Oletetaan, että tiedät pohjoisvaltion voittavan pian sodan. Mitä sinun olisi tehtävä etelävaltioiden valuutalle?
Kysymykseen on vain yksi viisas vastaus. Muuttaisit etelävaltioiden rahat pohjoisvaltioiden valuutaksi - ainoaksi valuutaksi, jolla on sodan jälkeen arvoa. Pitäisit itselläsi vain sen verran konfederaation rahaa, että ne riittäisivät perustarpeisiisi lyhyeksi ajaksi ennen sodan loppumista.
Samalla tavoin tämän maailman valuutta käy arvottomaksi, kun kuolemme tai kun Jeesus tulee takaisin, mikä on väistämätöntä. Suurten maanpäällisten rikkauksien kerääminen tämän kohtalon edessä on sama kuin kokoaisimme säkkikaupalla konfederaation valuuttaa.
Ainoa valuutta, jolla on arvoa taivaassa, on tämänhetkinen palvelutyömme ja runsas antamisemme Hänen valtakuntansa rakentamiseksi. "Se ei ole hullu, joka antaa sen, mitä hän ei voi pitää voittaakseen sen, mitä hän ei voi menettää." (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 90-91).

Siunausta!

Ps. "Kuinka siis on? Minun on rukoiltava hengelläni, mutta minun on rukoiltava myöskin ymmärrykselläni; minun on veisattava kiitosta hengelläni, mutta minun on veisattava myöskin ymmärrykselläni" (1. Kor. 14:15).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti