20150815

15.8.

Sydämelliset Marjanpäiväonnittelut tässäkin vielä erityisesti kahdelle Marjalle - rakkaalle Mäntyluodon Marjalle, eli vaimolleni Marja-Leenalle, sekä rakkaalle tyttärellemme, Terhi-Marjalle! 

Tänä aamuna heräilimme Mäntyluodon asukkeina. N. 13 astetta lämmintä. Tuuli kääntynyt kylmälle suunnalle. Aurinkoista. Marja-leena heräili hieman aikaisemmin. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia, tutkaillen ikkunoista avautuvia järvinäkymiä. M-L luki hartauskirjasta paikan tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä mökin pöydän ääressä.

Laittelin eilen tekemiini vapoihin onget.

11 maissa kävin veneellä hakemassa Rasaniemen rannasta Terhi-Marjan, Deniksen, Emilian, Danielin ja heidän serkkutyttönsä saareen. M-L oli laittanut kukkakaali-jauhelihakeittoa, joten pääsimme heti ruokapöydän ääreen. 

Ruuan jälkeen olikin lapsilla kiire ongelle rantaan. Pieniä sinttejä saivatkin. Deniskin kokeili. Vuorokauden aika ei ollut tietenkään paras mahdollinen siihen hommaan, mutta onhan se silti mukavaa. Saunan vieressä on oikein iso kivi. Denis sinne pääsi omin avuin. Emilian ja danielin serkku hänen avullaan - ja poispäin minun ja Deniksen avustamana. Rohkea tyttö.

Kävimme veneellä - kaikki muut paitsi mummi, joka jäi paistamaan lettuja - Sätkyn kalasaunalla. Oikein mukava ja lämmin aurinkoinen sää.

Palattuamme kalasaunareissusta joimme kahvia, yms. ja söimme lettuja. Daniel vain halusi onkia. Emiliakin vähän koetteli ja Denis. Terhi-Marja enemmälti kuvaili. Pienempien serkkujen vähän isompi serkku tykkäsi kävellä kivillä - isoilla ja pienemmillä.

Laitoin saunan lämmite. Ennen sen lämpiämistä kävi ainakin Emilia uimassa, lie taisiko Danielkin. Kun sauna oli kuuma kävin minäkin, sekä Denis uimassa ennen saunaan menoa ja Emiliakin. Saunoimme - vastakin oli, eilen tehty. Denis, Emilia ja Daniel uivat lisääkin.

Tein nuotuiopaikalle tulen. Paistoimme makkaraa. Daniel perkasi saamansa pienet kalat ja paistoi ne tikun nokassa - ja pisteli suihinsa. Makkaroita söimme sisällä salaatin ja semmoisen kanssa - juoden kahvia, limsaa, yms.

Lieneekö ollut 18 maissa kun kävin viemässä saarivieraat - tai paremminkin omat - veneellä Rasaniemen rantaan. Vähän enemmän tuuleskeli taas. Aurinko kuitenkin paistoi ja oli aika lämmintä. Ajelin takaisin saareen.

M-L laitteli sisällä mökissä paikkoja kuntoon - siis lähtökuntoon. Minä saunalla, sekä kantelin tavaroita veneeseen.

19.20 lähdimme Mäntyluodosta ja ajelimme Rasaniemen rantaan. Sieltä menimme vielä Heimolle ja Arjalle käväisemään - eli sinne minunkin kotitantereille. Olivat sopivasti tulleet kotiin. Joimme kahvit.

Hankasalmen kautta ajoimme kotiin, jossa olimme 23 maissa.

Siunausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti