20150824

24.8.

Noustuani uuteen päivään - joka muuten oli jälleen sinisen taivaan ja auringonpaisteen päivä - söin aamupalaa ja join kahvia, sekä luin Jeremian kirjaa.

Vein Danielin pyörän meiltä heille. Ajelin Hankasalmen kautta Kangasniemelle, jossa ensin kotikylälleni ja siellä Heimolle ja Arjalle - velipojalle. Perillä olin 9.30 jälkeen. Matkalla oli hyvä olla rukouksen hengessä. Joimme kahvit ulkona. 

Menimme Heimon kanssa Rasaniemeen, josta hurautimme moottoriveneellä Mäntyluotoon katsomaan maastopalon jälkiä. Paloalue oli n. 2 aaria. Mökin portaasta sen reunaan oli 1 m 20 senttiä. Saunaan matkaa oli n. 7 m. Jumala on lähettänyt enkelinsä paikalle estämään sen suuremman alueen palamisen. Niinkuin eiliten jo kerroin, palokunta kävi sammuttamassa palon, jonka oli huomannut vastarannalla ollut tuttu mies. Eipä me siellä sen kauempaa oltu kuin että totesimme tilanteen. Ajelimme takaisin Rasaniemeen. Järvi kimalteli auringossa - ja oli lämmintä.

Palattuamme Heimolle, paistoi hän tänä aamuna tuotuja muikkuja. Tulihan niitä syötyä paljon - ihan siksi kun olivat hyviä. Kahvit joimme päälle. Arja oli mennyt töihin.

Tulin kotiin Kangasniemen kirkonkylän kautta. Kävin äidin luona siellä vanhainkodilla. Hän oli levänneen oloinen. Välillä kun katsoi silmiin oli niinkuin ennenkin. Rukoilimme Isä meidän rukouksen ja siunasin äitiä Herran siunauksella, sekä ns. apostolisella siunauksella. Ne tuovat äitiä aina tähän nykyhetkeen mielestäni enemmän. Sen näkee silmistä. Äiti piti kädestäni kiinni vielä aika tukevalla otteella - ei ole ihan kaikki voima entisen maatalon emännän kädestä kadonnut. Aika raskaita töitä hän jatkuvasti tekikin, vaikka on kooltaan kooltaan aika pieni ihminen. Kun sanoin, että lähden ajelemaan kotiin, niin äiti sanoi: Vie terveisiä kaikille!

Jyväskylän kautta ajelin kotiin Saarijärvelle, jossa lienen ollut heti16.30 jälkeen. Emilia ja Daniel olivat meillä koulun jälkeen. Mummin kanssa pyörillä polkivat koululta meille. Matkalla olivat syöneet eväitä. Ajelivat jo äidin kanssa meiltä kotiinpäin tullessani. M-L oli paistanut vohveleita ja makkaroita - enkä tietenkään malttanut pitää näppejäni erossa vohveleista, jotka kahvin kanssa kyllä maistuivat.

Jonkin ajan kuluttua lähdin 12.3 km "kävelynomaiselle" lenkille - Leuhunkosken Voimalaitoksen lenkille. Vähän alle 7 min/km-vauhtia. Aurinko paisteli. Sokeriarvot olivat hyvät palatessani - taisivat vohvelit tulla kulutukseen.

Iltapalaa ja teetä.

Seuraa lainausta:

"Antamisen tulisi olla säännöllistä

Meidän tulee antaa säännöllisesti: "Aina sapatin jälkeisenä päivänä." Säännöllinen antaminen auttaa meitä pysymään lähellä Kristusta" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 95).

Siunausta!

Ps. "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua" (Apost. teot 2:41).  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti