20150827

27.8.

Noustuamme söimme aamupalaa ja joimme kahvia - minut houkutteli takapihalle ryypiskelemään, kun oli sininen taivas ja aurinko paistoi. Ilma oli raikas. Luin siellä Jeremian kirjaa. Sisällä Marja-Leena luki hartauskirjasta luvun. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Tuli katselluksi Pekingin kisoja.

Kävin hakemassa Emilian ja Danielin koulusta meille. Pyörillään hurauttelivat omaan kotiin asti ja siitä minun "kyytillä".

Söimme.

Terhi-Marja haki töistä tullessaan lapset meiltä.

Deniskin käväisi meillä töistä tullessaan. Se kun vain jatkuu tuo minun "kananmunajuttuni", jonka luulin jo olevan ohi. Se on se juttu, kun minulta löytyi se kananmunakotelo, jossa oli kananmunia tuolla ityärajalla. Maaliskuussa jo Venäjällä ollessani maksanut kertaalleen niistä tulleen sakon. Osa maksettu jo toiseenkin kertaan - ja vielä pitäisi maksaa. Vähän sekavaa.

Kävin 8.3 km "kävelynomaisella" lenkillä Tarvaalan suunnassa. Aurinkoista. Tulin himpun ennen 18 lenkiltä

18 jälkeen heti - suihkussa käytyäni - käpöttelin tuohon lähelle naapuriin hengelliseen kokoukseen. Pirkko Vesavaara oli puhumassa ja rukoilemassa Veikontuvalla. Se oli joulunajan tilaisuus - tulee ulos TV7:sta muistaakseni 19.12 Pirkko Vesavaaran "Herätys" -nimisenä ohjelmana. Hyvä tilaisuus, jossa oli myös hyvää musiikkia. 

Söimme iltapalaa ja joimme hopeateetä. Kynttilät paloivat. Iltapuoli oli pilvinen.

Teroltakin tuli viesti tuolta kaukaa maailmalta.

Ja lainaus - edellispäivien tapaan - jatkuu:

"KENELLE PITÄISI ANTAA?

Meitä kehotetaan antamaan omastamme kolmelle eri taholle. Se, kenelle ja kuinka paljon annamme, vaihtelee sen mukaan, mitä Jumala kunkin uskovan sydämelle laskee.

Perhe

Nykyaikana tämä antamisen alue on kokenut murheellisen iskun. Miehet eivät huolehdi vaimoistaan, vanhemmat laiminlyövät lapsiaan ja aikuiset lapset jättävät ikääntyvät vanhempansa oman onnensa nojaan. Tällainen välinpitämättömyys tuomitaan Raamatussa vakavasti. "Mutta se,joka ei huolehdi omaisistaan ja kaikkein lähimmäisistään, on kieltänyt uskonsa ja on epäuskoista pahempi" (1. Tim. 5:8). Perheen ja sukulaisten tarpeista huolehtiminen on antamisessa etusijalla, eikä siinä pidä tehdä kompromisseja" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 96-97).

Siunausta!

Ps. "Katsokaa siis tarkoin, kuinka vaellatte; ei niinkuin tyhmät, vaan niinkuin viisaat, ja ottakaa vaari oikeasta hetkestä, sillä aika on paha" (Ef. 5:5,16).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti