20150809

9.8.

Sydämelliset synttärionnittelut rakkaalle Vaimolleni! Olemme jälleen "samanvuotisia".

Noustessamme uuteen päivään oli taivas sininen ja aurinko paistoi "täyvveltä terältä". Söimme aamupalaa ja joimme kahvia - takapihallakin piti taas piipahtaa kahviaan ryypiskelemässä.

11:ksi ajelimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle tilaisuuteen, jossa oli myös kastetilaisuus. Kaksi oli kasteella. Seurakuntaan liitettiin kolme - joista yksi oli aiemmin tänä kesänä käynyt kasteella. Tilaisuuden jälkeen oli alakerrassa kahvitarjoilu. Hyvä kokous - näin maallikon mielestä ainakin.

Tulimme kokouksesta kaupan kautta kotiin. 

14 jälkeen tuli vat Terhi-Marja ja Timo perheineen meille M-L:n synttäreitä viettämään. Eilen tullessamme saarimökistä kotia kohti kyseli Terhi-Marja, että olemmeko kotona, että on 9 henkeä tulossa synttäreille ja että tarjoilut on mukana. Niinpä niitä nyt sitten vietettiin. Oli hyvät monenlaiset tarjoilut. Takapihalla niitä auringossa nautittiin. Tero oli hengessä mukana kaukana - työmatkalla jossain, jonne eilen lähti. Totuttelemassa aikaeroon. Milena pikku-tyttönen konttaili takapihan nurmella. Iloinen tyttö. Innostuivat jo sisällä pyörittämään lanteillaan - varsinkin Milenan isosisko, joka sai hyvät minuutit - sellaista raskaampaa mummin kuntoiluvannetta. Takapihalla taisi vielä tulos parantua. Toisetkin innostuivat pyörittelelemään/keinuttelemaan. Timo veti parhaan tuloksen. Nuorempi väki keksi aloittaa kilpailun kuka pääsee pisimmälle kävelemässä, tai juoksemalla ja samalla vannetta pyörittäen lanteillaan. Yllättävä kauas pääsivät. Oli meillä katsomossa hauskaa.  Se se vasta olikin hauskaa, kun Pia meni pitkässä hameessaan vanteen kanssa ethen käsin. Lopuksi söimme takapihalla salaaqttia ja makkaroita. Sittenpä kohta lähtivätkin vieraat - omat - koteihinsa.

Kävin "Kävelynomaisella" 12.3 km lenkillä - Leuhunkosken Voimalaitoksen lenkin - 7.25 min/km-vauhtia. Pilvistä. Lämmintä 19 astetta. Lopussa paistoi aurinkokin. 21 jälkeen olin kotona. M-L putsasi eilisiä Sätkynniemestä kerättyjä mustikoita.

Iltapalaa.

Lainausta:

"LAHJUKSET

Lahjus on tietylle henkilölle annettu asia, jonka tavoitteena on saada hänet tekemään jotakin laitonta tai väärää. Lahjuksen ottaminen on Raamatussa selvästi kielletty: "Älä ota lahjusta, sillä lahjus sokaisee tarkkanäköisenkin ja tärvelee niiden asian, jotka ovat oikeassa" (2. Moos. 23:8). Lahjukset naamioidaan joskus lahjoiksi tai vaikkapa tilausmaksuiksi. Arvioi huolellisesti jokainen vastaava tarjous varmistuaksesi siitä, ettei kyseessä ole todellisuudessa lahjus" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 83).

Siunausta!

Ps. "Ja kaiken, mitä te anotte rukouksessa, uskoen, te saatte" (Matt. 21:22). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti