20151101

1.11.

Sunnuntai. Noustuamme harmaaseen marraskuun ensimmäiseen päivään söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Miikan kirjaa. 

10:ksi ajelimme helluntairukoushuoneelle rukoushetkeen. Haimme naapurista Annikin kyytiin. Kymmenkunta rukoilijaa.

11 alkoi Ehtoollisjuhla yläkerrassa. Ilolan Niko johteli - ja minun mielestäni teki sen hyvin. Asiallisesti, vähäeleisesti ja "hyvähenkisesti". Hannu-Heikki Hyppönen lauloi, laulatti ja puhui persoonallisella tavallaan - ja asiaa. Osallistuimme ehtoolliseen. Kokouksen päälle joimme lähetyskahvit alakerrassa.

Tulimme kokouksesta kaupan kautta kotiin. Timo, Pia, Milena, Terhi-Marja, Emilia ja Daniel tulivat meille kokouksen jälkeen - kaikki olimme "meijjän" seurakunnan kokouksessa. Laitoin takkaan tulen. M-L laittoi hyvät ruuat - poron/hirvenkäristystä, Kukkakaalimuussia, salaattia, puolukkaa. M-L nimitti tätä 20-vuotisjuhlaksi - tulimme nimittäin Pyhänpäivän aikaan v. 1995 Enontekiöltä Saarijärvelle. Siitä on 20 v! Tännekö jäimme loppuelämäksemme? Tuskin sitä tuli ajatelleeksi silloin 20 v sitten. Paljon on tapahtunut ja monenlaisia asioita. Heiluttu on kovastikin erilaisissa asioissa. Paljon on varmaan tinattu, paljon on varmaan pilattukin - vanhaa sanontaa mukaellen. Kuitenkin voi sanoa, että onneksi lopullisen arvion on antanut/antaa Jumala. Ihmisinä kun emme aina oikein osaa arvioida mikä on onnistunutta ja mikä epäonnistunutta. Ja matkahan jatkuu vielä - näköjään. Tapahtukoon Herran tahto.
Kävimme pian hyvän ruuan jälkeen saunassa Timon ja Danielin kanssa. Sittenpä juhlat jatkuivatkin kahvin/teen/mehun juonnilla täytekakkuineen, piirakoineen ja hyvine pullineen.
Lopuksi ennen omien poislähtöä pidimme lyhyen yhteisen rukouksen.

Kävimme M-L:n kanssa urheilukentällä lenkillä. M-L käveli ensin jonkun aikaa kentällä ja meni sitten tien toiselle puolelle katselemaan monien kynttilöiden koristamaa hautausmaata - onhan tämä Pyhäinpäivän seutu sellaista haudoilla palavien kynttilöiden aikaa. Minä tein 10 km "kävelynomaisen", aika rauhallisen, lenkin, km-ajoin: 7.22., 7.37., 7.02., 6.50., 6.39., 8.09., 8.33., 7.28., 8.07., 7.45. N. +8. Taivaalla näkyi tähtiä. 

Palattuamme kotiin vähän iltapalaa.

Ei päivää ilman lainailua:

"OPPIMISKOKEMUKSIA RAHAN ANSAITSEMISESTA

Koska työ kuuluu olennaisesti raamatullisiin taloudenhoitoperiaatteisiin, vanhempien tehtävä on opettaa lapselle työn arvo ja oikeat työtottumukset. Jos lapsi oppii työskentelemään oikealla asenteella, hän on ottanut jättiläisloikan kohti tyytyväisyyttä ja hänestä tulee myös haluttu työntekijä työmarkkinoilla. Hyviä työntekijöitä on vaikea löytää. Siksi arvostava suhtautuminen työhön on opittava jo lapsena ja totuttava sen tekemiseen. Seuraavat neljä osa-aluetta on hyvä sisällyttää tähän opetukseen" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 146).

Siunausta!

Ps. "Jokaiselle, jolla on, annetaan, ja hän on saava yltäkyllin, mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin mitä hänellä on" (Matt. 25:29).   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti