20151112

12.11.

Tänä aamuna ei hypätty sängystä kovin aikaisin. Sen tehtyämme söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Habakukin kirjaa. Marja-leena luki kohdan hartauskirjasta tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Letasin vanhoja kasetteja kun etsin tiettyä laulua. Onhan niitä kasetteja kertynyt aikalailla elämän varrella.

M-L kävi viemässä Danielille kitaran kun hänellä oli tänään soittotunti. Samalla toi Emilian ja Danielin meille koulusta.

Söimme.

Emilia ja Daniel tekivät piirustukset Halpa-Hallin jouluaiheiseen piirustustehtävään. 

Terhi-Marja haki lapset töistä tullessaan. 

Kävimme M-L:n kanssa kylällä. Ostin halvan takin Halpa-Hallista. Siellä olivat myös Emilia ja Daniel. Olivat vieneet sinne piirustuksensa ja saaneet molemmat jouluisen pussin käteensä - jossa mm. lasten hengellinen joululehti. Se on mukavaa.

Sytyttelin tulen takkaan.

Kävin 10 km hiljaisella "happikävelyllä" urheiluikentän hämäryydessä. +3 astetta. Palasin lenkiltä 20.55.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

"Ainoa sokeutta pahempi asia on näkökyky ilman näkyä" (Helen Keller, joka itse oli sokea).

Lainailuita jälleen:

"Ajattele iankaikkisuusnäkökulmasta

Vaali ajattelussasi iankaikkisuusnäkökulmaa. Vallitseva kulttuuri ja media ohjaavat huomiomme nykyhetkeen. Mainostajat houkuttelevat meitä toteuttamaan mielitekomme tänään vailla huolta huomisesta. Pohdi seuraavia ajatuksia ymmärtääksesi, miten lyhyt maanpäällinen elämämme on verrattuna iankaikkisuuteen.
Ohikiitävä aikamme maan päällä on vain pieni piste iankaikkisuuden aikajanalla. Silti meillä on mahdollisuus vaikuttaa iankaikkisuuteen sillä, miten käytämme varojamme nyt. Meillä on paitsi etuoikeus kerätä aarteita itsellemme taivaaseen, myös tilaisuus käyttää varojamme evankeliumin levittämiseen. Iankaikkisuusnäkökulma ja iankaikkiset arvot vaikuttavat syvällisellä tavalla päätöksiisi.
Mooses on tästä hyvä esimerkki. Lue huolella Heprealaiskirjeen jakeet 11:24-26: "Koska Mooses uskoi, hän aikuiseksi vartuttuaan kieltäytyi esiintymästä faraon tyttären poikana. Hän mieluummin jakoi Jumalan kansan kärsimykset kuin hankki synnistä ohimenevää nautintoa. Hän näet piti Kristuksen osaksi tulevaa häväistystä suurempana rikkautena kuin koko Egyptin aarteita, sillä hän kiinnitti katseensa tulevaan palkintoon." 
Mooseksen täytyi tehdä valinta. Faaraon ottopoikana hän saisi nauttia kuninkaallisen ylellisestä elämästä, tai hän voisi valita heprealaisen orjan osan. Koska hänellä oli mielessään iankaikkisuusnäkökulma, hän valitsi jälkimmäisen ja oli ihmeellisellä tavalla Herran käytössä. Meidän on tehtävä sama valinta. Voimme elää joko pitäen mielessämme iankaikkisuuden tai keskittyen tähän näkyvään maailmaan.
Oletko koskaan palannut aikuisena paikkaan, jossa leikit lapsena? Kävin kerran urheilukentällä, jolla pelasin 12-vuotiaana. Muistan sen valtavana ruohokenttänä, jota ympäröivät korkeat aidat. Järkytyin nähdessäni, miten pieni se todellisuudessa oli! Tai muistatko halunneesi joskus jotakin oikein kovasti? Nyt tuo asia on lähes menettänyt merkityksensä. Uskon, että me kaikki koemme jotakin tämäntapaista tullessamme taivaaseen. Monet asiat, jotka nyt tuntuvat niin tärkeiltä, muuttuvat merkityksettömiksi iankaikkisuuden valossa....." (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s.166-167).

Siunausta!

Ps. "Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat" (Room. 1:16).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti