20151106

6.11.

Kostea päivä. Marja-Leena kävi laittamassa/viemässä Emilian ja Danielin kouluun aamulla. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Muiikan kirjaa. M-L:n mentyä optikolle koetin olla rukouksessa.

Palatessaan kylältä haki M-L lapset koulusta meille.

Otin tuhkat takasta. Sytyttelin - tai Danielhan se sytytti laittamani puut ja sytykkeet. 

Söimme hyvää ruokaa neljisin - juuri paistettuja jauhelihapihvejä, höyrystimellä kypsytettyä parsakaalia, salaattia. 

Terhi-Marja haki töistä tullessaan lapsensa - 17:ksi kiiruhtivat tyttökerhon pitoon.

18:ksi ajelimme M-L:n kanssa Hirvaskankaalle, Elävät Kivet seurakuntaan. Siellä puhui Matti Vuolanne - yli 80 v luterilainen pappi. Voimallista. Se oli koko marraskuun joka päivä jatkuvan kokoussarjan 6. tilaisuus. Ajellessamme kotiin sateli - kuten mennessäkin.

Iltapalaa ja teetä.

"RIIPPUVUUS, VAARA JA TUHO

Isät viettävät yhä vähemmän aikaa lastensa kanssa. Daavid ja Eeli olivat Jumalaa pelkääviä miehiä, jotka olivat saavuttaneet työssään paljon. Silti kumpikin menetti poikansa sen vuoksi, ettei ollut hoitanut kunnolla isän tehtävää.
Lasten menestys on seurausta siitä, että vanhemmat ovat asettaneet heidät etusijalle ja johdonmukaisesti varanneet riittävästi aikaa ja voimavaroja heidän opettamiseensa. Isät, vetoan teitä käyttämään sen tilaisuuden, että voitte opettaa lapsianne. Voitte kirjaimellisesti vaikuttaa siten seuraaviin sukupolviin.
Nykyään on hyvin tavallista, että taloudesta huolehtii yksinhuoltajaäiti. Ymmärrän, että nämä äidit kohtaavat suuria haasteita. Voin kuitenkin rohkaista näitä äitejä sanomalla, että jotkin vastuuntuntoisimmista tapaamistani lapsista ovat olleet uskovien äitien kasvattamia! (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 148-149).

Siunausta!

Ps. "Herran on maa ja kaikki mitä siinä on, maanpiiri ja ne jotka siinä asuvat" (Ps. 24:1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti