20151119

19.11.

Ei siinä... Hyvin se mennee nopeasti Marraskuu. Eikä suurempaa valittamista muutenkaan. Tietenkin sitä haluaisi/haluaa olla enemmän Jumalan käytössä. Se taas ei onnistu ihmistekoisesti, vaan Jumala-lähtöisesti. Sitä huomaa itsessään - eikäpä voi olla huomaamatta toisissakin - kuinka vilpittömän ihmiskeskeisiä met olemme. Joskus ihan harkitustikin. Sitäkin joutuu kyselemään - johtuneeko siitä, että on Vuolija ja asustelee täällä menetetyn metsikön reunamilla - että kun ns. karismaattishenkisissä hengellisissä tilaisuuksissa sanotaan/luvataan/julistetaan profeetallisessa hengessä profetioina/tiedonsanoina/uskonsanoina niin runsaasti/usein/paljon tapahtuvaksi erilaisia asioita, mutta ei juurikaan tule todistuksia, että niin tapahtuisi? Tilaisuuksissa kyllä on hyvä henki, siellä julistetaan oikein Jumalan Sanaa - eli se puoli tuntuisi olevan kunnossa - mutta entä sen "valtavan lupausten tulvan" jälkeen? Tämä on aika vanhan miehen vilpitöntä varovaista ääneen ajattelua - eli et saa minua kiinni väärämielisyydestä. Luulisi ihmisen, joka kokisi todeksi sen mitä sanottiin/luvattiin olevan niin innoissaan tuollaisista kohdalleen tulleista Jumalan asioista, että kertoilisi/todistelisi siitä/niistä seurakunnassa ja kaikkialla. Kuitenkin Jumala tekee väkeviä tekoja - ja niitä tapahtuu ja niistä todistetaan. Mutta. Sallittaneen tällainenkin pohdiskelu. Sallitaan. Odotan, rukoilen, kaipaan janoan Jumalan tekojen ilmitulemista. Missään tapauksessa en vähimmässäkään määrin osoittele kenenkään ihmisen suuntaan. Kyse on ilmiöstä. 

Piti alkaa aamusta, mutta lähti tuollaiseen suuntaan. Annoin mennä. Marja-leena meni hammashoitolaan aamusta. Hetipä minäkin sängystä selvisin aamupalalle ja kahville. Luin Sakarjan kirjaa. Harmaa sää. +2-3. M-L luki hartauskirjasta kohdan tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Laitoin tulen takkaan.

Tänään kävin aikaisemmin 15 km "kävelynomaisella" lenkillä. "Käyskentelin" meiltä urheiluikentälle - 4.5 km - himpun yli 7.30 min/km-vauhtia. Kentällä menin 5 km, 1 km jaksoissa, km-ajoin 6.35., 6.21., 6.24., 5.54., 5.43. Jokaisessa välissä kävelin hiljakseen 200 m - yht. 1 km. Sitten vain kotiin takaisin - 4.5 km - vähän hitaammin kuin menomatkan. 

Palattuani lenkiltä pääsin heti syömään. Emilia ja Daniel olivat meillä koulun jälkeen - M-L haki koululta. Terhi-Marja haki lapset töistä tullessaan.

17.15. lähdimme 18:ksi Pietilän Paavon kanssa Hirvaskankaalle Elävät Kivet -seurakuntaan Valo voittaa kokoussarjan tilaisuuteen. Paul Raja-aho oli puhumassa. Sitähän oltiin jo 20.30 paikkeilla kotona.

Ei päivää ilman lainausta:

"Älä vertaa itseäsi muihin

Jotkut vertailevat itseään muihin oikeuttaakseen yli varojen elämisensä. Monet ovat kärsineet taloudellisesti yritettyään kilpailla elintasosta naapurinsa kanssa, vaikka heidän varansa eivät ole riittäneet siihen. Jos olet rikas, elämäntyylisi tulisi perustua siihen tietoisuuteen, että Herra odottaa sinun elävän tietyn elintason mukaan, joka ei välttämättä ole kallein mahdollinen, johon sinulla olisi varaa" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 170).

Siunausta!

Ps. "Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu" (Matt. 12:34).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti