20151128

28.11.

Kosteaa. Lämpöasteita. Lumet ovat vain muistona mielissämme. Tuli nukutuksi myöhään - en kuitenkaan sanoisi, että pitkään. Söimme aamupalaa ja joimme aamukahvia lauantai-aamun rauhassa. Luin Sakarjan kirjaa. Laitoin takkaan tulen. Marja-Leena luki hartauskirjasta luvun tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Kävimme kylällä kauppa-asioilla. Menin lenkille urheilukentälle - kun M-L toiseen kauppaan. 7 km "kävelynomaista" etenemistä 1 km jaksoissa - väleissä hieman venytellen - km-ajoin 7.44., 7.36., 6.56., 7.00., 6.39., 6.28., 6.00. Tulin kentältä kävelle kotiin - 4.5 km - n. 8 min/km. 11.5 km lenkki yhteensä.

Lenkiltä palattuani söimme.

16.15. maissa lähdimme M-L:n ja Pian äidin - eli Timon anopin - kanssa ajelemaan Höytiän kuusikoihin syntymäpäiville. Miron ja Milenan isosisko - vanhin lapsenlapsemme - täytti 15 v.Niin ne vain vuodet vierivät. Lastenlapsista(kin) sen huomaa.Vielä täskii rakkat ja sydämelliset onnittelumme Milkalle! Olihan niitä taas herkkuja - ja kyllähän niitä tulikin otettua. Parempi kun ei ihan hetikään verensokeria mittaile. Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel olivat siellä myös juhlimassa. Samoin Tertsi - Pian veli - poikansa Rasmuksen kanssa. Hauska oli kyllä seurailla juhlien pienimpien hommailuja - eli Milenan ja Rasmuksen. 

Olihan se yli 21 kun olimme kotona. Synttärisankari tuli kyydissämme ystävälleen.

Lainailu jatkuu:

"Lisäksi Psalmissa 35:27 sanotaan: "Ylistetty olkoon Herra, joka tahtoo palvelijansa parasta (joka iloitsee palvelijansa menestyksestä, engl. käännös)." Voimme rukoilla menestystä, kun suhteemme herraan on kunnossa. "Rakkaani, minä toivotan sinulle (rukoilen, engl. käännös), että kaikessa menestyt ja pysyt terveenä, niinkuin sielusikin menestyy" (3. Joh. 2). Haluan korostaa tätä vielä uudestaan. Raamatussa ei sanota, että hurskaan kristityn täytyy elää köyhyydessä. Hurskas kristitty voi olla rikas.
Sitten on niitä, jotka uskovat, että kristittyjen pitäisi menestyä aina. Tämäkin ajattelutapa on virheellinen. Tarkastele Joosefin elämää. Hän on esimerkki henkilöstä, joka koki sekä rikkautta että köyhyyttä. Hän syntyi varakkaaseen perheeseen, mutta hänen kateelliset veljensä heittivät hänet kaivoon ja myivät hänet orjaksi. Hänestä tuli rikkaan egyptiläisen orja. Hänen herransa Potifar ylensi hänet taloutensa hoitajaksi. Myöhemmin Joosef teki oikean ratkaisun ja päätti olla tekemättä aviorikosta Potifarin vaimon kanssa. Tämän päätöksen vuoksi hän joutui kuitenkin vuosiksi vankilaan. Jumalan ajoituksella Joosef lopulta korotettiin Egyptin pääministerin asemaan.
Seuraavaksi tarkastelemme kolmea syytä, miksi hurskas kristitty ei välttämättä menesty. (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s.178-179).

Siunausta!

Ps. "Toivottakaa rauhaa jerusalemille, menestykööt ne, jotka sinua rakastavat" (Ps. 122:6).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti