20151129

29.11.

Ei siinä mittää - Sunnuntaita eletään. Se on ensimmäinen advettisunnuntai. Toisissa kirkoissa se merkitsee Jeesuslapsen syntymän odotusta Beetlehemin seimeen - toisissa Jeesuksen paluun odotusta noutamaan omiaan. Kuulun jälkimmäisiin odottajiin - kiittelen kylläkin siitäkin, että Jeesus kerran syntyi ihmiseksi. Jumalan Pojalle valmistettiin ruumis, että Hän saattoi siinä sovittaa meidän syntimme - Vuolijankin. 

Ei sitä niinkään varahin noustu makuuvaatteista - mutta sehän ei kerro taas siitä kuinka paljon tuli nukutuksi. Tuli kuitenkin. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Joitakuita asteita lämmintä. Radiosta kuului jumalanpalvelus Saarijärven kirkosta. Sen jälkeen Marja-leena laittoi kuulumaan jumalanpalveluksen netin kautta Helsingin Saalemista. Tuntui, että ainakin jälkimmäisessä olisi voinut tulla uskoon. Molemmissa taidettiin veisata hoosiannaa - mutta sehän ei vielä kerro ihan kaikkea. 

Lujin Sakarjan kirjaa. M-L hartauskirjasta paikan. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Söimme.

15 jälkeen olimme helluntairukoushuoneen alakerrassa rukoushetkessä - taisi olla 6 rukoilijaa. Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel laittoivat muovikuusta kasaan toisessa päässä alakertaa. Piipahtivat meilläkin asialla - osa autossa, osa ovella - tänään. Klo 16 alkoi yläkerrassa tilaisuus. Lampisen Olavi johteli, kuoro lauloi hoosiannaa Ex temporen bändin säestyksellä - ja saihan siihen muukin kansa yhtyä. Ex tempore - ylistysryhmä - johteli ylistykseen. Se oli erinomaista! Hyvä henki. Oikein se tuntui. Hyvä ryhmä. Jumala on antanut taas hyvän ryhmän ylistystä johtamaan. Erja Tapaninen Kristillisestä Narkomaani- ja Alkoholistityö ry:stä kertoi Kan:n työstä. Saarnaa - jonka Erja myös piti tilaisuudessa - en ehtinyt kuuntelemaan, sillä lähdin sitä edeltävien ylistyslaulujen aikana ajelemaan kohti Karstulaa. M-L pääsi "Terhien" kyydissä kokouksesta kotiin.

Karstulassa menin Vapaaseurakuntaan. Siellä alkoi tilaisuus klo 18. Sen johteli Leppäsen Juha, joka myös puhui aluksi lyhyesti ja hyvällä tavalla. Lauloimme yhteislauluja, joita Maukosen Esko säesteli mandoliinilla. Puhuin lopuksi. Tilaisuuden päätyttyä joimme kahvit ja söimme pöydän antimia. Kaikki eivät jääneet. Mukava oli jutella siinä pöydän ympärillä.

Ajeltuani Karstulasta kotiin vaihdoin lenkkivaatteet ylle. Kävin Tarvaalan suunnassa 8.3 km hapenotolla. Menomatka vähän alle 8 min/km, paluumatka nopeammin. Tuuleskeli. + 2.5 astetta. 22.30 jälkeen tulin lenkiltä.

Iltapalaa ja teetä.

Ei päivää ilman lainausta - no, kyllä sentään joskus:

"1. Jonkin hengellisen periaatteen rikkominen

Saatat antaa runsaasti omastasi, mutta toimia epärehellisesti. Saatat olla rehellinen, mutta et huolehdi asianmukaisesti työtehtävistäsi. Saatat olla tunnollinen työntekijä, mutta korviasi myöten veloissa. Saatat olla täysin vapaa veloista, mutta et anna omastasi.
Tämän kirjan tarkoitus on opettaa, mitä Raamattu opettaa rahasta. Ne, jotka eivät tunne kaikkia Raamatun vaatimuksia, saattavat laiminlyödä tärkeitä vastuualueita, joita heiltä edellytetään. Jos he kärsivät taloudellisesti, he saattavat kummastella, miksi he eivät menesty" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 179).

Siunausta!

Ps. "Siionin tähden minä en voi vaieta, ja Jerusalemin tähden en lepoa saa, ennenkuin sen vanhurskaus nousee kuin aamunkoi ja sen autuus kuin palava tulisoihtu. Ja kansat näkevät sinun vanhurskautesi, kaikki kuninkaat sinun kunniasi; ja sinulle annetaan uusi nimi, jonka Herran suu säätää. Sinä tulet kauniiksi kruunuksi Herran kädessä ja kuninkaalliseksi päähineeksi Jumalasi kädessä. ... ja niinkuin ylkä iloitsee morsiamesta, niin sinun Jumalasi iloitsee sinusta.
Sinun muureillesi, Jerusalem, minä asetan vartijat; älkööt he milloinkaan vaietko, ei päivällä eikä yöllä. Te jotka ylistätte Herraa, älkää itsellenne lepoa suoko. Älkää antako hänelle lepoa, ennenkuin hän on asettanut ennallensa Jerusalemin, tehnyt sen ylistykseksi maassa ..." (Jes. 62).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti