20151124

24.11.

Tulimme tiistaihin. Puolisenkymmentä astetta pakkasta aamulla. Aurinkoinen ja talvinen maisema. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. LuinSakarjan kirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Hain puut - nyt jo liiteristä kun piha on puista vapaa - ja sytyttelin takkaan tulen. Kuusipuita seassa kun niin mukavasti risahtelivat palaessaan.

Ajelin Hännilän poluille. Jakelin kutsuja to. 26.11. klo 18.30 olevaan KYLÄILTAAN. Se on Hännilän koululla - joka ei ole enää koulukäytössä. Samalla jakelin vihkosta: Jumalalla on sinulle asiaa. Kävin myös tutustumassa kokouspaikkaan sisäpuolelta, myöskin keittiöön. Tulehan mukaan! Ota/pyydä muitakin mukkaan! Kaunista oli maisema - välillä kuin taulusta.

Palailtuani kotiin oli M-L leipomassa. Ruokakin oli juuri valmista - niin että eikun valmiiseen pöytään. Paistettua siikaa, parsakaalia, hyvää salaattia. Kahvia jälkiruuaksi.

18:ksi ajelimme M-L:n ja Pietilän Paavon kanssa Hirvaskankaalle, Elävät Kivet -seurakuntaan Valkeus voittaa -kokoussarjan - kestää koko marraskuun - tilaisuuteen. Mika yrjölä puhui. Puhuja.

Palattuamme kokouksesta kotiin lähdin 8.3 km "kävelynomaiselle" "sokeri/happilenkille" Tarvaalan suuntaan. Tuuleskeli vastaan menomatkalla. Lämpötila alkoi hilautua plussan puolelle - yli + 1 kun tulin kotiin. Alle 8 min/km menopuolikas, himpun nopeampaa paluupuolikas.

Mukava seurata "meän" perhekuntalaisten "sattailua" - M-L, Teron, Terhi-Marjan ja Timon "perreeläiset" siinä ringissä on. Aikuiset ja lapset "tuikkailevat" sinne viestejään, kuvia, yms. pitkin päivää. Minäkin pysyn aika hyvin "kärryillä", vaikkei minulla sellaista puh elinta olekaan - M-L pitää minut ajantasalla. Se on läheisyyttä. On se nykyaika sellaista. Terokin sieltä kaukomailta keskustelee kuin olisi lähempänäkin. 

Iltapalaa ja teetä.

Lainailua:

"KOKONAISKUVA - Mikä on todella tärkeää?

Roger Morgan lähti nuorena miehenä Appalakkien vuoristosta ainoana tavoitteenaan hankkia suuri omaisuus. Rahasta tuli hänen jumalansa, ja hänestä tuli miljoonien haltija. Sitten vuoden 1929 pörssiromahdus ja suuri lama veivät hänet äärimmäiseen köyhyyteen. Rahattomana hän ryhtyi kulkuriksi. Eräänä päivänä hänen ystävänsä tapasi hänet Golden Gate -sillalla tuijottamasta San Franciscon lahden vesiin ja ehdotti, että he jatkaisivat matkaa. "Jätä minut rauhaan", Roger vastasi. "Yritän ajatella. On jotakin tärkeämpää kuin raha, mutta olen unohtanut, mikä se on."
______________________________________________

Rikkauden turhuus on ilmaistu selvästi kahdessa paikassa: 
Raamatussa ja veroilmoituksessa.
______________________________________________

Se, mitä Roger Morgan oli unohtanut tai mitä hän ei ollut koskaan ehkä tuntenutkaan, oli raamatullinen näkökulma rahaan. Sitä tarkastelemme tässä luvussa" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 175).

Siunausta!

Ps. "Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä" (Room. 5:8).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti