20151110

10.11.

Sateiseen aamuun nousin hyvissä ajoin. Laittelin vähän aamupalaa ja keittelin kahvia. Luin Naahumin kirjaa. Laitoin takkaan tulen, jonka Marja-Leena sitten noustuaan hoiteli loppuun.

Ajelin kiitellen ja rukoillen Höytiän "korpien kuusistoihin, peurojen polkujen, -mäkien ja pyytömiesten kotien kiveliöihin", ison rankakasan loppujen ääreen - rantteelle - sirkkeklöimään loput rangat. Ennätimpä siirtää konetta toiseenkin paikkaan isompien puiden viereen ja pätkiä/halkoa ennen kuin talon emäntä - Pia - ja pienempi emäntä - Milena - tulivat pyytämään minua syömään. Niimpä söimme taas yhdessä hyvät ruuat ja joimme hyvät kahvit. Sen verran oli raskas sirkkeli/halkaisukoneyhdistelmä, että nipinnapin jaksoin vetää toiseen paikkaan, kun oli savinen tie. No, no, eipäs selitellä - miehen heikkousestahan se varmaan johtui. Mikäpäs ihme tuo kun kyseessä on vanha äijän käppänä. Ruuan jälkeen saqhasin ja haloin muutaman puun - loput - ja lähdin kotiin. Vaatteet olivat aika märät, sillä puut olicvat märkiä ja hienokseltaan sateli.

Juotuani kotona kahvit kävin 14 maissa hakemassa Emilian ja Danielin koulusta meille. M-L teki pizzaa, jota söimme porukalla salaatin ja muiden vihannesten kanssa - ja kahvin. Denis kävi töistä tullessaan hakemassa lapsensa.

18:ksi ajelimme M-L:n kanssa Hirvaskankaalle, Elävät Kivet -seurakuntaan, jossa jatkui Valkeus voittaa -kokoussarja. Tänään oli puhumassa Mika Jantunen. Satoi.

Liittyen edellä puhumaani sirkkelin vetoon: Timo oli töistä tultuaan yksin vetänyt sen uuteen paikkaan, jossa huomenna - jHs - sirkkelöin puita - ja matka on minusta aika pitkä. Miehet on erikseen - ja vaariskat erikseen.

Tultuamme kokouksesta kotiin lähdin 7.2 km "kävelynomaiselle" lenkille urheilukentän hämäryyteen. Pari kilometriä menin vähän ns. rivakammin - vaikka en Toivakan Rivakkaan kuulukkaan. Johdattautui taas niin mukavasti, että yksi tutuksi tullut mies tuli samaan aikaan kentälle. Saimme jutella.

Iltapalaa ja teetä.

Tänään on yhden tuntemani henkilön syntymäpäivä. Arvostan häntä paljon. Kyseessä on Jumalan palvelijatar, joka ei tee itsestään numeroa, mutta on altis ja uskollinen tehtävissä, jotka on ottanut hoitaakseen Jumalan valtakunnan työssä - ja muussakin työssä. Pidemmittä saatesanoitta: Sydämelliset synttärionnittelut rakkaalle tyttärellemme, Terhi-Marjalle! Jumala siunatkoon sinua! Siihen toivotukseen kuuluu Häneltä tuleva johdatus, huolenpito, jne tulevinakin päivinä! Siihen sisältyy Jumalan kaikinpuolinen huolenpito koko perheelle! Lahjathan olivatkin jo saapuneet sinne vapaana kuohuilevan Majakosken rantamille.

Takalon Martille heitän vielä tässäkin hyvät nimipäiväonnittelut! On sanottava vieläkin, että siinä on sellainen veli, jonka kanssa oli ilo tehdä yhteistyötä Vapiksen rupeaman aikoina! Jumala siunua siunatkoon - ja perhettäsi!

Vielä on tuikattava Lotan Teuvollekin nimpparionnittelut tuonne pohjoisen suuntaan! Eilen se unohtui. Mukava olisi tavata Teuvoa ja Elsaakin! Jospa se vielä joskus onnistuu.

Jatkoon lainausta:

"SUUNNITELMA ITSENÄISYYDEN SAAVUTTAMISEKSI

Lopuksi on laadittava suunnitelma itsenäistymisen saavuttamiseksi. Lyle ja Marge Nelsenillä Orlandossa on neljä hyvin aikuismaisesti käyttäytyvää ja vastuuntuntoista lasta. Vanhempien strategiana on ollut pyrkiä siihen, että lapset huolehtivat itsenäisesti omista raha-asioistaan (ruokaa ja asumista lukuun ottamatta) viimeiseen kouluvuoteensa mennessä. Tällä tavoin lapset saattoivat kysyä heiltä neuvoa vielä kotona asuessaan samalla, kun he opettelivat tekemään kulutuspäätöksiä.
Seuraavaksi kolme askelta lasten opettamiseksi:
1. Kerro sanallisesti raamatullisista rahankäyttöperiaatteista. ...
2. Ole esimerkkinä uskollisesta taloudenhoidosta ja anna lastesi seurata läheltä, miten noudatat näitä periaatteita.
3. Luo käytännön tilaisuuksia, joissa lapsi voi kokea, miten Jumalan taloudelliset periaatteet toimivat. Kullakin lapsella on oma ainutkertainen persoonansa ja tempperamenttinsa. Toinen saattaa käyttää rahaa leväperäisesti mutta olla hyvin antelias; toinen saattaa säästää kaiken mutta ei koskaan halua antaa omastaan muille. On hyvä ottaa huolellisesti huomioon lasten persoonallisuus ja räätälöidä kullekin lapselle sopiva lähestymistapa.
Kuten Walesin esimerkki osoittaa, Jumalalla ei ole lastenlapsia. Uskon siirtämistä seuraavalle sukupolvelle voi verrata viestijuoksuun. Jokainen valmentaja voi kertoa, että viestijuoksu voitetaan tai hävitään tilanteessa, jossa kapula siirtyy juoksijalta toiselle. Saatuaan viestikapulasta tukevan otteen juoksija harvoin pudottaa sitä. Jos kapula putoaa, se tapahtuu vaihtotilanteessa.  Vanhempina meillä on vastuu siirtää käytännöllisten Raamatun totuuksien viestikapula lapsillemme. Opetuksen aikana voi joskus vaikuttaa siltä, ettei edistystä juuri tapahdu. Siitä huolimatta pysy johdonmukaisena ja kestävänä!
En ole vielä tavannut aikuista, jonka vanhemmat olisivat eläneet kaikkien näiden raamatullisten taloudellisten periaatteiden mukaan ja opettaneet niitä systemaattisesti lapsilleen. Tämän opetuksen puutteen ikävänä seurauksena lapset ovat lähteneet kotoaan huonosti varustettuina selviämään taloudellisesta tulevaisuudestaan Raamatun opetusten mukaisesti. Rukoilen, että oma sukupolvemme jättäisi lapsilleen uskollisen taloudenhoidon siunatun perinnön" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s.150-151).

Siunausta!

Ps. "Ettekö tiedä, että rakkaus maailmaan on vihaa Jumalaa kohtaan? Joka tahtoo olla maailman ystävä, asettuu Jumalan viholliseksi" (Jaak. 4:4).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti