20151103

3.10.

Noustuani uuteen päivään laittelin vähän aamupalaa ja lämmitin eilistä kahvia mikrossa.  Luin Miikan kirjaa.

Ajelin "Höytiän korpeen peurojen poluille" - Timolle - jatkamaan eiliten aloittamaani puiden sirkkelöintiä. Aurinkokin alkoi näkymään. Kuiva sää. Lämmintä yli 10 astetta. Välillä söimme ja joimme kahvia. Timo siitä lähtikin töihin - "naiset", niin, no, naiset, Pia ja Milena, 1v, lähtivät myösjonnekin. Minä sirkkelöin 15 asti.

Ajelin kotiin aikaisemmin siksi, että oli sovittu lähtevämme liikenteeseen M-L:n kanssa. Tultuani join kahvia ja söin lettuja. Emilia ja Daniel olivat olleet meillä koulun jälkeen. Veimme Danielin pyörän heidän pihaansa ja jatkoimme M-L:n kanssa Äänekoskelle, kauppaan. Sieltä Hirvaskankaalle, Elävät Kivet -seurakuntaan kokoukseen, joka alkoi klo 18. Kari Salo oli puhumassa. Kävimme pizzalla ABC:llä. Siinä pihassa vaihtoi Rantasen marri sulakkeen autoomme - häneltä kun se homma käy sutjakasti.

22 maissa olimme kotona.

Jatkoa edellispäivien lainailuihin:

"Tutustuta lapsesi omaan työhösi

Vain joitakin vuosikymmeniä sitten useimmat lapset osallistuivat perheen elannon hankkimiseen. He oppivat nopeasti rahan arvon ja sen vastuullisen käytön. Tämä on nykyään kuitenkin harvinaista. Monet lapset eivät tiedä, miten heidän vanhempansa ansaitsevat perheen toimeentulon.
Eräällä luennolla vuosia sitten osallistuja kertoi kysyneensä isältään, mitä tämä teki työkseen. "Teen rahaa", isä oli vastannut. "Luulin pitkään, että isäni oli töissä setelipainossa. Äitini tapasi kysyä isältä: "Paljonko teit tällä viikolla?" Pidin häntä suurena taiteilijana, koska hän osasi piirtää tarkasti kaikki kirjaimet ja kuvat seteleihin."
Eräs tärkeä tapa opettaa työn arvo on antaa lasten tutustua vanhempien ammattiin. Jos lapsesi eivät voi käydä työpaikallasi, varaa ainakin aikaa siihen, että selität, mitä teet työksesi. Niiden vanhempien, joilla on oma yritys, on hyvä rohkaista lapsiaan osallistumaan aktiivisesti yrityksen toimintaan.
Koska useimmat lapset eivät voi enää seurata vanhempiensa työntekoa, on vanhempien tavalla suhtautua kotitöihin ja tehdä niitä suuri vaikutus mallioppimiseen. Jos jompikumpi vanhemmista tekee ahkerasti töitä toimistossa, mutta suhtautuu vastahakoisesti tiskaamiseen kotona, mikä mielikuva lapsille välittyy työnteosta? Tarkastele omia asenteitasi työhön ja kotitöihin varmistaaksesi, että annat lapsillesi oikean esimerkin, jotta heistä voisi tulla hyviä uskovia työntekijöitä" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s.147).

Siunausta!

Ps. "Kirjoita näky ja piirrä se selvästi tauluihin, niin että sen voi juostessa lukea" (Habak. 2:2).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti