20151109

9.11.

Nousin hyvissä ajoin. Sumuinen kostea aamu. N. +1. Söin aamupalaa ja join kahvia. Luin Naahumin kirjaa. 

Ajelin rankakasan ja sirkkelin viereen Höytiän kuusikoihin, Timolle. Miro ajeli pyörällä vastaani - oli menossa koulubussille. Milka oli jo ennättänyt kävelemällä sinne. Mukava aina nähdä vilaukselta heitä. Jos kauempana Suomea asuisimme, eipä sellaistakaan tapahtuisi.

Annoin sirkkelin laulaa niin kauan kunnes Pia ja Milena kävivät kutsumassa syömään ja kahville. Hyvälle maistuivat. Sitten taas jatkoin hommiani, kunnes Miro - joka oli tullut jo koulusta, niinkuin Milkakin - kävi kutsumassa minut kahville. Sen jälkeen ajelinkin kotiin.

Kahvit juotuani ja suihkussa käytyäni lähdimme Marja-Leenan kanssa Hirvaskankaalle Elävät Kivet -seurakuntaan Valkeus voittaa tilaisuuteen - siellä kun on menossa se marraskuun kestävä kokoussarja, jossa on joka päivä kokous. Aluksi oli Maisa & Original sound -yhtyeen konsertti, sen jälkeen puhui Manuel Rautalahti. Kun ajelimme kotiin satoi vettä.

Laitoin tulen takkaan tultuamme kokouksesta. M-L oli tänään Emilian ja Danielin kanssa koulun jälkeen heillä.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

Sittempä taas sitä lainausta:

"Tuhoisa hemmottelu

Rahan suhteen vanhemmat ovat aina puun ja kuoren välissä yrittäessään säilyttää tasapainon. On helppoa olla liian kitsas. Useimmin vanhemmat kuitenkin hemmottelevat lapsiaan liikaa. Tavallinen tarina on isästä, joka nuoruudessaan jakoi sanomalehtiä ansaitakseen rahat polkupyörään ja jolla on nyt poika, joka ajaa urheiluautoa.
Lapsen liiallinen hemmottelu voi viivästyttää lapsen luonteen kehittymistä ja tuhota aloitekyvyn ja motivaation. Liian usein lapsi alkaa näin odottaa jatkuvasti saavansa asioita ilman, että hänen tarvitsee nähdä niiden eteen vaivaa tai säästää niitä varten" (Howard Daayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 150).

Siunausta!

Ps. "Siellä, missä kateus ja riidanhalu vallitsevat, on myös hillittömyyttä ja kaikenlaista pahaa" (Jaak. 3:16; englanninkielisessä Raamatussa "kateus ja itsekeskeisyys").

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti