20151105

5.11.

Noustuani uuteen aamuun söin aamupalaa ja join kahvia. Marja-Leena oli mennyt jo kylälle kauppa-asioille. Luin Miikan kirjaa. 

Sytyttelin takkaan tulen ja tuikkuja palamaan.vähän myöhemmin.

Samuli ja Satu tulivat kylään. Jutustelimme, otimme pöydän antimia ja vähän rukoilimme. M-L kävi välissä viemässä kitaran Danielille "kitaratuntia" varten ja toi hänet ja Emilian koulusta meille. Mukava kun Samulin ja Sadun tulo meille viimeinkin saatiin aikaiseksi. Onko sitä tultu jo vanhaksi kun ei meinaa saada asioita tapahtumaan.

Terhi-Marja haki lapset meiltä töistä tullessaan. Sittenpä hän jo veikin Danielia jalkapalloharjoituksiin.

18:ksi ajelimmeM-L:n kanssa Hirvaskankaalle Elävät Kivet -seurakunnan kokoukseen. Manuel Rautalahti oli puhumassa. Elävissä Kivissä on marraskuun ajan joka päivä tilaisuus.

Palattuamme kotiin kokouksesta lähdin pimeälle urheilukentälle 10 km "kävelynomaiselle" lenkille. N. +3. Tulin lenkiltä 22.15.

Olen ihan ihmetellyt tänään kun nenäni ei ole turvoksissa eikä mustelmilla - sain nimittäin eiliten nokkiini oikein kunnolla. Kiskoin puuta rankakasasta ja silloin sieltä laukesi voimakkaasti jännittynyt puu, jonka pää osui isolla voimalla nenään. Sattui kyllä tosi kovasti. Itse ajattelen, että syy siihen, että nenä on "ihan normaali", eikä edes yhtään kipeä, on siinä, että eilen aamullakin rukoilin - niinkuin yleensä joka aamu rukoilemme koko perhekunnan kohdalle - että Herra varjelisi kaikelta pahalta ja vahingoilta ja vaaroilta. 

Lenkin jälkeen söin iltapalaa ja join teetä.

Lainailuja:

"Rohkaise lastasi tekemään töitä kodin ulkopuolella

Lehdenjako, lasten kaitseminen ja siivous- ja puutarhatyöt ovat hyvä tapa opetella työntekoa. Työpaikka antaa lapselle mahdollisuuden päästä työsuhteeseen ja saada lisäansioita.
Kun lapsi tulee teini-ikään, voi viikkorahan maksun keskeyttää kesän ajaksi. Tämä motivoi häntä ansaitsemaan omaa rahaa kesätöissä. Opiskelijat voivat tehdä myös osa-aikaista työtä opiskeluvuoden aikana.
Työn arvon opettamisen tavoitteena on lapsen luonteen rakentaminen ja ohjaaminen. Lapsesta, joka oppii tekemään työtä oikealla asenteella, tulee tyytyväinen aikuinen. Kasvaessaan hän oppii arvostamaan rahaa ja sen ansaitsemiseen vaadittavaa työtä" (Howard Dayton, Rahoillasi on merkitys, Kuva ja Sana 2011, s. 148).

Siunausta!

Ps. "Joka on vähimmässä luotettava, se on luotettava paljossakin" (Luuk. 16:10).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti