20160410

10.4.

Tänään onniteltiin Teroja nimipäivän johdosta. Meillekin syntyi kauan sitten poika, jolle annoimme nimeksi Tero. Sydämelliset onnittelut vielä täskii - täältä menetetyn metsikön reunamilta - huipputyypille sinne Tampereen kulmille! Samoin myös Haapalan Terolle!

Harmaaseen sunnuntaihin nousimme - muutampi aste lämmintä. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Apostolien tekoja. 

10:ksi ajelimme rukoushetkeen helluntairukoushuoneen alakertaan - 12 rukoilijaa. 11 alkoi lähetystilaisuus yläkerrassa, jonka johti Arto Riihinen. Kuoro lauloi. Raimo Salo antoi lähetysinfoa. Oli hyvä - koskettava - henkilökohtainen todistuspuiheenvuoro thai-sisarelta. Orvokki Ahonen saarnasi ydinasiaa. Lapsille oli pyhäkoulu alakerrassa - taisi olla terhi-Marja pitämässä. Tilaisuuden jälkeen oli alakerrassa kahvitarjoilu.

Palailtuamme kotiin laitoin tulen takkaan. 

Söimme.

Aurinkokin aina välillä paisteli.

Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel pyöräilivät meille. Denis jo meni aamulla Danielin kanssa jalkapallo-otteluun Jyväskylään - Daniel kun pelaa sarjassa. Otimme kahvia, yms tarjoiluja. 

Kävin 10 km "kävelynomaisella" lenkillä urheilukentällä. mennessä + 8, palatessa + 6. Jumala oli ajoittanut tulemaan kentälle sopivaan aikaa miehen - hyvinkin tunnetun täälläpäin - jonka kanssa hiljakseen käyskentelin pari keirrosta ja jatkoimme juttelua kentän toisessa päässä pidempäänkin - puhuimme myös taivasasioista. Autolle mennessäni jutustelimme vielä tovin Timon ja Katin kanssa.

Iltapalaa ja teetä.

"Espanjan sisällissodan ensimmäisten viikkojen aikana luin eräästä norjalaisesta päivälehdestä englantilaisesta öljylaivasta, jonka kimppuun oli hyökännyt sotalaiva jossakin Pohjois-Afrikan ja Espanjan välillä. Tankkihöyry pyysi radioteitse apua englantilaiselta Repulse-nimiseltä taistelulaivalta, joka oli lähellä sijaitsevassa satamassa. Repulse oli täysin uudenaikainen alus järeine tykkeineen ja ensiluokkaisine koneineen, mutta miehistöllä oli loma, ja se oli mennyt maihin. Hätämerkit annettiin kello yksipäivällä, mutta vasta kello kolme saattoi Reoulse nostaa ankkurit ja rientää apuun. Kului lähes kaksi tuntia, ennen kuin sireenit vihdoinkin saivat kutsutuiksi kaikki miehet laivalle.

Usein on sattunut, että läheisyydessämme olevat ihmiset ovat olleet vihollisen pahasti piirittämiä. He olisivat tarvinneet apuamme, ja inhimillisesti katsoen meillä olisi ollut kaikki edellytykset heidän auttamisekseen. Meillä oli tietoja ja lahjoja ja kenties sitä paitsi joukko vanhoja kokemuksia, jotka olisivat olleet hyvään tarpeeseen, mutta ajatusmaailmallamme oli loma. Ajatuksety harhailivat omilla teillään - ehkä kielletyillä alueilla, ja tunne-elämäämme hallitsi jokin muu kuin se, minkä olisi pitänyt hallita. Emme kyenneet edes tajuamaan hädässä olevien naapuriemme hätämerkkejä, vielä vähemmän kiirehtiä apuun. Ja silloin kun avuntarve oli niin lähellä meitä, että me näimme ja kuulimme sen, olimme aivan kykenemättömiä auttamaan" (Frank Mans: Kristitty sielujen voittajana, s. 51. Kristillinen Kirja- ja Musiikkikustannus KKJMK OY 2008. Kirja ilmestynyt aikaisemmin 1948 Suomen Lähetysseuran kustantamana). 

Siunausta!

Ps. "Herra, sinä tutkit minua ja tunnet minut. Sinä ymmärrät minun ajatukseni kaukaa... kaikki minun tieni ovat sinulle tutut" (Ps. 139:1-3).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti