20160403

3.4.

Sunnuntai. Hyvissä ajoin heräilimme. Aurinkoista. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Apostolien tekoja. 

Ajelimme 10:ksi M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle - hänellä mukanaan runsaasti tarjoiluun tarjottavaa, joista osa oli Terhi-Marjan tekemiä. Hän toi itse tullessaan lisää. Menin rukoushetkeen, joka on ennen päiväkokousta.

11 alkoi tilaisuus yläkerrassa. Se oli Vankilalähetysjuhla, jonka johteli Mika Turunen. Tilaisuudessa käyttivät puheenvuoroja useat henkilöt: Musiikissa olivat Heikki ja Kalevi Uuraisilta. Puheet ja laulut olivat hyvin tilaisuuteen sopivia. Seurakuntamme vanhimmiston jäsen, Majakkatyön johtaja, Vesa Rautasaari siunattiin evankelistaksi ja Suomen helluntaiseurakuntien vankilatyön yhdyshenkilöksi - en tiedä tuliko nyt oikeilla termeillä kirjoitelluksi. Laaja-alainen työsarka. Täältäpäin toivotetaan vesalle ja hänen perheelleen siunausta koskien työsarkaa ja kaikkea! Muistamme rukouksin. Alakerrassa oli kokouksen jälkeen thai-lounas. Se oli oikein hyvä ja maistuvainen. Siellähän ne mukana hääräilivät M-L ja Terhi-Marjakin.

Ajelin yksin tilaisuudesta kotiin, kun M-L jäi vielä lounaan "jälkisetvimisiin". Päästyäni kotiin nousinkin heti kuntopyörän selkään. Poljin 60 min. samalla lukien kirjaa. Ennätin käydä suihkussa ennen kuin M-L tuli T-M:n kyydissä kotiin rukoushuoneelta.

M-L:n saavuttua lähdimmekin kohta ajelemaan Uuraisille, Höytiän kuusikoihin, "Timoille", Miron 13 v synttäreille. Syntymäpäivä olikin 1.4. jo ja silloin tuli täskii onnitteluja kirjoiteltua nuorelle miehelle. Nyt vietiin lahjaa ja otettiin tarjoiluja. "Terhit" saapuivat myös kohta sinne, kunhan Daniel oli selvinnyt jalkapalloharkoistaan - olivat pelanneet isiä vastaan ja voittaneet. Pelailimme porukalla Trivial Pursuit "lautapeliä" - tosin "Terhit" lähtivät ennen sitä kotia kohti.

Met olimma kotosalla 21.30 jälkeen. Laitoin takkaan tulen. M-L laitteli leipomuksia pakastimhen. 

"... Vahvistamme vain sen, että meidän täytyy sekä yksityiselämässämme, että sielujen voittamistyössä olla Pyhän Hengen täyttämiä.

Apostolien tekojen mukaan ei tuota lahjaa annettu ainoastaan kristityn yksilön henkilökohtaiseksi hyväksi, vaan se annettiin sen vuoksi, että hän kykenisi auttamaan muita. "Te saatte voiman tulla minun todistajikseni." Minä siunaan sinut ja teen sinut muille siunaukseksi", Jumala sanoi Abrahamille.

Niinpä voimme varmasti väittää, että jokainen aito helluntaikokemus antaa meille uudet edellytykset auttaa hengellisesti lähimmäisiämme.

Jos tahdon tulla hedelmälliseksi Jumalalle, minun täytyy olla avoimena kaikelle, mitä hän tahtoo antaa, kurkottautua sitä kohti sydämen halulla. ... Hengen voima ei ole mitään ylellisyystavaraa, jonka voimme oman mielemme mukaan joko ottaa tai olla ottamatta, vaan se on sellaista, jota me ehdottomasti tarvitsemme. Jumala on luvannut antaa meille Pyhän Henkensä, mutta hän on tehnyt vieläkin enemmän: Hän on käskenyt meitä ottamaan sen vastaan. "Täyttykää Hengellä!" luemme Efesolaiskirjeessä. Ja se käsky on yhtä ehdoton kuin tämä: "Pankaa pois valhe ja puhukaa totta keskenänne."

Mutta Jumalan valtakunnassa ei milloinkaan riitä koettu elämys. Se mikä oli uutta eilen, ei enää kelpaa, vaan ainoastaan se, mikä on uutta tänään" (Frank Mangs: Kristitty sielujen voittajana, Kristillinen Kirja- ja Musiikkikustannus KKJMK OY 2008, s. 61-62. Kirja on ilmestynyt aikaisemmin 1948 Suomen Lähetysseuran kustantamana).

Siunausta!

Ps. "Kristus Jeesus on voittanut minut" (Fil. 3:12).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti