20160420

20.4.

Sellainenhan se harmaa ja kostea oi tämä aamu ja päivä - räntääkin heitteli nimeksi. Marja-Leena kävi hakemassa Emilian aamulla meille - sen verran kipeä, ettei kouluun mennyt. Tytöllä oli - niin kuin eilitenkin - mukana paljon leikkitavaroita. Kotileikkiä leikki - niin kuin eilenkin. Hyvin viihtyy Emilia leikkiensäkin parissa. Aamupalaa ja kahvia. Luin Roomalaiskirjettä.

Marja-Leena kävi kylällä asioillaan. Rukoilin ääneen keittiön pöydän ääressä - Emilia oli leikeissään, mutta varmaan yhtyi rukoukseen. Kun mummi tuli kotiin, alkoi Emilia laittamaan hänen tukkaansa - siitäkin hommasta tykkää. Taisi vielä toisenkin kerran päivän mittaan istua Emilian laitettavana. Danielkin oli meillä koulun jälkeen.

Menin Hännilän ja Ranta-Hännilän alueelle jakamaan kutsuja ja hengellistä luettavaa - reunoja myöten. Menomatkalla kävin syömässä kebab-salaatit kylällä.

Palailtuani reissustani vaihdoin heti lenkkivaatteet ylle ja menin urheiluikentälle - ennätin lenkille ennen rukousiltaan menoa. Sateli, vaan eipä tuo haitannut. + 4-5 astetta. Aluksi hiljakseen kiersin 3 km, jonka jälkeen venyttelin. Sitten oli vuorossa 30 x 100 m vetoja, "olemattomalla" välitauolla. Loppuun 1 km 6.44 vauhtia. Se oli sellainen kävelynomainen lenkki. Tapasin kentältä lähtiessäni pitkästä aikaa hyväksi ystäväksi tulleen veljen - ensi tapaaminen oli urheilukentällä.

19:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan, jonka johteli Vesa Rautasaari. Mika Turunen puhui. Rukoilimme. Mukana 22 henkeä. Jaoin infoa SAARIJÄRVI RUKOILEE - KAIKKIEN YHTEINEN RUKOUSRINTAMA -asiasta. Uskon, että sellainen rintama kasvaa Saarijärvelle - nyt on jo mukaan "ilmoittautunut" yli 30 henkeä. Tervetuloa mukaan rukousrintamaan kaikista seurakunnista, herötysliikkeistä ja järjestöistä - ja vaikket kuuluisi mihinkään. Lähetä nimesi, s-postisi/tai postiosoitteesi ja puhelinnumerosi joitakin seuraavia kanavia käyttäen: jouko.kuusjarvi@gmail.com tai puh. 040-0206858 (Jouko Kuusjärvi), tai Jouko Kuusjärvi, Rajalantie 12.B. 43100 SAARIJÄRVI. Nyt on aika rukoilla.

Tulin kokouksesta kaupan kautta kotiin. M-L oli paistanut mantelileipiä, joita sitten iltapalalla oli mukava maistella. Sateet lähetä -iltaa Seinäjoelta oli M-L seurannut.

"... Mutta kun hengellinen elämä kylmenee, silloin sammuu myös into pelastaa toisia. Aletaan olla tyytyväisiä siihen, että on oma ikuisen pelastuksen toivo, toiset saavat selviytyä niin hyvin kuin voivat. Me unohdamme todellisen kutsumuksemme niiden tuhansien pikkuasioiden vuoksi, jotka täyttävät olemassaolomme. Juuri näin on varmaan hyvin monelle meistä käynytkin.

Mutta sinun ja minun sammuva harrastuksemme toisten pelastukseen ei koskaan voi muuttaa Jumalan suunnitelmia. Vaikka yhdeksänkymmentäyhdeksän prosenttia Kristuksen tunnustajista unohtaisi tehtävänsä, ei tämä horjuta sitä jumalallista ajatusta, että jokaisen kristityn tulee olla sielujenvoittaja.

Mitään erityistä kutsumusta siihen ei tarvita.

Moni luulee kyllä niin ja puolustaa välinpitämättömyyttänsä sanoen: "Minua ei ole siihen kutsuttu."

Kyllä, sinut on ehdottomasti kutsuttu siihen.

Ei ole sanottu, että sinut on kutsuttu toimimaan saarnaajana, evankelistana, lähetystyöntekijänä tai johonkin muuhun sentapaiseen tehtävään. Ja jos olet antautunut sellaiseen saamatta siihen Jumalan kutsua, on parasta, että lopetat mahdollisimman pian. Sillä sinä pidät hallussasi paikkaa, joka ei ole sinun, ja olet kenties esteenä jollekin toiselle, jonka Jumala tahtoo sillä paikalla olevan.

Mutta olkoon sinulla mikä toimi hyvänsä, niin Jumala on kutsunut sinut sen toimesi ohella olemaan sielujenvoittaja. Sinulla on maallinen kutsumuksesi voidaksesi elää, mutta sinun tulee elää voittaaksesi muita Jumalalle. Siihen sinut on kutsuttu, eikä sinun tarvitse odottaa mitään uutta kutsua. Sinun tulee vain totella sitä määräystä, jonka jo olet saanut" (Frank Mangs: Kristitty sielujenvoittajana, s. 21, Kristillinen Kirja- ja Musiikkikustannus KKJMK OY 2008. Kirja ilmestynyt aikaisemmin 1948 Suomen Lähetysseuran kustanatamana).

Siunausta!

Ps. "Hän on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan..." (Kol. 1:13).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti