20160429

29.4.

Marja-leena kävi viemässä aamulla Emilian ja Danielin kouluun - Emilia oli eiliten tilannut kyydin kun oli hienoissa vaatteissa menossa kouluun. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Sää oli harmaa, mutta kuiva. Luin Roomalaiskirjettä. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Järjestelin tänään NUOTIOILLAN Mahlun koulun pihalle. Se on pe. 20.5. klo 18.00. Infoa illasta löytyy tuosta blogijutun vierestä, oikealta reunalta. Sinne vaan sitten sekaan, eli mukaan!

Aurinkokin alkoi paistelemaan.

Daniel tuli koulun jälkeen meille - käveli 700 m tuolta tienhaarasta. Mummi meni käyttelemään Emiliaa hammaslääkärissä.

Olimme Danielin kanssa ulkona auringossa - hän maalivahtina ja minä koetin tehdä maaleja. Pari kottarillista haimme soraakin pihatien kuoppaan - kuoppia on kyllä monia, ja niitä pitäisi täytellä.

Laittelin ruokaa - paistoin kanafileitä ja kypsentelin vokkikasviksia. Pääsimme syömään kun Emilia ja mummi tulivat. Daniel ja Emilia pistivät vappuserpentiinit jo kaikki menemään ennen kuin vapun aattokaan oli valjennut. 

Terhi-Marja kävi hakemassa Emilian töistä tullessaan - se kun on taas tyttökerhopäivä. Daniel jäi meille.

Kävin urheilukentällä 8.2 km "kävelynomaisella" lenkillä. Eipä tuo oikein hyvältä tuntunut - lähinnä tekniikan puolesta. No, siinäkinhän sitä on haastetta. 

Kun palailin kentältä kotiin, olivat meillä Timo, Milka ja Milena, Helmi-koira, Terhi-Marja ja Emilia - Daniel olikin jo meillä. Laitoin saunan lämmite. 

Joimme kahvia ja söimme iltapalaa.

Kävimme Timon ja Deniksen kanssa saunassa - Deniskin kun sopivasti tuli meille. Vastakin oli. Saunan jälkeen taas otettiin - tarjoiluja. + 11 vielä 22 maissakin. 

"MITÄ TARKOITAMME SIELUJENVOITTAJALLA?"

... Sielujenvoittajalla tarkoitamme ihmistä, joka johdattaa toisia ihmisiä henkilökohtaiseen kosketukseen itsensä Jeesuksen kristuksen kanssa. Sielujen voittaminen Jumalalle ei siis ole samaa kuin saarnaaminen. Saarna on toisinaan mutta ei aina - välikappale, jonka avulla tähän päämäärään voidaan päästä. On paljon saarnamiehiä, jotka eivät ole yhtään ainoaa sielua voineet johdattaa taivaaseen, mutta monet ihmiset, jotka eivät milloinkaan ole astuneet saarnatuoliin eivätkä lausuneet yhtään sanaa julkisesti, ovat saattaneet voittaa Jumalalle monta sielua.

Ei ole lainkaan samaa olla sielujenvoittaja ja uskonnollinen käännytysintoilija. Sinähän tiedät, mikä käännynnäinen on. Se on ihminen, joka on vaihtanut uskontoa vaihtamatta sydäntä. Hän on saanut uuden katsomuksen ja uuden tunnustuksen saamatta uutta henkeä. Käännytyspuuhailu tapahtuu inhimillisen vaikutuksen, agitaation ja suggestion avulla, mutta eläväksi kristityksi tullaan vain silloin, kun Pyhä Henki välittömästi tarttuu asioihin.

Ei kukaan voi tulla sielujenvoittajaksi vain siten, että hän on mukana seurakunnassa ja yhteiskunnassa tapahtuvassa uskonnollisessa herätyksessä, osallistuu uskollisesti kokouksiin, uhraa rahoja, laulaa toisten mukana ja monella muulla tavalla osoittaa myötämielisyytensä tuota asiaa kohtaan. Sillä sielujenvoittaja ei ole ainoastaan myötämielinen, vaan hän on aktiivinen ja hyökkäävä.

Menemme niin pitkälle, että sanomme: sielujenvoittaminen on enemmän kuin julkiseen jumalanpalvelukseen kuuluvan tehtävän uskollinen ja tunnollinen hoitaminen. Me luulemme useinkin täyttäneemme kaikki vanhurskauden vaatimukset, kun olemme huolellisesti suorittaneet Jumalan seurakunnan meille uskoman tehtävän. Tämä on vain osa vastuustamme, mutta siinä ei ole kaikkea.

Joku voi olla hyvä kirkonvahtimestari olematta sielujenvoittaja. Joku voi olla kunnon diakoni tai johtokunnanjäsen, ja kuitenkin hän on tuomittu seisomaan tyhjin käsin sinä päivänä, jolloin elonleikkaajat tulevat kotiin lyhteineen.

Me voimme laulaa kirkkokuorossa ja musiikkiyhdistyksessä laulamatta sieluja Jumalan valtakuntaan. Ja me voimme uskollisesti täyttää paikkamme rukouskokouksissa, ompeluseuroissa, seurakunnankokouksissa ja monissa muissa kokouksissa olematta kuitenkaan mukana sielujenvoittajien toimivassa armeijassa.

Ymmärtäkää minut oikein. En tarkoita, että nämä asiat olisivat tarpeettomia tai arvottomia, päinvastoin. En tarkoita myöskään sitä, että täytyy olla huolimaton seurakunnan antamissa tehtävissä, jotta jäisi aikaa mennä kaduille ja toreille keskustelemaan ihmisten kanssa Jumalasta. Jumala tahtoo meidän olevan tunnollisia myös tässä jumalanpalveluksemme osassa, mutta tahtoo vielä enemmän" (Frank Mangs: Kristitty sielujen voittajana, s. 9-10, Kristillinen Kirja- ja Musiikkikustannus KKJMK OY 2008 (Kirja ilmestynyt aikaisemmin 1948 Suomen Lähetysseuran kustantamana).

Siunausta!

Ps. "Niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä" (Joh. 3:16).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti