20160428

28.4.

Tänään toivottelemme sydämellisiä onnitteluja Aunelle, setäni leskelle, syntymäpäivän johdosta! "Isoja lukemia mittarissa" - kaksi samanlaista numeroa peräkkäin. Ju7malan siunausta! Päivittäin muistamme rukouksin.

Herräeltiin harmaaseen - mutta kuiten kuivaan - päivään. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Roomalaiskirjettä. Oletko koskaan ajatellut, miksi kannattaa lukea Raamattua? Marja-Leena luki paikan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

M-L kävi koulun jälkeen viemässä Danielin kaverille synttäreille. Oli Emilian kanssa heillä, kunnes äiti tuli töistä kotiin. Laittelin sillä aikaa ruokaa - mm. paistelin siikafileitä. VHH-ruokaa olen syönyt aikalailla - verensokeriarvot ovat olheet sen mukaiset. Hyvät.

Kävin "kävelynomaisella" lenkillä urheilukentällä - 4 km pienissä jaksoissa käyskentelin uusilla eiliten ostamillani lenkkareilla. Net eivät kyllä olleet sopivat siihen hommaan kuitenkaan - jalassa kyllä mukavat, mutta ei minun tapaiselleni kävelijälle oikein istu kilpakävelytekniikkaan. Kävin kaupassa ostoksilla ja ajelin kotiin. Vaihdoin "vanhat palvelijat" - tossut - jalkoihin ja menin uudelleen kentälle - 4 km kävelin - jaksoissa. Kun jo olin autossa alkoi vähän pisaroida vettä. + 11.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä. M-L paisteli juuri kun tulin kotiin mantelileipiä - saipi lämpimiä maistella. 

Joissakin väleissä olen vähän lueskellut kirjaakin tänään.

 "Minua ei yleensä ihmiset hermostuta, mutta minut saavat kyllä hermostumaan ihmiset, jotka ovat vakuuttuneita siitä, että he ovat melko hyvin onnistuneet ratkaisemaan kaikki teologiset pulmat. He näkevät itsensä vastausten antajina eivät niinkään kysymysten esittäjinä. Jos sinulla on jokin ongelma, kysy vain heiltä; he kyllä tyhjentävät rekkalastin tietoa päällesi. Erityisen tärkeää heille on se, että heidän tietovarastonsa tekee vaikutuksen sinuun. Minua kuitenkin kaikkein eniten häiritsee se, että heiltä puuttuu lapsille ominainen uteliaisuus, ja kun on kyse Jumalan "lapsista", tämä on melkoisen ylimielistä. Useimmat valmiiden vastausten antajat eivät enää kysy vaikeita kysymyksiä. Heidän ylimielisyytensä on sulkenut heidän korvansa ja tukkinut heidän mielensä.

Mutta Emmi ei kuulu tähän joukkoon. ... "Rakas Jumala, voisitko kirjoittaa vähän uusia kertomuksia, me ollaan luettu jo kaikki vanhat ja aletaan taas alusta. Kiitos. ...

(kirja) Lasten kirjeitä Jumalalle. ... Pieni Petri-niminen poika kysyy Jumalalta: "Hyvä Jumala, oletko sinä rikas vai pelkästään kuuluisa?" ...

Yksi suosikkikirjeistäni on Ninan kirjoittama: "Kuka on piirtänyt ääriviivat kaikkien maitten ympärille?" ...

Maria kysyy: "Rakas Jumala, tarkoititko tosiaan, että kirahvit olisivat sennäköisiä, vai oliko se vahinko?" ...

Saara ihmettelee: "Hyvä Jumala, Meidän isä ei saa koskaan tulta syttymään. Eksää vois kasvattaa meidän pihaan palavaa pensasta?" (Charles R. Swindoll: Lähemmäs liekkiä, s. 221-222, Päivä Osakeyhtiä 1994).

Siunausta!

Ps. "...me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan Jumalan oman Hengen, jotta tietäisimme, mitä hän on lahjoittanut meille" (1. Kor. 2:12).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti