20160415

15.4.

Noustessamme uuteen päivään - perjantaihin - oli sininen taivas. Yöllä oli ollut viileämpää. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Apostolien tekoja. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Ajelin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - ei ollut ketään.

Hain Danielin koulun jälkeen meille. Kahvit ryypättyäni menimme Danielin kanssa ulos aurinkoon potkimaan jalkapalloa - minä potkin ja Daniel oli maalissa. Sehän on hyvää treeniä maalivahdille, joka pelaa joukkueessa.

Kävin Emiliaakin tavoittamassa meille - mutta olikin mennyt kaverilleen koulun jälkeen. Olihan siitä eiliten puhetta, mutta ei tullut muistettua. 

Söimme. Oli hyvää ruokaa - joulukinkkua, pannulla kuumennettuja lanttusuikaleita, salaattia. Meillä nimittäin oli vielä yksi joulukinkku pakastimessa. Minusta joka parhaanmakuinen kinkku, mitä on tullut koskaan syödyksi.

Kahvia keitettyäni ja vähän juotuani menimme Danielin kanssa jatkamaan ulos jalkapallon potkimista. Lopetimme, kun isä-Denis tuli hakemaan töistä tultuaan poikaansa kotiin. Otettiin kuitenkin vähän tarjoiluja.

Lueskelin loppuun Vuorenmaan Matin kirjan.

Kävin 8.3 km "kävelynomaisella" lenkillä Tarvaalan suunnassa. Oli aurinkoinen "baana".

19:ksi ajelimme M-L:n kanssa työväentalolle Uusi elämä voittaas -kokoukseen. Haimme Salmen myös sinne. Mika Turunen johteli, Kennet Karppinen lauloi, Mika Yrjölä puhui. Väkeä n. 70 henkeä. Käsitykseni mukaan oli hyvä tilaisuus. Lopuksi oli kahvitarjoilu. Emme jääneet siihen. Vietyämme Salmen kotiin ajelimme metkin kotiin. 

Sytyttelin takkaan tulen.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

Olen iloinnut viimeisten verikokeiden tulosten jälkeen, että verensokeriarvot ovat olleet erinomaisia - "normaali-ihmisten" lukemia. Ruokailuissa on ollut selkeä linja kaikinpuolin - eikä siinä ole ollut vaikeuksia. Kiitän kaikesta Jumalaa!

"Evankeliumi kotiseudullasi

Kristuksen työ kotiseudullasi riippuu sinusta! Hän tahtoo puhua sieluille pelasstuksesta, varoittaa niitä synnistä ja julistaa niille evankeliumin - näin Pyhä Henki tekee työtä - mutta Hän on sinussa; Hän toimii sinun huuliesi, sinun ruumiisi kautta. Ellet sinä lähde todistamaan tai julistamaan sanaa, kotiseutusi joutuu hukkaan. Kristus asettui asumaan sinuun, eikä Hän voi saapua kadotetun luo ilman sinua yhtä vähän kuin Hän voi saarnata julkisella paikalla evankeliumia ilman saarnamiestä, jonka kautta puhua.

Elämme mielellämme itsekkäästi; rukoilemme kernaasti yksin ja lähetämme ryöpyn pieniä sieviä pyyntöjä ja tehtäviä, jotka ihmeellinen Pyhä Henki saa "vaikuttaa" ja suorittaa puolestamme. Näin ei meidän tarvitse nähdä vaivaa. Meillähän on niin kovin kiire - meillä on televisio-ohjelmat, kerhot, harrastuksemme ja omat henkilökohtaiset murheemme" (T. L. Osborn: Sinne missä ihmiset ovat, s. 14-15, Ristin Voitto 1970).

Siunausta!

Ps. "Varjele minua niinkuin silmäterää" (Ps. 17:8).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti