20160410

9.4.

Lauantai. Noustessamme + 4-5 astetta. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Onnittelimme Eelistä ja Eeliä - ts. Miro, Eeli, Timonpoikaa ja Eelis Teronpoikaa. Täskii vielä lämpimiä nimpparionnitteluja pojille! Luin Apostolien tekoja. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Kävin 10 km "kävelynomaisella" lenkillä urheilukentällä. Kävelytekniikkaan kiinnitin huomitoa. Viimeisen km:n menin alle 7 min. - eli ei kova lenkki. 

Palailtuani lenkiltä, oli M-L tarjoiluvalmistelujensa lomassa laittanut hyvät ruuat - parsaa, kukkakaalia, uunissa paistettua lohta, salaattia...

Valmistautumista iltaan - M-L jatkoi sinne tarjoilujen valmistelua omalta osaltaan.

Juotiin vähän kahvia. 

Ajeltiin ennen 18 "Wanhalle" - nimittäin Vanhalle Kansakoululle, karhumäentie 11. Olimme rukouspiirissä sopineet, että 18:ksi sinne tullaan laittamaan paikat kuntoon. Ja niin tulimme. tarjoilujutut, tuolit, äänentoisto... Sehän kävi napakasti kun on hyvä ja altis porukka, jossa on ilo "työjellä". 18.30 maissa rukoilimme "järjestelytiiminä" yhdessä.

Klo 19 alkoi se, mihin olimme valmistautuneet monin tavoin - mm. viikon paasto- ja rukousajalla ennen iltaa - eli: "Siunaa ja varjele meitä, Korkein kädelläs...", Kaikkien yhteinen, SAARIJÄRVI RUKOILEE -ilta. Järjestäjänä Häkkilän-Peltokylän-Kohmun -rukouspiiri (H-P-K -r). Illassa oli erilaisissa vastuutehtävissä n. 25 henkilöä. Väkeä tuli runsaasti - enemmäön kuin esim. itse etukäteen ajattelin. Tosin oli vaikea ajatella kuinka paljon tulisi. Kaksi Penttiä - Paajala ja Lahtela - olivat toivottelemassa ihmisiä eteisessä tervetulleiksi. Johtelin tilaisuutta, etukäteen tehdyn, tarkan "sapluunan mukaan". Tervetulotoivotusten, raamatunpaikan, alkurukouksen ja Jeesuksen opettaman Isä meidän -rukouksen jälkeen lauloimme yhteislaulun: Siunaa ja varjele meitä... Lahtelan Veikko oli tehnyt tykillä näytettävään muotoon kaikki yhteislaulujen sanat - ne olivat kyllä hyvin tehdyt ja myös kauniit. Rukousaiheet oli etukäteen rukouspiirissä yhdessä valitut. Rukoilimme Israelin puolesta, vainottujen uskovien puolesta, Suomen kansan puolesta, Saarijärven puolesta, herätyksen puolesta, Saarijärven ja Suomen lähetystyön puolesta, sekä kaikkien kansojen parissa tehtävän lähetystyön puolesta, lasten, nuorten ja perheiden puolesta, vanhusten ja sairaiden puolesta, seurakuntien puolesta ja johdatusta uskovien elämään, maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden puolesta. Kunkin rukousaiheen puolesta rukoileva luki aiheeseen johdattavan raamatunpaikan. Etukäteen pyydettyjä rukousaiheisiin johdattajia olivat: Matti Lehtomäki, Samuli Peiponen, Kirsti Hakkarainen, Samuli Lahtela, Paavo Pietilä, Antti Pietil, Satu Lahtela, Hilkka hakkarainen, Teemu Lehtomäki, Jarmo Ruutinen. Lopussa rukoiltiin henkilökohtaisetn rukousaiheiden puolesta, jotka paikalla olleet kirjoittivat. Niitä oli runsaasti. Näihin aiheisiin meitä johdattelivat Teemu Lehtomäki, Samuli Peiponen ja Samuli Lahtela. Teemu Lehtomäki johteli tämän osion. Illan aikana kuulimme myös henkilökohtaisia puheenvuoroja rukousvastauksista - niitä jakoivat Samuli Lahtela ja Teemu Lehtomäki. Illan aikana pidin myös kenties elämäni lyhyimmän saarnan, aiheesta: "Anova saa". Kaleniuksen Raija soitti harmonikalla pariin otteeseen koskettavia kappaleita.  
Rukouspiirin lauluryhmä lauloi kolmeen otteeseen - ryhmää säestivät kitaroilla Teemu Lehtomäki ja Timo Kuusjärvi. Ryhmässä oli varmaan 15 henkeä. Yhteislauluina oli virsiä ja hengellisiä lauluja - muutama uudempikin oli. Yhteislaulut olivat - suurin osa - myös yhteistä rukousta. Flyygelillä meitä säesteli Rauitasen Jussi. Lauloimme seuraavanlaisia yhteislauluja: Siunaa ja varjele meitä, Herraa hyvää kiittäkää, Oi kuningasten Kuningas, Sun kätes Herra voimakkaan, On yksi nimi ylitse muiden, Nyt on aika, Kuule rukouksen Jeesus, Paljon on aihetta, Pysähdy, ole hetki hiljaa, Olet keskellämme, Sinua siunata tahdon. Lakosen Kari hoiteli äänentoistoa, josta olimme erittäin kiitollisia. Kierrätimme väen keskuudessa myös Haluan mukaan RUKOUS-VIESTI -yhteyteen -listaa. Tulikin runsaasti nimiä. Tarkoituksena on jakaa sen kautta rukousaiheita, antaa infoa rukousasioista, -tilaisuuksista, jne. Haluna olisi synnyttää rukousrintamaa eri seurakuntiin, herätysliikkeisiin, järjestöihin kuuluvien - ja ei kuuluvien - kesken. Salin takaosassa oli pienimuotoinen kirjapöytä, jossa oli lähetys- ja evankelioimistyötä tukevaa materiaalia. Kahvitarjoilu oli illan päätteeksi. Sen olivat valmistaneet Tuula Lehtomäki ja M-L. Kahvitarjoilusta oli mahdollisuus antaa vapaaehtoinen maksu tilaisuudesta koituneiden kulujen peittämiseksi. Mainittakoon, että otin yhteyttä myös kaupungin johtoportaaseen ja pyysin rukousaiheita, joita saimmekin. Kaupunkimme seurakuntien johtavilta työntekijöiltä pyysin myös seurakuntia koskevia ja/tai henkilökohtaisia rukousaiheita. Turusen Mikalta - helluntaiseurakunnasta saimme sellaisia. Omasta puolestani kiitän jokaista paikalla ollutta - kaikkihan olimme niitä vastuunkantajia rukoustemme kautta. Jokaisesta vastuunkantajasta iloitsen! Teimme sitä, mitä teimme, Jumalalle. Herra yhdistäköön kansaansa saarijärvellä! Se on tie siunauksiin. Jatketaan rukoustaa - yhdessä. Paikat olivat nopeasti - alttiiden ja ahkerien ryhmäläisten ansiosta - tilaisuuden jälkeen, niinkuin ennen tuloamme paikalle olivat. Palattuamme illasta kotiin, sain tekstiviestin, jossa sanottiin: "Kiitos tästä illasta! Ilta oli täydellinen!" Tekstarin mukaan ystävä, joka myös oli mukana illassa, yhtyi palautteeseen. Olen illasta Jumalalle kiitollinen!

Laitoin vielä kotiin saavuttuamme pienet tulet takkaan.

Siunausta!

Ps. "Minun armossani on sinulle kyllin" (2. Kor. 12:9).   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti