20160419

19.4.

Marja-Leena kävi aamulla hakemassa Emilian meille, kun oli kipeänä. Sitten meni kylälle kauppa-asioille.

Aamupalaa ja kahvia.

Luin Roomalaiskirjettä.

11:ksi ajelin Päivärukoushetkeen helluntairukoushuoneen alakertaan - 6 henkeä. Sieltä menin suoraan hakemaan Danielin koulun jälkeen meille. 

Söimme. 

Kävin urheilukentällä 6 km "kävelynomaisella" lenkillä. Ensin menin 2 km hiljalleen lämmitellen. Sen jälkeen venyttelin. Siihen tuli myös juttelemaan yksi mies - joka oli tullut kentälle kävelemään - pari kierrosta kierrettyään. Toinenkin mies tuli siihen jutustelemaan samaan aikaan. Se ensimmäinen mies sanoi, että oli menossa ihan toiseen paikkaan pyörällä, mutta kun näytti niin sateiselta, niin muutti mieltään ja ajatteli, että käy muutaman kierroksen kävelemässä kentällä. Se toinen mies taas oli sellainen, jonka puolesta olen/olemme rukoilleet päivittäin, mutta en ole koskaan hänen kanssaan puhunut hengellisistä asioista. Kaikenkaikkiaan koin näiden miesten tapaamisen johdatuksena. Jumalan järjestämänä asiana. Sille ensimmäiselle miehelle annoin Jumalalla on sinulle asiaa -vihkosen. Sille toiselle miehelle lupasin antaa myöhemmin - taskussani kun oli vain yksi vihkonen. Kierrettyään vielä yhden kierroksen lähti mies pyörineen pois. Eli: oli hyvä kun sade pelotti. Oli myöskin hyvä, kun juuri silloin kun pitikin oli sateetonta ja aurinkokin paistoi. Hetken kuluttua satoi niin, että kasteli. Mielenkiintoista oli sekin, että tapasin tämän toisenkin miehen, jonka puolesta olen/olemme rukoilleet - hän ei kylläkään - ainakaan vielä - sitä tiedä. Jumalan johdatus on mielenkiintoista. Hän johdattaa - lupauksensa mukaan - omiaan.
Entäpä se lenkin jatko sitten. 2 km ja venyttelyn jälkeen tein 10 x 100 m vedon tapaisia. Jatkoin heti 10 x 200 m vedoilla. Taukoa kunkin pätkän välillä oli vain hetki. Lopuksi käyskentelin 1 km 6.47 vauhtia. Mukava lenkki. Sade ei haittaa, sillä oli kuitenkin ainakin + 7 astetta.

Lapset olivat jo lähteneet meiltä kun tulin kentältä kotiin.

M-L on leiponut tänään ja laittanut tarjoiluja iltaa varten.

18:ksi meille tuli Häkkilän-Peltokylän-Kohmun rukouspiiriläisiä, sillä piiri kokoontui meillä tällä kertaa. 12 henkeä oli koolla - kaikki eivät päässeet. Toimin illan isäntänä - niin kuin on tapana, missä piiri kulloinkin kokoontuu. Avoin, hyvähenkinen ilta tarjoilujen, Sanan, yhteisen laulun ja esirukouksen merkeissä. 20.30 jälkeen väki lähti pois. 

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

"... Me kristityt olemme tehneet tämän asian suhteen samoin kuin monien muidenkin suhteen. Meillä on jo luonnostamme tarve nähdä tai tuntea jotakin, jotta uskoisimme siihen. Siks imeillä on taipumus jopa arvioida hengessä tapahtuvia asioita sen mukaan, mitä näemme luonnollisin silmin ... 

Kuitenkin todellisuudessa olen huomannut, että joissakuissa, jotka eivät itkeneet tai näyttäneet mitään tunteita rukouksen aikana, tapahtui täydellinen muutos. Toisaalta olen nähnyt joidenkuiden nyyhkyttävän ja kyynelehtivän näennäisesti katuen, ... mutta he eivät kokeneet mitään muutosta. Asian ydin on siis se, että hengen alueen tapahtumia ei voida päätellä siitä, mitä tapahtuu luonnollisessa maailmassa. ...

Meillä karismaattisten ja helluntaipiirien uskovilla on ilmiö, jota kutsumme "kaatumiseksi Pyhän hengen voimasta". Vaikka tämä nimitys ei esiinny Raamatussa ja ilmiötä harjoitetaan toki väärin, uskon, että ihmiset voivat kaatua ja kaatuvatkin Jumalan voiman vaikutuksesta. Olemme kuitenkin tehneet tämän kokemuksen suhteen suunnilleen samoin. Kun olemme kokouksessa, jossa kyseistä ilmiötä esiintyy, meillä on taipumus uskoa, että kaatuvat ihmiset saavat Herralta enemmän kuin ne, jotka eivät kaadu. Ajoittain jopa päättelemme kaatumisista tai niiden puuttumisesta tapahtuuko kokouksessa ylipäänsä mitään.

Joissakin kokouksissa olen havainnut tätä tapahtuvan siinä määrin, että niiden painopisteeksi ja päämääräksi on varmasti tullut ihmisten saaminen kaatumaan, ei niinkään usko, joka antaa Pyhän Hengen tehdä haluamaansa, haluamallaan tavalla. Toisin sanoen olemme alkaneet arvioida hengen alueen tapahtumia sen mukaan, mitä olemme nähneet omin silmin. Tämä on vaarallista. Se johtaa äärimmäisyyksiin, opetuksen epätasapainoon, vääriin odotuksiin ja ihmisvoimin yrittämiseen. ..." (Dutch Sheets: Esirukous, s. 131-132, Päivä Osakeyhtiö 2008).

Siunausta!

Ps. "Ihminen ei luonnostaan ota vastaan Jumalan Hengen puhetta, sillä se on hänen mielestään hulluutta. Hän ei pysty tajuamaan sitä, koska sitä on tutkittava Hengen avulla" (1. Kor. 2:14). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti