20200411

11.4.

Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut Nooalle, mukavalle lapsenlapselle, Manseen! Niin ne vuodet vierivät. Ikää karttuu ja mies kasvaa!

9.9 lämmintä nousun aikaan.Pilvistä, mutta aurinko paistoi. Eiliten minun piti vielä tässäkin laittaa Terolle nimipäiväonnitteluja - kuten on tullut tavaksi - mutta kun unohtui. Laitan nyt! Tässä ihan muutampi täivä takaisinpäin oli Marilla ja Terolla hääpäivä - 25 v sellainen. Saimme kuvia heidän "häämatkaltaan" samalta päivältä. Toisessa kuvassa "morsian" - mari - istui puisessa, pienessä, lentokoneessa vihkihuntu päässä. Toisessa kuvassa he olivat lentämässä oikealla koneella - Terolla kun on lentolupakirja. Koneesta olivat ottaneet kuvan, jossa keskellä näkyi sydämen muotoinen järvi, tai lampi. Onhan se hieno asia, kun avioliittoa noinkin ajatellaan ja muistetaan.

Aamupalaa ja kahvia. Luin Hesekielin kirjaa. Muutama ilta takaperin, seuratessani TV7:sta Israelista tulevia uutisia, oli niissä mielenkiintoinen kohta. Siinä puhui joku Hamasin vaikutusvaltainen edustaja ja kehotti Israelin puoluistusministeriä - ja muitakin israelilaisia - lukemaan Hesekielin 17. lukua. Uhkailumielessä. Kuuntelimme Terhi-Marjalta "perekunnan vatsappiin" tulleen "Päivän biisin. Se oli: "Viieraalla maalla kaukana, on kumpu kivinen. Sen koloon kerran iskettiin puu ristinmuotoinen." Tuntuu, että on Jumalalta saatu ajatus tämä Päivän biisi. Uskoisin, että erityisesti Korona-aikaa varten annettu. Se rohkaisee. Sitä kuuntelee erilailla kuin mitä tahansa muuta musiikkia tai laulua. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Luin vähän kirjaa. M-L on tänää leiponut - mm. kaurakeksejä ja VHH-pipareita. Ja muutenkin keittiöllä erilaisia juttuja hommaillut. 

Hieman syötyäni sosekeittoa ja kalaa - kalaa meille toi eilenaamulla Denis, joka oli jo käynyt verkoilla. Ennen sitäkin pari päivää ennen hän toi meille kaloja - ja kahvia juotuani, lähdin vähän ulkoilemaan. 8.3 km kävelin Tarvaalan suunnassa. Lähtiessä yli 7 lämmintä. palatessa yli 4. Aika viileää. Tapasin Danielin lenkillä. Oli kahden naapurin pojan kanssa odottelemassa neljättä poikaa porukkaan.

Laitoin tulen takkaan. Ja sitten taas pöytään syömään M-L:n juuri tekemää hyvää kaali-jauhelihalaatikkoa. 

Teron perheeltä tuli kuva, jossa istui syntymäpäiväsankari, Nooa, pöydän takana, edessään synttärikakku. Se olikin vähän erilainen kakku - lettuja aika iso pino - pitäisikö sanoa "vino pino" - ja päällä paloi kynttilä. Myöhemmin oli koko perhe - ja oli muistakin - menossa metsään viettämään Nooan syttäreitä. Siellä marssivat mäntyjen seassa. Sellaiset synttärit jäävät mieleen.

Tänään meillä kävi Terhi-Marja oven takana, tuomassa Timon perheen minulle lähettämän syntymäpäivälahjan. Se oli kirja. Syntymäpäiväni oli jo viime kuussa ja se oli vain välivuosia - 72. Sydämellinen kiitos muistamisesta ja lahjasta!

Lueskelin kirjaa. Sitten laitoin kirjan pöydälle ja annoin mennä horrokseen ja uneen. En ilmeisesti ainakaan kuorsannut, koskapa M-L oli vieressä olevassa nojatuolissa lukenut intialaisen Jakovin kiertokirjeen - joka tulee meille, koska meilläkin on kummityttö siellä Intiassa - eikä ollut huomannhut, että nukun. Sanaakaan en kuullut. Niinpä hän joutui, sitten kun heräsin, lukemaan sen uudestaan.

Iltapalaa ja teetä.

Elämme pääsiäisen aikaa. Kristillinen maailma - sekä uskovainen, että uskonnollinen - tiedostavat tämän päivän, lauantain, hiljaisessa viikossa, ajaksi, jolloin Jeesus oli haudassa. Kuoltuaan Jeesus haudattiin; Hänen ruumiinsa laitettiin kalliohautaan. Jo sitä ennen, henkensä puolestamme annettuaan, kuoltuaan, Raamattu kertoo, mitä Jeesus teki. Voinet lukea siitä 1. Piet. 3:18-20. Ja jos et ole uskoontultuasi käynyt vielä kasteella, niin lue myös jakeet 21-22.

Siunausta!

Ps. "Veljet, minä johdatan teidät tuntemaan sen evankeliumin, jonka minä teille julistin, 
jonka te myöskin olette ottaneet vastaan
ja jossa myös pysytte
ja jonka kautta te myös pelastutte,
jos pidätte siitä kiinni semmoisena, kuin minä sen teille julistin, 
ellette turhaan ole uskoneen.
Sillä minä annoin teille ennen kaikkea tiedoksi sen, minkä itse olin saanut:
että Kristus on kuollut meidän syntiemme tähden,
kirjoitusten mukaan,
ja että hänet haudattiin
ja että hän nousi kuolleista kolmantena päivänä,
kirjoitusten mukaan"
(1. Kor. 15:1-4).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti