20200412

12.4.

VOIKO/PITÄÄKÖ KORONAVIRUS-EPIDEMIAA HENGELLISTYTTÄÄ?


Ei pidä.. Näin sanovat "useat". Niin sanovat monet "hengelliselläkin - tai uskonnollisella - saralla" toimivat, kirjoittavat ja puhuvat. Hengellisyyttä ja uskonnollisuutta kun on niin monenlaista - "sisäänkirjoitettua" ja "vähemmän sisäänkirjoitettua."

Pitää. Tällä kannalla olevia löytyy myös "useita". "Näppituntumalla" tuntuu siltä, että "herätyshenkisissä- ja karismaattisissa" piireissä suuresti ajatellaan juuri näin. Uskon, että yleensäkin Raamattua lukevien - ja siihen uskovien - parissa paljolti näin ajatellaan.

Oma kantani on, että Koronavirus-epidemia pitää hengellistyttää.

Mitä tämä hengellistyttäminen sitten käytännössä mielestäni tarkoittaa?

Lukiessamme Raamattua, emme voi olla huomaamatta, että Jumala on antanut tulla monenlaisia vitsauksia kansojen ja yhteisöjen elämään, niiden hyljättyä Hänet. Tällaisia vitsauksia ovat olleet esim. sota, nälkä ja rutto. Käytännössä Jumalan hylkääminen tarkoittaa Hänen Sanansa hylkäämistä. Erilaiset vitsaukset ovat ihmisille, kansoille ja yhteisöille kutsu palata tottelemaan Jumalaa ja Hänen Sanaansa. Ne ovat myös Jumalan tuomioita Hänet hyljänneelle ja jumalattomasti elävälle maailmalle - koko maailmalle, tai eri kansoille, tai paikkakunnille. Vitsaukset puhuvat ihmisille siitä, että Jumalansa ja Luojansa hyljännyt ihminen ei voi pärjätä omin voimin, eikä viisauteensa luottaen.

Maapallon karttaa katsellessamme näemme, että koko "maailma on punaisena" - Korona-pandemia on levinnyt kaikkialle. Voimme sanoa, että kaikki kansat ovat "joutuneet polvilleen." Kumpa se merkitsisikin sitä kirjaimellisesti - hengellisesti - niin, että käännyttäisiin kaikkivaltiaan Jumalan puoleen, rukouksessa, parannusta tehden ja synnin hyljäten. Se merkitsisi nöyrtymistä Hänen väkevän kätensä alla ja alle. Se merkitsisi Jumalan Sanan arvovallan palauttamista, Sanan tottelemista. Siitä olisi suuri siunaus.

Voi olla mahdollista, että tällainen maailmanlaajuinen tilanne on aivankuin "esimakua" siitä, mitä "tuleman pitää". Tarkoitan "maailmanhallituksen" muodostumista, jonka johtoon astuu antikristus - ja tämä Raamatusta selkeästi luettava asia voi olla hyvinkin lähellä. Niille, jotka eivät lue Raamattua, tällainen puhe on "niiden höperöiden puhetta", mutta niille, jotka sitä lukevat, se on asia, joka toteutuu. Lue esim. Ilmestyskirjasta, Danielin kirjasta, tai 2. Tes. 2. Näet, että antikristus ei vielä voi ilmestyä, koska täällä maan päällä on vielä sellainen joukko, joka pidättää sen ilmestymistä. Se joukko on Jumalan seurakunta. Kun Jeesus noutaa omansa pois maan päältä, ilmestyy tuo laiton, eli antikristus. "Näyttämöä" kuitenkin "maailmanhallitukselle" järjestetään ja siihen pyritään. Kun luet Raamatusta "pedon merkistä", tarkoittaa "peto" antikristusta. Pedon merkki on se merkki ihmisissä, jonka turvin vain voidaan ostaa ja myydä. Lue Raamatusta myös tästä itse. Ihmiset ovat tietämättömiä näistä asioista, koska eivät lue Raamattua.

Mutta, ennenkaikkea itse Jumala haluaa tämänkin pandemian kautta kääntää ihmiset huomaamaan, että Hän kutsuu rakkaudessaan heitä yhteyteensä ja palaamaan Jumalan Sanan mukaiseen elämään

Lukiessamme Ilmestyskirjaa, näemme, että siellä kerrotaan Jumalan tuomioista, jotka Jumala vuodattaa jumalattoman maailman päälle, jotka eivät ole halunneet taipua Hänen tahtoonsa. On aina muistettava, että Jumala on Jumala, joka toimii Sanansa mukaan.

Ajatelkaamme Suomen kansaa. Kansamme elämässä on suuri luopumus Jumalan Sanasta. Se on sitä yhteiskunnallisen vanhurskauden suhteen; On tehty järkyttäviä lakeja, jotka ovat Jumalan Sanan vastaisia. Kuinkahan moni pilkkasi ja vastusti kansanedustaja Sari Tanuksen aloitetta, että eduskunnan jäsenet ja -virkailijat rukoilisivat päivittäin klo 12?

Ajatelkaamme Suomen hengellisiä yhteisöjä - niitä, joiden pitäisi olla sellaisia. En voi olla puhumatta minua lähellä olevasta Saarijärven seurakunnasta, joka Kirkkoneuvostonsa yksimielisellä päätöksellä valitsi seurakuntapastorikaseen lesbosuhteessa elävän pastorin. Kirkkoherra ja pastorin virkaansa nimittänyt piispa olivat samalla kannalla. Koronavirusepidemia on Jumalan kutsu myös heille ja kaikille paikkakuntamme seurakunnille - mutta myös koko Suomen hengellisille yhteisöille, piispoille ja työntekijöille - palata Jumalan Sanaan, sitä noudattamaan. Tämä vaatii nöyryyttä. Mutta ei ole muuta tietä. Pandemia on Jumalan tuomio jumalattomuuden hyväksymiselle.

Herra kutsuu meitä rakkaudessaan etsimään Hänen kasvojaan ja tahtoaan. Hän kutsuu meitä rukoukseen. Rukoilemaan todellisesti armoa Häneltä, joka vain sitä voi meille antaa.

Haluan uskoa, että tämä pandemia avaa ovia hengelliselle herätykselle, joka kyllä etsii uomansa. Se ei ole sellainen herätys kuin ehkä olemme ajatelleet, kun olemme herätystä rukoilleet. Mutta, se on kuitenkin Jumalan armossaan antama suuri hengellinen sadonkorjuu. Uskon, että se koskettaa myös Suomea - ja meidänkin paikkakuntaamme, Saarijärveä.

Minun mielestäni tämä pandemia pitää myös hengellistyttää.

Jouko Kuusjärvi
Rajalantie 12. B.
43100 SAARIJÄRVI
Puh. 040-0206858.
jouko.kuusjarvi@gmail.com

1.3 astetta lämmintä noustessamme tähän 1. Pääsiäispäivään. Satoi lunta. Maa oli valkoinen. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia.

Seurasimme nettilähetystä omasta seurakunnasta. Tuomas Paananen johti ja puhui. Alena Paananen käytti puheenvuoron. Hannu-Heikki Hyppönen puhui. Sonja Lampinen lauloi, säestäen itseään eri soittimilla. Hannu-Heikki myös säesti. Raikas tilaisuus.

Luin Hesekielin kirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Kuuntelimme Terhi-Marjan lähettämän Petri Kososen puheen. Rohkaiseva.

Tulet takkaan. Luin kirjaa.

Söimme hyvää ruokaa. Jälkiruuaksi pashaa. "Timoilta" tuli kuva perheestä ruokapöydässä hyvien suuhunpantavien äärellä. Aikaisemmin jo kuva, jossa olivat jo tehneet ison lumiukon. Minja ja Milena siinä seisoivat "ukon" vieressä. Milena oli sanonut, että sillä on samanlaiset hiukset kuin isillä ja Mirolla. Lumiukolla oli pitkiä varpuja hiuksina ja isillä ja Mirolla pitkät hiukset.

Terhi-Marjalta tuli video, jossa Daniel otti katkarapujen sisältä syötävää lautaselle.

Seurasin klo 20 alkaen - ja M-L:kin jonkun aikaa - Globaalia Pääsiäisjumalanpalvelusta. yli 23.30:een.

Siunausta!

Hyvää Jeesuksen ylösnousemuksen muistojuhlaa kaikille!

Ps. "Mutta nytpä Kristus on noussut kuolleista, esikoisena kuoloon nukkuneista" (1. Kor. 15:20).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti