20200428

28.4.

16.4. aloitettu "sarja" jatkuu.

ARMOLLISUUS / ARMOTTOMUUS 13.

Kiitos Jumalalle Jeesuksesta! Kiitos Jeesukselle Hänen maahan vuotaneesta sovintoverestään! Jumalan rakkauden täydellisyys ja valtavuus syntiinlangennutta ihmistä kohtaan on tullut toteennäytetyksi siinä, että Hän antoi ainutsyntyisen (mielestäni ainutsyntyinen-sana - jota esim. Raamattu kansalle-käännös, v.1999, käyttää Joh. 3:16:ssa, on parempi, kuin sana: ainokainen, joka on v. 1938 käännöksessä). Poikansa kuolemaan ja vuodattamaan pyhän verensä ristillä puolestamme. Tätä ihmeellistä - pelastuksemme kannalta keskeisintä - asiaa olemme katselemassa esikuvallisesti Suuren sovituspäivän kahden, ylipappi Aaronin kansalta ottaman, kauriin kautta.

Kuten olet kenties huomannut, minulla ei ole minkäänlaista etukäteissuunnitelmaa tämän "kirjoitelmani" suhteen. Olen rukoillut johdatusta ja edennyt sen mukaan kuin olen kokenut.

Ylipappi-Aaron oli Suurena sovituspäivänä yksin Ilmestysmajassa: 

"Älköön yhtään ihmistä olko ilmestysmajassa, kun hän tulee toimittamaan sovitusta pyhimmässä. siihen saakka kunnes hän sieltä lähtee ja on toimittanut itsellensä ja perheellensä ja koko Israelin seurakunnalle sovituksen"
(3. Moos. 16:17).

Tämä puhuu meille esikuvallisesti siitä, että Jeesus valmisti yksin kärsimisensä ja sovituskuolemansa kautta meille - loppuun saakka saateun, täydellisen - pelastuksen:

"Hän oli ylenkatsottu, ihmisten hylkäämä, kipujen mies ja sairauden tuttava, jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet. ... mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut. Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme. Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen eikä suutansa avannut; niinkuin karitsa, joka teuraaksi viedään, niinkuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, niin ei hän suutansa avannut..."
(Jes. 53:3, 5-7).

"Sillä minä annoin teille ennen kaikkea tiedoksi sen, minkä itse olin saanut: että Kristus on kuollut meidän syntiemme tähden, kirjoitusten mukaan"
(1. Kor. 15.3).

"Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta, joka antoi itsensä alttiiksi meidän syntiemme tähden, pelastaaksensa meidät nykyisestä pahasta maailmanajasta meidän Jumalamme ja Isämme tahdon mukaan!"
(Gal. 1:3-4).

"...joka "itse kantoi meidän syntimme" ruumiissansa ristin puuhun..."
(1. Piet. 2:24).

"Kun nyt Jeesus oli ottanut hapanviinin, sanoi hän: "Se on täytetty", ja kallisti päänsä ja antoi henkensä"
(Joh. 19:30).

Pyhä Henki tehköön meille eläväksi ja todelliseksi kaiken sen, mitä Jeesus oli valmis tekemään puolestamme! Hän valmisti meille iankaikkisen pelastuksen; pelastumisen synneistämme, käydessään puolestanmme, sijaisuhrinamme, kauheaan kuolemaan, jossa Häntä ei raastanut ainoastaan fyysinen kipu, vaan ennenkaikkea koko maailman syntivelka, joka oli isketty Hänen kannettavakseen:

"Mutta Herra heitti (sananmukaisesti: iski) hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme"
(Jes. 53:6).

Kiitos Isä rakkaudestasi! Kiitos, Jeesus,kaikesta, mitä olet tehnyt puolestamme!

Tämänkertaiseksi lopuksi haluan sanoa, että Jeesus on sekä ylipappimme, että myöskin sijaisuhrimme, joka puolestamme antoi henkensä ja vuodatti verensä.

Jatkan huomenna.

Jouko Kuusjärvi
Rajalantie 12.B.
43100 SAARIJÄRVI
Puh. 040-0206858
jouko.kuusjarvi@gmail.com

______________________

Tiistai. Nukuimme pitkään. 8.0 astetta nousun aikaan. Pilvistä. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Hesekielin kirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Kuuntelimme "Päivän biisin."

Laitoin Rintamaposteja kuoriin. 

Kävin viemässä Rintamapostit  postiin lähtemään rukoilijoille. Joitakin vein postilaatikoihin suoraan.

Postireissulla kävin samalla 10 km lenkillä urheilukentällä. Joka toisen km:n kävelin ja joka toisen "juostahissuttelin." 5 astetta lämmintä. Urheilukentän radalla sain laskea käteni yhden ihmisen päälle ja rukoilla terveyttä syövästä, joka hänellä oli. Syöpä, jota ei ole mahdollista hoitaa mitenkään.

Ruokaa ja kahvia.

Kirjoittelin.

Iltapalaa ja teetä.

Uutisten - myös Israel-uutisten - seuraamista.

21 jälkeen seurasin TV7Plussalta Globaalia rukousiltaa, liki puolilleöin.

Siunausta!

Ps. "Ja nyt, lapsukaiset, pysykää hänessä, että meillä hänen ilmestyessään olisi turva eikä meitä häpeällä karkoitettaisi pois hänen tyköänsä hänen tulemuksessaan. Jos tiedätte, että hän on vanhurskas, niin te ymmärrätte, että myös jokainen, joka vanhurskauden tekee, on hänestä syntynyt" (1. Joh. 2:28-29).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti