20200425

25.4.

Jatkoa 16.4 aloitettuun kirjoitukseen.

ARMOLLISUUS / ARMOTTOMUUS 10.

Jumala on armollinen Jumala syntiinlangenneelle imiskunnalle. Siitä jo Hänen määräämänsä Vanhan testamentin eläinuhritkin kertovat. Hänen halunsa on elää yhteydessä luomiensa ihmisten kanssa. Se, että ihminen hylkää Jumalan, on ihmisen valinta. Se ei tee Jumalaa armottomaksi. Silloin olemme omasta tahdostamme halunneet "armottoman" osan. Se merkitsee elämää, jossa Jumalan armo ei ole mukana. Jumala on rakastava, uskollinen, laupias, armahtava, muuttumaton - aina Sanansa mukainen. Luodun on elettävä Luojansa ehdoilla.

Nyt menemme Suuren sovituspäivän toiseen kauriiseen:

"Ja kun hän on loppuun toimittanut pyhäkön ja ilmestysmajan ja alttarin sovittamisen, tuokoon hän sen elävän kauriin. Ja Aaron laskekoon molemmat kätensä elävän kauriin pään päälle ja tunnustakoon siinä kaikki israelilaisten pahat teot ja kaikki heidän rikkomuksensa, olipa heillä mitä syntejä tahansa, ja pankoon ne kauriin pään päälle ja lähettäköön sen, sitä varten varatun miehen viemänä erämaahan. Niin kauris kantakoon kaikki heidän pahat tekonsa autioon seutuun; ja kauris päästettäköön erämaahan"
(3. Moos. 16:20-22).

Molemmat kauriit oli otettu kansalta syntiuhriksi (3. Moos. 16:5). Toinen teurastettiin, niinkuin olemme lukeneet. Toinen kauris asetettiin elävänä Herran eteen, että sille toimitettaisiin sovitus (j. 10). Tämä syntiuhrikauris kantoi kaikki israelilaisten synnit erämaahan, josta niitä ei enää voitu etsiä. Kuva, joka on silmiemme edessä, on koskettava: Ylipappi laskee molemmat kätensä kauriin pään päälle, tunnustaa israelilaisten pahat teot, rikkomukset ja synnit, olkootpa ne mitä tahansa ja panee ne kaikki kauriin pään päälle. Tämän jälkeen kauris talutetaan autiomaahan, miehen toimesta, joka on siihen tehtävään etukäteen valittu.kauris päästetään vapaaksi erämaahan. Jumala oli näin säätänyt. Siitä huolimatta, tämä kaikki on vain kuin varjo verrattuna näiden esikuvien täyttymykseen, Jeesuksen antamaan uhriin, ristillä. Jumalaan uskovat ihmiset ennen Jeesuksen uhria olivat myös pelastetut Jeesuksen uhrin kautta. He katsoivat eteenpäin, Jeesuksen sovitustyöhön. Me taas, jotka tänä päivänä uskomme Jeesukseen, katsomme taaksepäin, Jeesuksen toteuttamaan pelastavaan työhön, syntiemme sovitukseen, Golgatan ristillä.

Jatkan huomenna. Vaikka eilen lupailin, että tänään voisimme jo katsella, mitä kauriit esikuvallisesti merkitsivät Jeesuksen työtä ajatellen, niin se jää - kenties huomiselle.

Jouko Kuusjärvi
Rajalantie 12. B.
43100 SAARIJÄRVI
Puh. 040-0206858
jouko.kuusjarvi@gmail.com

______________________

Sydämelliset nimipäiväonnittelut täältä meijjän suunnasta Timo, Markus Kuusjärvelle, Markku Huttuselle ja Markus Huttuselle!

Tänä aamuna heräilin "ihan ihmisten ajoissa." M-L oli jo "kukonlaulun aikaan" jalkeilla ja kävi "karanteenilaisten" kauppa-aikana kaupassa.

6.1 astetta lämmintä noustessani. Aamupalaa ja kahvia. Luin Hesekielin kirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Kuuntelimme "Päivän biisin." Timolta tuli myös sananpaikka luettavaksi.

Uutisten "tsekkaamista."

Kantelin puita liiteriin pihan verkkokehikosta. Aurinkoista, mutta tuuli melko "vilakkaa" - kylmältä suunnalta.

Hyvää ruokaa ja kahvia - sen kanssa juuri paistettua mustikkapiirakkaa.

Kävin "punaisella kentällä" 10 km kävelylenkillä. Tuuli melkoinen ja kylmä. - mutta aurinko paistoi.

Kahvia ja mustikkapiirakkaa.

Haravoin muutaman kottikärryllisen lehtiä takapihalla. Epäedullinen sää siihen hommaan, kun tuuli aikalailla.

Tulet takkaan.

Luin kirjaa.

Saunan löylyissä.

Iltapalaa ja kahvia.

Kirjoittelin hieman.

21 jälkeen seurailin liki puolilleöin Glogaalin rukouspäivän lähetystä TV7Plussalta.

Siunausta!

Ps. "Jos joku teistä kärsii vaivaa, niin rukoilkoon; jos joku on hyvillä mielin, veisatkoon kiitosta" (Jaak. 5:13).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti