20200420

20.4.

Jatkoa 16.4 aloittamaani kirjoitukseen - aihe on jatkunut päivittäin.

ARMOLLISUUS / ARMOTTOMUUS 5.

 Armo - onko se ilmaista? Meille se on, mutta Jumala maksoi siitä kalliin hinnan. Eilen jo käsittelimme sitä, millä perusteella Jumala voi olla meille armollinen. Jatkan siitä, sillä se on evankeliumin ydin: Profeetta Jesaja katselee Pyhässä Hengessä - yli 700 vuotta ennen Jeesuksen kärsimistä ja kuolemaa - mitä tulisi tapahtumaan. Se on kuin lukisi evankeliumia niistä hetkistä kun Jeesus koki tuota kaikkea syntiemme vuoksi:

"...mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut. Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme. Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen eikä suutansa avannut; niinkuin karitsa, joka teuraaksi viedään, niinkuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, niin ei hän suutansa avannut"
(Jes. 53:5-7).

Evankeliumit kertovat seikkaperäisesti kuinka tuo kaikki tapahtui. Niissä kuvataan Jeesuksen kärsiminen ja ristillä tapahtunut kuolema. Se oli sijaiskuolema. Jeesus kävi kuolemaan puolestamme. Hän otti sen paikan mikä olisi kuulunut meille syntiemme vuoksi. Johannes Kastaja, jonka Jumala oli kutsunut tuomaan Jeesusta julki juutalaisille, lausui Hänestä:

"Johannes todisti hänestä ja huusi sanoen: "Tämä on se, josta minä sanoin: se, joka minun jälkeeni tulee, on ollut minun edelläni, sillä hän on ollut ennen kuin minä." Evankeliumin kirjoittaja Johannes jatkaa: "Ja hänen täyteydestään me kaikki olemme saaneet, ja armoa armon päälle. Sillä laki on annettu Mooseksen kautta; armo ja totuus on tullut Jeesuksen Kristuksen kautta"
(Joh. 1:15-17).

Edelleen lainaamme Johannes Kastajan todistusta Jeesuksesta:

"Seuraavana päivänä hän näki Jeesuksen tulevan tykönsä ja sanoi: "Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin! Tämä on se, josta minä sanoin: "Minun jälkeeni tulee mies, joka on ollut minun edelläni, sillä hän on ollut ennen kuin minä"
(Joh. 1:29-30).

"Seuraavana päivänä Johannes taas seisoi siellä ja kaksi hänen opetuslapsistaan. Ja kiinnittäen katseensa Jeesukseen, joka siellä käveli, hän sanoi: "Katso, Jumalan Karitsa"
(Joh. 1:35-36).

Lukiessamme Vanhaa testamenttia, näemme kuinka Jumala oli antanut israelilaisille tarkat ohjeet temppelipalveluksesta. Erityisesti ja keskeisesti siihen kuuluivat erilaiset uhritoimitukset, jotka esikuvallisesti etukäteen katsoivat Jeesuksen Golgatalla antamaan uhriin, kuvaten sitä eripuolilta katsottuna.  

Jeesus oli uhrikaritsa, jonka Jumala antoi kuolemaan maailman synnin tähden. Jeesus suostui vapaaehtoisesti Isän tahtoon, kantamaan syntimme ruumiissaan ristille ja antamaan henkensä puolestamme.

Jatkan huomenna.

Jouko Kuusjärvi
Rajalantie 12. B.
43100 SAARIJÄRVI
Puh. 040-0206858
jouko.kuusjarvi@gmail.com

9 astetta plussalla siihen aikaan kun nousin. Pilvistä. M-L meni jo anivarhain kylälle kauppaan - siihen karanteenilaisten aikaan. Sitä kun tulin eiliten myöhään asti seurailleeksi tuota Globaalia rukousiltaa, niin sitten ei aamulla niin viitsi pomppia aikaisin jalkeille.

Muutama syntymäpäivä jäi huomioimatta silloin kun ne olivat. Mutta eipä siitä niin kovin kauan ole, joten: Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut Huttusen Pirjolle, Enontekiölle, 15.4 olleen syntymäpäivän johdosta! samoin Maritta Latva-Äijölle, 16.4. olleen syntymäpäivän johdosta! Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut myös Pirkko Inkiläiselle, Kanadaan, 18.4. olleen syntymäpäivän johdosta! Samoin Petri Hyytiäiselle tänään olevan syntymäpäivän johdosta!

Aamupalaa ja kahvia. Luin Hesekielin kirjaa. Kuuntelimme "Päivän biisin." M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Huomasimme, että orava kantoi hampaissaan ilmeisesti omaa poikastaan. Tuli tuolta pihan toisesta reunasta ja vei sen jonnekin, liekö liiterin ylisille. Sitten veti takaisin ja kantoi kohta toista poikasta hampaissaan. Jostain syystä sen jättäminen ei onnistunut sinne, minne piti, koskapa painoi takaisinpäin poikanen hampaissaan. Jonkinajan kuluttua taas takaisin poikanen hampaissaan. Sitten se sen jonnekin jätti. Mikähän operaatio lienee ollut? Oliko joku alkanut edellisessä paikassa häiritsemään, taikka vainoamaan?.

Uutisten seurailua.

M-L hieman pihanreunoja haravoitsi. Minä menin urheilukentälle 10 km kävelylenkille. Taisi olla n. 10 lämmintä.

Ruokaa ja kahvia.

Laitoin takkaan tulen.

Kirjoittelin yksinkertaista kirjoitelmaani blogiin - sitä, jonka aloitin 16.4.

Kahvia.

Naaras-fasaani ilmestyi toisen kerran lintujen ruokintapaikalle siemeniä kuoputtelemaan, nokalla ja jaloilla.

Iltapalaa ja teetä.

21 jälkeen seurailin Globaalia rukousiltaa liki puolilleöin, TV7Plussalta.

Siunausta!

Ps. "Herran Jeesuksen armo olkoon kaikkien kanssa. Amen" (Ilm. 22:21).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti