20200422

22.4.

Jatkan 16.4. aloittamaani "kirjoitelmaa", joka on jatkunut päivittäin.

ARMOLLISUUS / ARMOTTOMUUS 7.

Jatkan vielä Vanhan testamentin aikaisista eläinuhreista, jotka olivat esikuvia Jeesuksen antamasta uhrista ristillä, puolestamme. 2. Mooseksen kirjassa puhutaan israelilaisten lähdöstä Egyptin orjuudesta, Mooseksen johdolla. Luku 12 on otsikoitu sanalla "Pääsiäinen." (kulkea ohi, säästää). Herra puhui Moosekselle ja Aaronille:

"Puhukaa koko Israelin kansalle ja sanokaa: Tämän kuun kymmenentenä päivänä ottakoon kukin perheenisäntä itsellensä karitsan, yhden karitsan joka perhekuntaa kohti ... Ja karitsanne olkoon virheetön, vuoden vanha urospuoli; lampaista tai vuohista se ottakaa. Ja pitäkää se tallella neljänteentoista päivään tätä kuuta; silloin Israelin koko seurakunta teurastakoon sen iltahämärässä. Ja he ottakoot sen verta ja sivelkööt sillä molemmat pihtipielet ja ovenpäällisen niissä taloissa, joissa he sitä syövät"
(2. Moos. 12::3-7).

Tämän jälkeen kerrotaan miten muuten karitsan kanssa tuli toimia. Kokonaisuudessaan tämä raamatunpaikka on esikuvallisesti hyvin rikas. Nyt kiinnitämme kuitenkin huomiota vain yhteen asiaan siinä, millainen karitsan tuli olla, sekä sen teurastamiseen ja vereen.

Karitsan tuli olla virheetön. Koska tämä karitsa oli esikuva Jeesuksesta, joka antoi itsensä uhriksi syntiemme tähden, voimme lukea Uudesta testamentista:

"...tietäen, ettette ole millään katoavaisella, ette hopealla ettekä kullalla, lunastetut turhasta, isiltä peritystä vaelluksestanne, vaan Kristuksen kalliilla verellä, niinkuin virheettömän ja tahrattoman karitsan"
(1. Piet. 1:18-19).

Jeesus oli täysin virheetön, synnitön ja tahraton uhri puolestamme. Jos Hän olisi langennut syntiin, ei Hän olisi voinut kuolla syntiemme tähden, eikä lunastaa ihmisiä - vapaaksi ostaa - synnin orjuudesta. 

Viettäessään viimeistä iltaa opetuslastensa kanssa, ennenkuin Jeesus kärsi ja kuoli puolestamme, söivät he yhdessä pääsiäislammasta, niinkuin Jumala oli israelilaisille käskyn antanut. Hän, Jeesus, söi pääsiäislammasta, lammasta, joka esikuvallisesti viittasi Häneen itseensä:

"Peratkaa pois vanha hapatus, että teistä tulisi uusi taikina, niinkuin te olettekin happamattomat; sillä onhan meidän pääsiäislampaamme, Kristus teurastettu"
(1. Kor. 5:7).

Jos israelilaiset eivät olisi totelleet Jumalan antamaa käskyä, jonka Mooses ja Aaron heille välittivät, eivät he olisi päässeet vapauteen Egyptin orjuudesta, jossahe olivat olleet 430 vuotta. Jos ei olisi otettu karitsaa ja teurastettu sitä, olisivat he kuolleet. Karitsan verellä piti sivellä oven pihtipielet ja ovenpäälliset kaikissa israelilaisten taloissa. Tämä oli oleellisin asia israelilaisten pääsystä pois Egyptistä. Jumala oli sanonut:

"Sillä minä kuljen sinä yönä kautta Egyptin maan ja surmaan kaikki esikoiset Egyptin maassa, sekä ihmiset että eläimet, ja panen toimeen rangaistustuomion, jonka minä olen langettanut kaikista Egyptin jumalista. Minä olen Herra. Ja veri on oleva merkki, teille suojelukseksi, taloissa, joissa olette; sillä kun minä näen veren, niin minä menen teidän ohitsenne, eikä rangaistus ole tuhoava teitä, kun minä rankaisen Egyptin maata. Ja tämä päivä olkoon teille muistopäivä, ja viettäkää sitä Herran juhlana; sukupolvesta sukupolveen viettäkää sitä..."
(2. Moos. 12:12-14)

Veri oli oleva merkki suojelukseksi israelilaisille. He saivat olla turvassa kun Herra kulki ohitse. Egyptiläisille ei käynyt niin hyvin:

"Ja puoliyön aikana tapahtui, että Herra surmasi kaikki Egyptin maan esikoiset, valtaistuimellaan istuvan faraon esikoisesta vankikuopassa olevan vangin esikoiseen asti, ynnä kaikki karjan esikoiset. Niin farao nousi sinä yönä ja kaikki hänen palvelijansa ynnä kaikki egyptiläiset, ja kova valitus oli Egyptissä; sillä ei ollut yhtään taloa, jossa ei ollut kuollutta. Ja hän kutsutti yöllä Mooseksen ja Aaronin ja sanoi: "Nouskaa ja menkää pois minun kansani joukosta, sekä te että israelilaiset; menkää ja palvelkaa Herraa, niinkuin olette puhuneet"
(2. Moos. 12:29-31).

Kun luemme 2. Moos. 2:23 - 12:50. näemme, että Jumala kutsui ja lähetti Mooseksen vapauttamaan israelilaiset Egyptin orjuudesta. Luemme siitä kuinka farao ei ollut halukas päästämään heitä pois maastaan, vaikka Jumala lähetti pahoja vitsauksia, toisen toisensa jälkeen - yhteensä yhdeksän vitsausta. Farao vain paadutti sydämensä. Olemme tässä paneutuneet kymmenenteen vitsaukseen, jossa kaikki esikoiset kuolivat Egyptin maassa. Tämä oli sellainen vitsaus, että faraon oli pakko päästää israelilaiset lähtemään. Ratkaiseva asia heidän kannaltaan oli karitsan veri, joka oli heille suojelukseksi sivelty oven pihtipieliin ja oven yläpuolelle. Egyptiläisten ovenpielissä ei ollut verta. Siellä vieraili kuolema. Jumala pani näin toimeen sen rangaistustuomion, jonka Hän oli egyptiläisille langettanut.

Egyptin farao on esikuva sielujemme vihollisesta, joka orjuuttaa ihmisiä, eikä haluaisi laskea ketään otteestaan. Kukaan ei voi päästä pois sielunvihollisen vallan alta muuten kuin Jeesuksen veren kautta.

"Jeesus vastasi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille; jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja. ... Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi"
(Joh. 8:34, 36).

Jeesuksen aloittaessa toimintansa Hän puhui Nasaretin synagoogassa, Jesajan ennustusta, Hänestä itsestään, lainaten:

"Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille; hän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen, saarnaamaan Herran otollista vuotta. ... Tänä päivänä tämä kirjoitus on käynyt toteen teidän korvainne kuullen"
(Luuk. 4:18, 19 21).

Jeesuksen ristillä tapahtuneen syntiemme sovituksen kautta - Hänen sovitusverensä kautta - jokainen ihminen voi saada syntinsä anteeksi ja päästä vapaaksi saatanan ja synnin vallasta. Jokaisella, joka uskoo Jeesukseen henkilökohtaisena Vapahtajanaan ja Herranaan, on Hänen "verensä merkki" sydämessään. Hän on vapaa iankaikkisesta tuomiosta, joka kohtaa niitä, joiden sydäntä Jeesuksen veri ei ole saanut puhdistaa.

Jatkan huomenna.

Jouko Kuusjärvi
Rajalantie 12. B.
43100 SAARIJÄRVI
Puh. 040-0206858
jouko.kuusjarvi@gmail.com

___________________________

13 astetta lämmintä ylösnousun aikaan. Sininen taivas. Aurinko paistoi. Aamupalaa. Kahvia. Luin Hesekielin kirjaa. "Päivän biisin" kuuntelua.

Daniel tuli meille töihin - tietenkin "etäkouluhommien" jälkeen. Mummin kanssa "havaroivat" vähän pihaa. Fasaanikin oli löytynyt tuosta talon päädystä ison kuusen alta. Siinä oli kyhjötellyt ihan vieressä. Kävin aurinkoisella urheilukentällä 10 km kävelyllä.

Ruokaa ja kahvia.

Laitoin tulet takkaan.

Kirjoittelin blogiin "enemmän niinkuin asiapitoisempia" asioita.

Kahvia. 

Kirjoittelua.

Iltapalaa ja kahvia. Fasaani oli taas syömässä ruokintapaikalla.

Uutisia - Suomen, sekä israelin.

Siunausta!

Ps. "Aseta itsesi kaikessa hyvien tekojen esikuvaksi, olkoon opetuksesi puhdasta ja arvokasta ja puheesi tervettä ja moitteetonta, että vastustaja häpeäisi, kun hänellä ei ole meistä mitään pahaa sanottavana" (Tiit. 2:7-8).

__________________________


Tänään tuli s-postiini Patmos Lähetyssäätiöstä, Radio-Patmoksen päätoimittajan, Leo Mellerin, kirjoittamaa postia - vakavaa postia. Tämäkin kertoo siitä, miten vahva "luopumus-vyörytys" on menossa. Otsikkona Leo Mellerin kirjoituksessa on:

MITÄ POHJOLAN LUTERILAISUUDESSA TODELLA TAPAHTUU?

"Laulu, Aasafin virsi. Jumala. älä ole niin ääneti, älä ole vaiti, älä ole, Jumala, niin hiljaa. Sillä, katso, sinun vihollisesi pauhaavat, ja sinun vihaajasi nostavat päätänsä. Heillä on kavalat hankkeet sinun kansaasi vastaan, ja he pitävät neuvoa sinun suojattejasi vastaan. He sanovat: "Tulkaa, hävittäkäämme heidät olemasta kansa, niin ettei Israelin nimeä enää muisteta" (Ps. 83:1-5).

"Sunnuntaina tanskalainen uutispalvelu 24NYT kertoi maailmalle Tanskan Raamattuseurakun julkaisseen uunituoreen Uuden testamentin käännöksen, niin sanotun revisio-version, jossa pyritään korjaamaan aikaisempiin käännöksiin jääneitä virheellisiä ilmaisuja. Käännöksen nimenä on Uusi sopimus - Raamattu 2020.

Shokeeraava löytö revisiossa on se, että tekstistä on poistettu joka ainoa viittaus Israeliin. Eroa ei ole tehty sen enempää maan kuin kansan kohdalla. Kaikki maininnat Israelista tai israelilaisista ovat hävitetyt. Missä tekstin kokonaisuus ja ymmärrettävyys kuitenkin vaatii jotakin mainintamuotoa, käytetään ilmaisuja "juutalaiset", "juutalaisten maa" jne. Useasti teksti on kuitenkin sillä tavalla revisoitu, ettei mitään jälkeä Pyhän Hengen valitsemasta alkuperäisestä Israel-juurisesta, kaksi vuosituhatta käytössä olleesta ilmaisusta lainkaan löydy.

Julkaisija motivoi tehtyä ratkaisua sillä, ettei Raamatussa mainittu Israel millään tavalla ole yhteydessä siihen, mitä maailma ajattelee kuullessaan tai lukiessaan Raamatun sivuilta sanan Israel tai israelilaiset.

Merkittävää kyllä revisiot tehnyt käännöstoimikunta ei ole nähnyt syytä poistaa tekstistä sanoja Egypti tai egyptiläiset, vaikka nykyisellä poliittisella Egyptillä ei ole kovinkaan monia Raamatun päiviin ulottuvia juuria ja yhteyksiä ....

Tanskan luterilainen kirkko on Pohjolan luterilaisten kirkkojen rivistössä ankarin Israel-vastainen laitoskirkko. Kirkko on kerran toisensa jälkeen kamppaillut ns. korvausteologian läpiajamiseksi kirkon virallisessa, akateemisessa raamatunselitysopissa sekä poliittisissa kannanotoissa.

Tanskan kirkon pappi, vaikuttaja, sekä Luterilaisessa maailmanliitossa että Kirkkojen maailmannneuvostossa, tri Robert Smith, luennoi St Olav instituutissa vuonna 2018. Hänen puhujapulpettinsa taustalla oli jättiläiskokoinen Israelin vastaisen boikottiliikkeen BDS:n juliste. Smith sanoi puheessaan mm. seuraavaa:

"Muinaiset israelilaiset eivät ole linkitettyjä millään substanssilla aineellisesti nykyiseen, moderniin Israelin valtioon ... Raamatulliset viittaukset Israeliin tai israelilaisiin eivät liity nykyiseen Israeliin muutoin kuin että niitä käytetään sionistien toimesta manipuloidessa pyhiä tekstejä vanhurskauttamaan pelkän poliittisen projektin, Israelin valtion, olemassaoloa."

Mainitussa tapahtumassa palestiinalainen luterilainen pastori, poliitikko ja teologi, Suomessakin tunnettu Mitri Raeb totesi:

"Ei se ollut Jumala, joka lupasi Israelille maan, jota he miehittävät; se oli Herra Balfour."

Tämän jälkeen Leo Meller siteeraa 1. moos. 50: 24-25, jossa tulee esille, kuinka Jumala on luvannut maan israelilaisille. Voit lukea kohdan.

Leo Meller jatkaa:

"Tanskan Raamattuseuran globaalin neuvoston puhemies Elaine Duncan kertoo, että tanskalainen revisio on jo taltioitu yhdeksänkymmenen valtion raamattuseurojen tai vastaavien lähdearkistoihin ohjeeksi sikäläisille käännös- ja revisiotoimille. Duncanin mukaan ilmiö on mitä suuremmassa määrin kiitettävä. "Ollaan matkalla uuteen maailmanlaajuiseen kristikuntaan, jossa sanat merkitsevät jotakin", hän sanoo. "Globaali, yksi maailmankirkko ottaa odotettua muotoaan."

Tanskan Raamattuseura toimii osana Tanskan evankelisluterilaista kirkkoa. Jumala varjele - varjele - Suomen kristikuntaa - Suomen evankelisluterilaista kirkkoa - Pipliaseuraa - joutumasta pahojen paimenten hallintaan taskalaismallisella Pyhää Raamattua tuhoavalla ja väärentävällä taktiikalla.

Palaan Ps. 83 hätähuutoihin siitä, että aika tulee, jolloin Jumalan vastaiset valheen voimat pyrkivät siihen, "ettei Israelin nimeä enää muisteta." .... Ps. 83:6 jakeessa ennakoidaan: "He neuvottelevat keskenään yksimielisesti, he tekevät liiton sinua vastaan" aiheena Israelin nimen hävittäminen - tosiasiassa tämä voi tapahtua vain pyyhkimällä koko Israelin valtio ja juutalaiset elävien joukosta. Lue jakeista 7-9 luettelo kansoista ja maantieteellisistä alueista, jotka ajavat tätä Israelin tuhoa. Ovatko Pohjolan luterilaiset - yleensä kristityt - tässä rintamassa?"

Näin Leo Meller.

Kehottaisin myös lukemaan hyvän, hengellisen ja ajankohtaisen, kirjoituksen: ONKO KANSANKIRKKOMME HENGELLISESTI KUOLEMAISILLAAN? Sen on kirjoittanut luterilainen pappi, Harri Ahdesmäki. Kirjoitus on kirjoitettu 19.4.22020. ja se löytyy netsitä Kotimaa24.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti