20200416

16.4.

ARMOLLISUUS / ARMOTTOMUUS 1.

Jumala on armollinen. Minua, heikkoa ihmistä, ovat aina puhutelleet seuraavankaltaiset Jumalan Sanan paikat:

"Laupias ja armahtavainen on Herra, pitkämielinen ja suuri armossa"
(Ps. 103:8).

Kaikkivaltias Jumala on tällainen. Kaikki nuo neljä erikseen mainittua asiaa kuuluvat kuitenkin yhteen. Olen omalla kohdallani todella kiitollinen - enkä edes osaa olla niin kiitollinen kuin minun pitäisi - siitä, että Jumala on tuollainen. Tämä kaikki perustuu Jumalan olemukseen:

"...sillä Jumala on rakkaus"
(1. Joh. 4:8, 16).

Jumalan rakkaus on pyyteetöntä rakkautta. Se on antavaa rakkautta, joka ei valikoi kohdettaan, eikä vaadi vastarakkautta. Pelastus, jonka Jumala ihmisille valmisti, on Hänen suurin ja syvin rakkaudenosoituksensa meitä kohtaan - jokaista yksilöihmistä kohtaan:

"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä"
(Joh. 3:16).

"Siinä ilmestyi meille Jumalan rakkaus, että Jumala lähetti ainokaisen Poikansa maailmaan, että me eläisimme hänen kauttansa. Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi"
(1. Joh. 4:9-10).

Jumalan armollisuus perustuu siihen, että Hän on rakkaus. Kun syntinen ihminen kääntyy Jumalan puoleen - Hänen armollisuuttaan tarviten - Jumala on hänelle armollinen. 

Jeesus puhui vertauksen kahdesta miehestä, jotka menivät pyhäkköön rukoilemaan (Luuk. 18:9-14). Toinen miehistä oli fariseus ja toinen publikaani. Jeesus osoitti sanansa erityisesti niille, jotka luottivat itseensä, luullen olevansa vanhurskaita ja ylenkatsoivat muita. Fariseuksen rukous oli itsensä kehumista ja toisten - myös publikaanin - alentamista. Publikaanin rukous oli toisenlainen:

"Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: "Jumala, ole minulle syntiselle armollinen." Minä sanon teille: tämä meni kotiinsa vanhurskaampana (alkukieli käyttää sanaa: vanhurskautettuna, samoin Raamattu kansalle-käännös: meni kotiinsa vanhurskautettuna, tuo toinen ei. V . 1992 raamatunkäännös sanoo: vanhurskaana, kirj. huomautus). kuin se toinen; sillä jokainen, joka itsensä ylentää, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se ylennetään"
(Luuk. 18:13-14).

Jatkan huomenna - blogia vielä tänään.

Jouko Kuusjärvi
Rajalantie 12. B.
43100 SAARIJÄRVI
Puh. 040-0206858
jouko.kuusjarvi@gmail.com

8.7 astetta lämmintä siihen aikaan kun "jalanviljaan" nousin - M-L aiemmin. Aurinko paistoi. Pilvistä. Aamupalaa ja kahvia. Luin Hesekielin kirjaa. Kuuntelimme Terhi-Marjan lähettämän rohkaisevan "Päivän biisin". M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Eilen illalla seurasin Globaalia rukousiltaa TV7Plussalta. Erityisesti liittyi maailmanlaajuiseen pastorien ja seurakuntien työntekijöisen paasto- ja rukousaikaan. 

Kävin kylällä. Vein ison määrän muovia keräyspisteeseen. Sitähän kertyy. Samalla kävin urheilukentällä 10 km kävelylenkillä. Välillä vähän "juostahissuttelinkin." Muutamaan otteeseen satoi lunta. Yksi erä tuli pieniä rakeita niin että rata meni ihan valkoiseksi. Nopeasti sulivat. Aurinkokin kyllä paistoi.

Kotona ruokaa ja kahvia.

Takkaan laitoin tulet.

Illalla paisteli aurinko.

Iltapalaa ja teetä.

Seurasin 21 jälkeen Globaalia rukousiltaa TV7Plussalta, netin kautta.

Siunausta! 

Ps. "Niinkuin kuuliaisten lasten tulee, älkää mukautuko niiden himojen mukaan, joissa te ennen, tietämättömyytenne aikana, elitte, vaan sen Pyhän mukaan, joka on teidät kutsunut, tulkaa tekin kaikessa vaelluksessanne pyhiksi" (1. Piet. 1:14-15).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti