20200417

17.4.

Jatkoa eiliseen:

ARMOLLISUUS / ARMOTTOMUUS 2.

Jumalan armo kuuluu kaikille; Hän rakastaa jokaista luomaansa ihmistä. Jumalan sydämen halu on olla armollinen sinulle ja minulle - henkilöön katsomatta kaikille:

"Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille"
(Tiit. 2:11).

Jumalan rakkaus on ihmeellistä, iankaikkista, vaihteluista vapaata rakkautta. Se kohdistuu ihmiseen ilman minkäänlaisia ansioita - Jumala rakastaa silloinkin kun meissä ei ole mitään rakastettavaa. Rakkautensa pohjalta Jumala on Poikansa kautta valmistanut kaikille mahdollisuuden kokea Hänen armonsa henkilökohtaisesti omassa elämässään. Jumalan armoa ei kukaan voi saada omalle kohdalleen ansioidensa kautta. Kukaan ihminen ei ole ansainnut Jumalan armoa, vaan se voi kohdata meidät vain täysin lahjaksi vastaanotettuna:

"Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat"
(Room. 10:12).

"...mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut, on tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa - armosta te olette pelastetut..."
(Ef. 2:4-5).

Jumala on rikas antaja kaikille - Hän on laupeudesta rikas. Täydellä syyllä voimme sanoa, että Jumala rakastaa sinua ja minua - ja kaikkia muita, olimmepa keitä tahansa - intohimoisella, etsivällä, antavalla rakkaudellaan. Hänen sydämensä haluna on osoittaa meille armoaan ja olla meille armollinen. Jumalalta ei rakkaus lopu. Hänen armoansa riittää kaikille. Jumalalla on "laillinen peruste" olla meille armollinen. Hänen sydämensä on rakkautta täynnä ja hän haluaisi antaa sen tulvia ylenpalttisesti elämäämme:

"Kiitos Jumalalle hänen sanomattomasta lahjastaan!"
(2. Kor. 9:15).

Jatkan huomenna.

Jouko Kuusjärvi
Rajalantie 12. B.
43100 SAARIJÄRVI
Puh. 040-0206858
jouko.kuusjarvi@gmail.com

Eipä tullut varahin ponkaistua uuteen päivään. Noustua kuitenkin. Plussalla silloin 2.6 astetta. Tuuleskeli, että oikein "puut nujusivat." Lumihiutaleitakin näkyi. Aamupalaa ja kahvia. Luin Hesekielin kirjaa. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. "Päivän biisi", jolla Terhi-Marja palvelee, oli taas rohkaiseva, asian ytimeen johdattava ja näköalaa antava. Olen lähettänyt sitä eteenpäin eilen ja tänään n. seitsemään paikkaan.

Kävin urheilukentällä 10 km kävelylenkillä. Kova tuuli. lienee himpun yli 2 astetta ollut lämmintä mennessä kentälle. siellä voi "karanteenivaarikin" rauhassa askeltaa - ei ole tungosta.

Palailtuani lenkiltä söimme. Kahviakin piti "lipitellä."

Laitoin takkaan tulen.

Uutisten lukemista ja seuraamista.

18.30. seurasin netistä Random Eyes-yhtyeen musiikkivideon - sinkun - julkistusta. Tämän vuosituhannen - olikohan se ensimmäisenä vuotena - perustettu yhtye, jota Timokin oli perustamassa. Siinä vaiheessa tuntui, että oli "jotenkin" hengellinen bändi. Tämän hetken "olotilaa" en tiedä. Soisin olevan sanomaa eteenpäin vievä borukka. Sanoituksista en tiedä kun en ole englanninkielen taitoinen. Kuitenkin kaverit taitavat olla kaikki uskovaisia. Tasoahan bändillä kyllä  löytyyTimo oli siitä pois pitkään, mutta meni kitaristiksi "tukkaa pyörittämään". Näkyihän siellä tukat pyörivän - niillä, joilla sellaista oli. 

Kahvia.

Emilia kävi tuomassa meille kauppatavaroita - olivat isän kanssa käyneet "kaapassa." En tosin ennättänyt Emiliaa nähdä, kun käväisi "taravat" tuomassa.

21 olisi taas tarkoitus seurata Globaalia rukousiltaa TV7Plussalta, netin kautta. Liki puolilleöin aina kestää..

Tänä iltana olisin ollut vierailemassa Karstulan helluntaiseurakunnan lähetyspiirissä, jos ei olisi ollut Koronaa. Mannin Eija aikoinaan kutsui.  Se on nyt sellainen aika, että kalenterimerkintöjä saa viivailla yli.

Siunausta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti